Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Ζακ Ντελόρ: Ασχοληθείτε με την γεωργοκτηνοτροφία και τον τουρισμό και θα είσαστε καλά (ούτε τα καλάθια μας έμειναν)

Όταν το 1994 ο Ζακ Ντελόρ αποχωρούσε από την Προεδρεία της Κομισιόν, επισκεπτόμενος κάθε μια από τις δεκαπέντε τότε χώρες της ΕΟΚ για αποχαιρετισμό, άφησε για την Ελλάδα την προσωπική «παρακαταθήκη» του: ασχοληθείτε οι Έλληνες με την γεωργοκτηνοτροφία και το τουρισμό.
Αρκούν αυτοί οι δύο τομείς της οικονομίας για τη Χώρα σας. Όσο και να δυσαρέστησε η άποψη αυτή τους βαθιά μορφωμένους νέους Έλληνες άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων, συνέχισε η Ελλάς την πτήση της στον αυτόματο πιλότο. Στον τουρισμό έκανε Ολυμπιακούς που άφησαν πίσω τους χρυσοπληρωμένα κουφάρια αλλά και στέγαστρα που πλάκωσαν τουρίστες όπως στη Σαντορίνη, ξενοδοχεία υπερπολυτελή με μονοξείδιο που έπνιξαν τουρίστες όπως στην Κέρκυρα. κλειστά μουσεία σε περιόδους αιχμής. Για τον τουρισμό όμως θα επανέλθομε στο πλήρωμα του χρόνου. Επίκαιρο είναι τώρα το πρώτο σκέλος της πρότασης Ντελόρ. Η Γεωργία και η κτηνοτροφία. Που είμασταν, που πάμε.
Κατακρεουργημένη η Ελλάδα από τα πέντε φρικτά χρόνια 1940-1945 κάτω από την μπότα του γερμανού κατακτητή και στη συνέχεια τα ακόμα τέσσερα χρόνια καταστροφής από τον ανύπαρκτο πλέον αλλά παρ’ ολίγον τότε κόκκινο δυνάστη, κατόρθωσε μέσα από τον μόχθο του πεισμωμένου και εργατικού αγροτικού πληθυσμού, έξω από τα αστικά κέντρα που διογκώνονταν ασύμμετρα προς αναζήτηση εργασίας, να ορθοποδήσει και να γίνει αυτάρκης στην φυτική και ζωική παραγωγή, προχωρώντας μάλιστα και σε ουσιαστικές εξαγωγές ποιοτικών αγροτικών προϊόντων. Οι συρμοί των δεκάδων λευκών βαγονιών-ψυγείων στο Σ.Σ. της Φλώρινας, του Αμυνταίου και άλλων βορειοελλαδικών πόλεων έχουν αφήσει μόνο τα άχρηστα σκουριασμένα κουφάρια τους σε κάποιους λιγοστούς σταθμούς έως και σήμερα.
Μετά ήλθε η Ε.Ο.Κ. που έγινε Ε.Ε. και οι επιδοτήσεις με στόχο την αυτάρκεια της Ευρώπης έναντι κυρίως των Η.Π.Α. Χρόνια επιδοτούμενης ευμάρειας, με κάποια πολυώροφα, κάποια πολυκέφαλα και …..κάποια πρόστιμα στους μη ευέλικτους. Σήμερα ο μοναδικός στόχος των όποιων ενισχύσεων/επιδοτήσεων στη γεωργία τείνει να είναι η κατοχύρωση απέναντι στην παγκοσμιοποίηση ώστε να χαλαρώσουν οι πιέσεις που δέχονται οι αγρότες γενικώς, ιδίως του Ευρωπαϊκού Νότου, από τρίτες χώρες με μέχρι και δέκα φορές χαμηλότερα μεροκάματα.
Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες ο Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή δίνει τη μάχη για την αυτάρκεια της ήδη δεμένης χειροπόδαρα χώρας μας από τις δυνάμεις, εσωτερικές και εξωτερικές, που αντί για το Κέρας της Αμάλθειας που ευαγγελίζονταν, έφεραν την φτώχεια, την υποταγή, την πώληση και εξάρτηση μεγάλου μέρους των αγαθών της πλούσιας στην πραγματικότητα Χώρας μας. Ο πρωτογενής τομέας και η ανάπτυξη της μεταποίησης με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς είναι η αιχμή του δόρατος για την έξοδο από τον λάκκο με τις έχιδνες που έσπρωξαν το Λαό μας. Είναι συγκοινωνούντα δοχεία ο πρωτογενής τομέας με τον μεταποιητικό κλάδο ακόμα και τα δίκτυα διανομής για να αποκτήσει την προστιθέμενη αξία που δικαιούται η ποιοτική μας πρώτη ύλη. Με πάνω από 15% της απασχόλησης στον αγροτοδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα, η συνεισφορά μας στην ακαθάριστη προστιθέμενη αξία του αγροτικού τομέα είναι 3,0%, μισή από την περίπου ίδια πληθυσμιακά βιομηχανική Ολλανδία.
Η ασχετοσύνη των πολιτικών με τον αγροτικό τομέα, ο επί δεκαετίες καρκινοβατών αναδασμός, το μικρό μέγεθος των εκτροφικών μονάδων, οι ύποπτες ποσοστώσεις και οι κομματικοί «συνεταιρισμοί» αλλά και μόνη της η απειλή της αυστηρής φορολόγησης πάνω στο «ακαθάριστο» εισόδημα σε έναν παραγωγικό τομέα που δεν έχει πιά καθόλου περιθώρια, είναι αρκετή να τον διαλύσει. Κι αυτό χωρίς να λαμβάνεται υπόψη, τουλάχιστον η διατροφική ασφάλεια ενός ολόκληρου λαού.
Λίγες μέρες πριν την προκήρυξη των τελευταίων εκλογών η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με ευρύτατη αποδοχή από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, ψήφισε η ορθότερα ψήφισαν ένα από τα πακέτα προαπαιτούμενων της αριστεράς με μέτρα που εν συντομία είναι:

