Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

«Νέκρωσε» η αγορά της Φλώρινας - Εκατοντάδες άτομα στην απεργιακή συγκέντρωση (φωτογραφίες)

Το σύνολο σχεδόν των καταστημάτων της Φλώρινας παρέμειναν σήμερα το πρωί κλειστά, με εξαίρεση τα πολυκαταστήματα και μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού εμπορικά καταστήματα.
Η συμμετοχή του εμπορικού κόσμου στην κινητοποίηση άγγιξε το 100% και ήταν πρωτοφανής η εικόνα των κλειστών καταστημάτων, ακόμα και των καφετεριών.
Παράλληλα, συνδικαλιστικοί και επιστημονικοί φορείς, εργαζόμενοι και άνεργοι συμμετείχαν στην απεργία, ενώ στη συγκέντρωση, στην πλατεία Γεωργίου Μόδη, πάνω από 500 άτομα έδωσαν δυναμικό «παρών», διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, αλλά και στην γενικότερη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.
Παρόντες με τα τρακτέρ τους και οι αγρότες, οι οποίοι μάλιστα μοίρασαν προϊόντα στον κόσμο.
Αμέσως μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Φλώρινας, με κατάληξη το κτίριο της Π.Ε. Φλώρινας, όπου και επιδόθηκε ψήφισμα.

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες.

36 σχόλια:

  1. Oi βουλευτές της Φλώρινας έχουν καμιά σχέση μ΄ αυτόν τον κόσμο;;;; Υποτίθεται είναι οι εκπρόσωποι μας. Nα χαιρόμαστε τις επιλογές μας..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού έκλεισαν και οι καφετέριες της Φλώρινας, που κοιμάται τον ύπνο του δικαίου ενώ το σύμπαν γύρω της καταρρέει, υπάρχει ελπίδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ότι και να κάνουμε δυστυχώς θα είναι μάταιο. Βλέπω να υπογράφει ο τσίπρας το νέο ασφαλιστικό και τα νέα μέτρα και πάμε πάλι για εκλογές όπως έγινε και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρώην αγανακτισμένοι, νυν παραπλανόμενοι σήμερα στους δρόμους με τη συμπαράσταση του τμήματος εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, που χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση! Και να δεις τι θα δούμε ακόμη!!!
    Άσχετα αν κλείσαμε σήμερα και δεν δουλέψαμε η αλήθεια είναι ότι δουλευόμαστε μεταξύ μας χρόνια τώρα!!!
    Schapiro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη γκρινιάζεις. Είναι σαφώς καλύτερες αυτές οι εικόνες από τα 10-20 άτομα που είχε ορισμένες φορές στα σπιτάκια.

      Διαγραφή
  5. ΩΡΑΙΑ Η ΠΡΩΤΗ ΦΩΤΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 300000 ΕΥΡΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλύτερη επένδυση από 2 Supercars!

      Διαγραφή
    2. Εύκολο να το λέμε. Αλλά κανένας δεν γυρίζει στον πρωτογενή τομέα!

