Κυριακή 15 Μαΐου 2016

«Μηχανοδηγός» στο τρένο ανόδου ο «Άγιος», υπέταξε εύκολα με 2-0 την ΑΕ Ποντίων

Με ισοπεδωτική εμφάνιση ο Μακεδονικός Αγίου Παντελεήμονα μπήκε με το... δεξί στα πλέι οφ της πρώην Γ΄εθνικής και χωρίς να κινδυνεύσει καθόλου κέρδισε καθαρά την ΑΕΠ Ποντίων στο γήπεδο του Φιλώτα, σκοράροντας ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο. Εκτελεστής ο πολυσκόρερ του, Ιορδάνης Ρωμαίος με εντυπωσιακή κεφαλιά σε σέντρα του Μπατμά (31΄) και με... σκαφτό πλασέ (71΄).

Μακεδονικό για σεμινάριο - βγαλμένο μέσα από τα τρελά όνειρα των απανταχού Patelakers - παρακολούθησε τετραψήφιος περίπου αριθμός φιλάθλων της περιοχής μας στην πρεμιέρα των πλέι-οφ της football league 2, που δεν άφησε την ΑΕ Ποντίων να πιστέψει σε καμία στιγμή της αναμέτρησης ότι θα γλυτώσει την ήττα στο γήπεδο του Φιλώτα.



Οι παίκτες του Στέλιου Νταμπίζα, άριστα στημένοι το γήπεδο, μπήκαν ορμητικά στο πρώτο 20λεπτο, κυρίως χάρη στις «μπούκες» του Σίμου Αθανασιάδη, έχασαν ευκαιρίες, δεν το έβαλαν κάτω και δικαιώθηκαν με την καρφωτή κεφαλιά του Ιορδάνη Ρωμαίου στο 31ο λεπτό. Ενός Ρωμαίου, ο οποίος, εκτός από MVP (σημείωσε και ένα πανέμορφο δεύτερο τέρμα με.. σκάψιμο στο 71΄), έδειξε πόσο απλό γίνεται το ποδόσφαιρο μεγάλων στόχων όταν ο σέντερ-φορ αποδίδει στο ζενίθ. Εκτός από το ότι ήταν πανταχού παρών σε όλες τις μπαλιές-σέντρες, πρέσαρε αδιάκοπα και τα αντίπαλα μπακ.

Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν, σε μέτρα γηπέδου, μετά το 1-0, είχαν σε μεγάλα διαστήματα ανούσια κατοχή αλλά δεν μπόρεσαν να φανούν σε κανένα σημείο απειλητικοί για την εστία του Μπερμπερίδη (ο οποίος με έγκαιρες πάντα εξόδους έδινε λύσεις σε βαθιές μπαλιές) παρ’ ότι φανέρωσαν αρκετά δείγματα τεχνικής και εμπειρίας. Ειδικά στο β΄ημίχρονο το στήσιμο των γηπεδούχων ήταν βγαλμένο μέσα από τα.. κιτάπια του σύγχρονου πετυχημένου ποδοσφαίρου με πρέσινγκ σε όλους τους χώρους, διανθισμένο με φαρμακερές αντεπιθέσεις με δύο πάσες (ειδικά μετά το 70΄).



Αλάνθαστο και το σούπερ κεντρικό αμυντικό δίδυμο (Ζυγομάνη – Σεκκουλίδη) για άλλη μια φορά, χωρίς βέβαια να υστερήσει κανείς από τους υπόλοιπους. Μάλιστα οι του «Άγιου» έχασαν κλασικές ευκαιρίες για πολύ μεγαλύτερο σκορ. Εν μέσω των γενικευμένων χαμόγελων και επευφημιών, μοναδική σταγόνα ανησυχίας αποτελεί ο τραυματισμός στο γόνατο του ποιοτικού Μαρκόπουλου, ενόψει της δύσκολης και απαιτητικής (συνεχή παιχνίδια ανά 3 ή 4 μέρες) συνέχειας.

