Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Ερώτηση Αντωνιάδη για τις αποζημιώσεις στους ροδακινοπαραγωγούς που πλήττονται από το ρώσικο εμπάργκο

Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα τις αποζημιώσεις στους Έλληνες ροδακινοπαραγωγούς που πλήττονται από το ρώσικο εμπάργκο, κατέθεσε ο βουλευτής Φλώρινας της Ν.Δ. Γιάννης Αντωνιάδης.

Αναλυτικά:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Η Π.Ε. Φλώρινας, όπως και άλλοι νομοί της Β. Ελλάδας παράγουν υψηλής ποιότητας ροδάκινα που εξάγονται κατά κύριο λόγο στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και κυρίως στη Ρωσία. Αποτελούν βασική πηγή εισοδήματος για ένα μεγάλο μέρος του αγροτικού πληθυσμού, τονώνοντας την τοπική, αλλά και την εθνική οικονομία.
Η απαγόρευση εισαγωγών που επέβαλε η Ρωσία σε ορισμένες κατηγορίες αγροτικών προϊόντων, προερχόμενων από τις χώρες της Ε.Ε., επηρέασε αρνητικά τις ελληνικές εξαγωγές προς τη Ρωσία στις οποίες τα ροδάκινα κατέχουν τη δεύτερη θέση.
Η Ε.Ε., σε μια προσπάθεια να μην οδηγήσει σε αφανισμό τους ροδακινοπαραγωγούς, αποφάσισε να προχωρήσει σε αποζημίωση της απούλητης σοδειάς. Στην πορεία όμως φάνηκε πως τα χρήματα αυτά δεν επαρκούν για να καλύψουν το απωλεσθέν εισόδημα και χρειάζεται άμεσα μια περαιτέρω οικονομική ενίσχυση.
Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Σκοπεύετε να προχωρήσετε σε άμεση αποζημίωση των ροδακινοπαραγωγών που πλήττονται από το ρώσικο εμπάργκο;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Αντωνιάδης

2 σχόλια:

  1. Αυτός πήρε χαμπάρι ότι οι αγρότες εδώ και καιρό είναι στους δρόμους;;; Ότι παν να εξαφανίσουν την αγροτική τάξη;;;; Τι να τον κάνουμε όταν εμείς χανόμαστε και αυτός αδιαφορεί..... Του προτείνω να κάνει και μια ερώτηση για τους ελαιοπαραγωγούς Φλώρινας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα φάει πολύ μαύρο όταν έρθει η ώρα του. Με τι μούτρα θα πλησιάσει ξανά;;; ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΗ. Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Αυτή τη φορά δεν σε σώνει ούτε ο Δήμαρχος.

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.