      Διαγραφή
  6. Μπράβο!!! Έτσι να ξυπνάει και η Φλώρινα σιγά σιγά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όσοι τους ψηφίσατε να τα βλέπετε και να τους ξαναψηφίσετε . Ψεύτες , απατεώνες και ανδρείκελα ξένων κυβερνούν και εξυπηρετούν συφέροντα και όχι τούς Έλληνες . Κάτω λοιπόν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έτσι αγωνίζονται οι πραγματικοί αγωνιστές με αποτέλεσμα: http://www.madata.gr/epikairotita/social/466669.html
    Οι δικοί μας μπροστάρηδες-επώνυμοι και μή- και το συρφετό είναι μόνο για να φαίνονται ότι παλεύουν με περιορισμένα -συστημικά φυσικά- κότσια. Βέβαια, αυτοί οι ίδιοι που φώναζαν και κρατούσαν πανό,αλλά και οι αγρότες των μπλόκων (αφού ήρθαν που ήρθαν στην πόλη με αγροτικά και τρακτέρ), μετά τη διαδήλωση, πήγαν σε ένα μεγάλο σουπερ μάρκετ της πόλης, μετά από τηλεφώνημα της κυράς, μιας και ήταν μεσημέρι, να πάρουν ψωμί,γάλα (Αθήνας),τυρί,αυγά, καφέ για το απόγευμα(τελείωσε), πατάτες(εισαγωγής),μήλα(επώνυμα),κανά κρεατικό(εισαγωγής-από χθες εχουμε να φάμε κρέας)...α ναι, και μια κουβέρτα 1+1 δώρο, μποτάκια και μπλουζάκια για όλους που ήταν σε προσφορά. Τί να κάνουν, έπρεπε να βολευτούν κάπως, αφού όλα τα υπόλοιπα μαγαζιά ήταν κλειστά...
    Σημείωση 1η: Ότι δεν προλάβαμε σήμερα θα τα πάρουμε αύριο γιατί πεινάσαμε.
    Σημείωση 2η: Οι αγρότες προμηθεύτηκαν είδη που δεν παράγουν οι ίδιοι (τα υπόλοιπα ας είναι από όπου να 'ναι, τι μας νοιάζει;αρκεί να μας βολεύει)
    Σημείωση 3η: Η Φλώρινα ξυπνάει σιγά σιγά αλλά έχουν έρθει ήδη μαύρα μεσάνυχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ενώ για πρώτη φορά η Φλώρινα έδειξε δυναμικό παρόν στην απεργία, λυπούμαστε πολύ για την απαράδεκτη και αντιδεοντολογική συμπεριφορά ιδιοκτήτη καφετέριας απέναντι στους συναδέλφους του και στην κοινωνία της Φλώρινας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΠΡΑΒΟ επιτέλους η Πόλη μας ξύπνησε έκλεισαν όλα εκτός βέβαια απο κάποιους συμπολίτες μας που είχαν ανάγκη και άνοιξαν σε κάποια γωνία της πόλης μας τα μαγαζιά τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είχε μαζικότητα η συγκέντρωση. Σε επιτόπια έρευνα που έκανα το μεσημέρι στην πλατεία ( μετά την συγκέντρωση) τα μόνα ανοιχτα καταστήματα ήταν ένα ψητοπωλείο με κοτόπουλα , ένα μοντέρνο περίπτερο δίπλα από την βόντα φων ,ΆΠΑΝΤΑ ΤΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΑ" ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΣΟΥΤΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤΣ , ένα φαρμακοπωλείο ( ίσως εφημέρευε το...πρωί )απέναντι από τον σύνδεσμο φιλάθλων του πάοκ , μία LIB καφετερία είχε αναμμένα λαμπάκια χωρίς πελάτες . Η απεργία ή πορεία έγινε. ΚΑΙ ΤΩΡΑ που έσβησαν τα φλάς των παπαράτσι σιώπησαν τα μεγάφωνα ΤΙ ;

    να σας δούμε ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στις επόμενες εκλογές να διαμαρτυρηθήκε εκεί που πρέπει . Και αυτές δεν αργουν ν έρθουν ακριβώς ΤΌΤΕ μόλις "ανθίσουν οι ΝΑΡΚΗΣΟΙ" ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ΠΑΟΚ με κεφαλαια ρε αγραμματε

      Διαγραφή
    2. Κάτσε φρόνημα ρε παοκακι...

      Διαγραφή
    3. για όσους έχουν φαγούρα δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα να γράφω με μικρά η μεγάλα γράμματα τον δικέφαλο του βορρά.

      ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΥΤΗ ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΟΜΑΝΤΟ.

      " Ο αγράμματος "

      Διαγραφή
  12. Μπράβο φίλοι μου! Έτσι να συνεχιστεί και το βράδυ! Κανένας σε καμιά καφετέρια και σε κανένα club. Δώστε τους το μάθημα, ή θα συμμετέχουν ή θα πληρώσουν τζάμπα ρεύμα!
    Κανείς δεν είναι υπέρ των κλειστών καταστημάτων, αλλά καλύτερα μια φορά αντί για οριστικά. Εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι δεξιοι που κάποτε με το φραπέ στο χέρι γελούσαν με τους αριστερούς που κάνανε πορεία, ανακάληψαν τους αγώνες και την επανάσταση... ανάμεσα σάυτούς, αργόσχολοι,μαγαζάτορες, συμβολαιογράφοι και..... ο Μίγας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχεις δίκιο .Θυμάμαι σε μία συγκέντρωση των αγανακτισμένων όλοι αυτοί που περιγράφεις είχαν μαζευτεί απέναντι και είχαν βάλει μουσικές στο G BAR στην διαπασών τα ηχεία .Αναγκαστήκαμε να πάμε στο νέο Πάρκο Ήταν και η τελευταία συγκέντρωση αγανακτισμένων μέχρι την...χτεσινή. Κάποιοι άλλοι μας χλευάζανε που είχαμε βγεί στους δρόμους και τους λέγαμε Ο ΚΑΦΕΣ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΑΣ;; Και πάλι μας χλευάζαν. Μας είχαν κόψει το τραίνο Και πάλι βγήκαμε στους δρόμους. Μας είχανγελοιποιήσει.Βγήκαμε γιατί μας παίρναν τις σχολές τα στρατόπεδα για για για πολλά στους δρόμους Κάποιοι νόμιζαν ότι η κρίση δεν θα τους άγγιζε...Τους αγγίζει σήμερα Βγήκαμε πέρσι να διμαρτηρηθουμε γιατί θέλαμε μία ανάσα αξιοπρέπειας στην ζωή μας και φέτος βγήκαν κι άλλοι κι εκείνοι που ρουφούσαν αδιάφορα τους καφέδες στα καφενεία .Βγήκαμε για το πετρέλαιο θέρμανσης ρίξαμε πάγο στο Σύνταγμα Τελικά εμείς παγώσαμε κι άλλοι ζεστάναν τις τζέμπες τους . Αποτέλεσμα εσείς θα κρίνετε.Άσχετα με το ποιες και ποιοι ΚΑΠΕΛΩΣΑΝ την αγανάκτιση μας πιάσαν τα γερά πόστα και τα βολεφτηλίκια όλοι αυτοί σήμερα βγήκαν στους δρόμους. Όμως η ζωή είναι ρόδα που γυρίζει. Και κάθε φορά θα βλέπουμε την ίδια εικόνα αρκεί να έχουμε μέσα μας ανθρωπιά που αργά ή γρήγορα κι αυτή θα χαθεί 'έγινε υποκινούμενης αντικείμενο εκμετάλευσης αν δεν χάθηκε ήδη.

      Διαγραφή
    2. Oi κακοί δεξιοί και οι καλοί αριστεροί. Σίγουρα ραντισμένος είσαι. Είδαμε και τον ΣΥΡΙΖΑ , άσχετοι, επικίνδυνοι και χαζοχαρούμενοι. Όσο για το Κ.Κ.Ε είναι βαθιά δημοκρατικό κόμμα . Χότζα , Χόνεκερ ,Τσαουσέσκου. ΣΤΑΛΙΝ και άλλοι αιμοσταγείς δικτάτορες. Συγνώμη ξέχασα τον λαοφιλή ηγέτη της Β. ΚΟΡΕΑΣ. Είστε όλοι επαναστάτες του γλυκού νερού. Ακόμα και μια συγκέντρωση που συμμετείχε όλος ο λαός της Φλώρινας ακομμάτιστα θέλετε να καπηλευτείτε. Όλοι μαζί μόνο ο ψωριάρης χώρια λέει μια σοφή παροιμία του σοφού λαού μας΄. Κάτι θα ξέραν για το ΠΑΜΕ.