Εν κατακλείδι, ο Πρωταθλητής - πρεσβευτής του Νομού μας, ανέλαβε να οδηγήσει από την πρεμιέρα, την κούρσα της ανόδου, εξασφαλίζοντας παράλληλα, με το καθαρό 2-0, προβάδισμα σε ενδεχόμενο ισοβαθμίας με τη χθεσινή του αντίπαλο.
Θέτει πλέον σοβαρή υποψηφιότητα για την άνοδο του στη football league 2 και στρέφει την προσοχή τους στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής (από τις συνολικά 6 του μίνι πρωταθλήματος ανόδου) την Τετάρτη στην Καστοριά κόντρα στην τοπική Καλλιθέα.



Φάσεις και γκολ
Στο 4΄πανέξυπνη λόμπα ακριβείας του Ντιμόφσκι, κοντινή κεφαλιά του Ρωμαίου άουτ.
Στο 6΄σουτ του Ρωμαίου από πλάγια θέση δίπλα από το δοκάρι.
Στο 10΄πάσα του Ρωμαίου, πρώτο σουτ πλασέ του Μαρκόπουλου πάνω στον Κατσαντώνη και δεύτερο σουτ του ίδιου δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
Στο 31΄ωραία ενέργεια και σέντρα του Μπατμά, ο Ρωμαίος με εντυπωσιακό άλμα νίκησε δύο αντιπάλους και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.
Στο 39΄φάουλ του Ντιμόφσκι και άστοχο σουτ του Μαρκόπουλου.
Στο 42΄πάσα του Κοτζατίσογλου Σ. και άστοχο σουτ του Κοτζατίσογλου Αγ. από το ύψος της περιοχής.
Στο 70΄ο Ρωμαίος έστρωσε για τον Μπατμά, δυνατό σουτ του τελευταίου απέκρουσε ο Κοτίτσα.
Στο 71΄ο Σεκκουλίδης από την άμυνα επιχείρησε να γεμίσει, ο Κυριακίδης έχασε ένα εύκολο κοντρόλ, επωφελήθηκε ο Ρωμαίος, προχώρησε μόνος του και με μια υπέροχη «λόμπα» έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα (2-0).
Στο 81΄o Κοτίτσα απέκρουσε σουτ του Γιορετσίδη και στην επαναφορά ο Ρωμαίος αστόχησε από πολύ κοντά.
Στο 88΄σουτ του Παπανικολάου από το ύψος της περιοχής, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Κοτίτσα.
Στο 91΄εκτέλεση φάουλ του Παπαδόπουλου Ν., ο Ρωμαίος πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και αστόχησε σε κοντινή κεφαλιά.
Στο 92΄νέα διαδοχική ευκαιρία με άστοχο σουτ του Παπανικολάου από ευνοϊκή θέση.



Διαιτητής ο Βρέσκας Γ. από το Σύνδεσμο Ημαθίας ο οποίος παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους: Λάλλο Π. (46΄), Μπατμά (48΄), Μπιζιώτα (54΄) και Κοτζατίσογλου Αγ. (68΄). Βοηθοί του οι Δεμερτζής Χ. και Ταγκαλίδης Γ. (ΣΔ Πέλλας).

Μακεδονικός Αγίου Παντελεήμονα: (Νταμπίζας Στέλιος) Μπερμπερίδης, Γιορετσίδης, Αθανασιάδης Κ., Σεκκουλίδης, Ζυγομάνης, Χαμαλίδης, Ντιμόφσκι, Αθανασιάδης Σ., Μπατμάς (73΄Παπανικολάου), Μαρκόπουλος (57΄Παπαδόπουλος Ν.), Ρωμαίος.
ΑΕ Ποντίων Βατολάκκου: (Λάλλος Χρήστος) Κοτίτσα, Μπιζιώτας, Λάλλος Π., Κυριακίδης, Κατσαντώνης, Κοτζατίσογλου Αγ., Λάλλος Θ., Κοτζατίσογλου Σ. (46΄Χότζα και αποχώρησε στο 85΄λόγω τραυματισμού), Χαραλαμπίδης, Ιωαννίδης (62΄Καλαϊτζίδης), Ασλανίδης (70΄Γραβάνης).

Πηγή: florina-sport.blogspot.gr

1 σχόλιο:

  1. ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΣ ΣΤΟ ΤΡΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ. ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΤΡΕΝΑΚΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.