      Διαγραφή
  14. ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ; ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ. ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΕΝΑΝ ΤΟΜΕΑ Ο ΝΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥΣ ΣΑΥΤΟΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΟΝ ΣΕΛΤΣΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΥΤΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ. ΝΤΡΟΠΗ. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οι βουλευτές κάθοντε αναπαυτικά στο παρασκήνιο. Εχουν άλλες σκοτούρες....πώς θα ξαναγίνουν βολεφταί

      Διαγραφή
  15. Το πολύ άσχημο ήταν ότι σχεδόν όλα τα φαρμακεία ήταν ανοικτά.!! Αυτοί είναι οι "επιστήμονες"??? Που έχουν και τρομάρα τους "αριστερό" πρόεδρο. Αλλά ...προορίζεται για διοικητής Νοσοκομείου, πως να απεργήσει κι'αυτός κι οι δικοί του απέναντι στο Σύριζα. Μπράβο στους άλλους επαγγελματίες που έστω και μια φορά έκλεισαν. Το μάθημα είναι ένα, ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΝΑΝ ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΌΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΛΕΙΣΕ.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ποιος είσαι συ ρε μεγάλε 10.39 που θα πιάσεις στο στόμα σου τους μαγαζότορες; Εμείς καθε μέρα κάνόυμε αγώνες για το μεροκάματο που θα μας βάλεις στο στόμα σου σαν δεν ντρέπεσαι. Εσυ είσαι σίγουρα βολεμένος και αριστερός σαν από αυτούς που πουλάνε θεωρίες κια όμορφα λογια. Εμείς τρέχουμε για το μεροκάματο και η αριστερή κηβέρνηση διορίζει τους συγγενείς. Ούστ ρε απο δω. Εχεις βγάλει ποτέ μεροκάματο που ασχολήσαι μαζί μας να δεις πως είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αφιου είσαι μεροκαματιάρης μαγαζάτορας ΝΑ ΚΟΒΕΙΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΟΥ, ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ , ΤΟ ΦΠΑ και να μάθεις ΝΑ ΣΕΒΕΣΕ ΤΟΥΣ Π Ε Λ Α Τ Ε Σ και Υ Π Α Λ Λ Η Λ Ο Υ Σ ΣΟΥ ( να τους κόβεις κάθε μέρα ένσημα) που σε ταίζουν κάθε μέρα για να είσαι εσύ ο μαγαζάτορας .Σίγουρα κάτι έχεις κρύψει από την εφορία και μην τα ρίχνεις στους άλλους.Ετσι δεν είναι η κάνω λάθος ;;;;

      Διαγραφή
    2. Αν τα κλείσουμε τα μαγαζιά βολεμένε να δούμε χαραμοφάη από που θα πα΄ρεις το μισθό σου.

      Διαγραφή
    3. Κοίτα εξυπνάκια μην σου κλείσει το μαγαζί καμία τράπεζα η εφορία η κανένας δήμος και άσε τις ψευτοαπειλές στους πελάτες σου ...

      Διαγραφή
  17. OLOI OI MAGAZATORES KLISTOI EKTOS APO MIA KAFETERIA STI STOA POU MALON EIXE MEGALITERI ANAGKI APO OLOUS TOUS ALOUS(FLORINIOTES).....!!! NTROPI!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη ξεχάσουμε και μια καφετέρια/καφενείο λίγο πάνω από την αγορά που όλο το χρόνο είναι άδεια και περίμενε τη χθεσινή μέρα για να ρεφάρει!

      Διαγραφή
  18. Και να δίνετε κανονικές αποδείξεις και όχι τα δελτία παραγγελίας που τα παίρνουν σαν απόδειξη όλοι οι χαζοί πελάτες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Στα μπιτολα πηγανε μετα τη συγκεντρωση η οχι? Να μας πει καποιος αν ξερει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τώρα που το σκέφτομαι ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΡΑΔΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ;;;;; ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΣΤΟ Ε.Κ. ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΆΖΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ; ΝΑΙ ΟΙ ΔΕΗΤΖΗΔΕΣ ΟΙ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΑΚΡΙΒΟΤΑΙΖΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ;;;;; ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΓΙΝΑΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ...ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.