- ΑΥΞΗΣΗ του συντελεστή φορολόγησης από 13% σε 26%
- ΑΥΞΗΣΗ της προκαταβολής φόρου από 27,5 στο 55%
- ΑΥΞΗΣΗ της τιμής του αγροτικού ρεύματος
- ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της απαλλαγής από φόρο των επιδοτήσεων για ποσό έως 12.000 ευρώ
- ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της επιστροφής για τον φόρο αγροτικού πετρελαίου
- ΑΥΞΗΣΕΙΣ στον ΦΠΑ των παραγόμενων προϊόντων καθώς και επί μέρους άλλες αλλαγές, όπως π.χ.
στο γάλα.
Είναι υπερβολή ο ισχυρισμός ότι αυτά και άλλα διάφορα εμπεδώνουν την υποψία ότι επιχειρείται η μετάλλαξη του Γεωργού/Αγρότη από μικρό έστω επιχειρηματία, σε ελεύθερο επαγγελματία και στη συνέχεια σε επιτηδευματία; Κι αν αυτό επιτευχθεί, τι συνέπειες θα επιφέρει στην Ελληνική Κοινωνία;

Αντίθετα από τα μέτρα που επέβαλλαν οι μνημονιακές δυνάμεις του τόπου εναντίον των Ελλήνων Αγροτών, η Χρυσή Αυγή πρεσβεύει:

- ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΉΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ με έμφαση στις ακριτικές περιοχές
- ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ, ώστε να δοθεί ώθηση στην ελληνική αγροτική οικονομία
- ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ. Οριστικό τέλος στην ασυδοσία των
Μεσαζόντων
- ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ σε τοπικό επίπεδο με ευδόκιμα προϊόντα της περιοχής
- ΜΗΤΡΩΟ ΑΓΡΟΤΩΝ για προμήθεια πετρελαίου και εφοδίων χωρίς μεσάζοντες ώστε να μειωθεί
το κόστος παραγωγής. (Στην Κρήτη πωλούνται ντομάτες Βελγίου)
- ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΣΤΡΟΦΉ ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ για προστασία του περιβάλλοντος και διακοπή
απώλειας συναλλάγματος

Αν στην ημιθανή Ελλάδα μας σκοτώσομε και την παραγωγική βάση της διατροφής…

Τοπική Οργάνωση Φλώρινας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πλατεία Γ. Μόδη 76 (Π. Μελά και Σ. Δραγούμη, 1ος όροφος)
Δευτέρα και Τετάρτη (πλην εορτών) 6 με 8 μ.μ.

10 σχόλια:

  1. Τι μας λέτε μωρέ; Περισσότερους αγρότες από όσους έχουμε; 16% του πληθυσμού είναι αγρότες, όταν στην Ολλανδία οι αγρότες είναι δέκα φορές λιγότεροι από ότι στη χώρα μας και αγροτική γη 2,5 λιγότερη από ότι στην Ελλάδα και παρ΄ όλα αυτά είναι είναι η πρώτη χώρα στην Ε.Ε σε εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και δεύτερη παγκοσμίως.
    Αφήστε τα λαϊκίστικα περί επιδοτήσεων και διαγραφή χρεών, που κατέστρεψαν την αγροτική παραγωγή και μιλήστε επιτέλους για καινοτομία. Αυτό έχει ανάγκη ο τόπος μας.
    Schapiro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα αυτό ακριβώς λέει το άρθρο. Διαμαρτύρεται για τη μισή προστιθέμενη αξία στον αγροτικό τομέα σε σχέση με την Ολλανδία.

      Διαγραφή
  2. Έργασία χρειάζεται απ' όλους μας , αξιοκρατία και δικαιοσύνη . Θέλουμε κυβέρνηση Ελλήνων για Έλληνες και όχι μαριονέτες και γιουσουφάκια ξένων. Όλα τα μνημονιακά κόμματα είναι ανθελληνικά και καταστροφικά για την πατρίδα μας . Κάτω οι προδοτικές κυβερνήσεις . Η Ελλάδα στους Έλληνες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιτέλους αυτό είναι όλη η αλήθεια. Δεν ξέρω ποιός είσαι αλλά συμφωνώ με αυτά που είπες.

      Διαγραφή
  3. Καλά όλα αυτά, μαζί σας κι εγώ. Αλλά ξεχάσατε την Αγροτική Τράπεζα. Την τράπεζα που, στην ουσία, χαρίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς αντιδράσεις από μέρους της ΧΑ. Την τράπεζα που χαρίστηκε σε μία ήδη τότε ευνοημένη, με χρήματα Ελλήνων φορολογουμένων, πρώην χρεοκοπημένη ιδιωτική πολυεθνική τράπεζα, μαζί με τα υποθηκευμένα περιουσιακά στοιχεία Ελλήνων αγροτών (ελληνική γη, ελληνικές κτηνοτροφικές μονάδες, ελληνικά σπίτια κλπ ελληνικά).
    Διογένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αληθεύει ότι επίκειται διάσπαση της Χ.Α. και προσχώρηση στελεχών στα 2 νέα πατριωτικά και βασιλικά κόμματα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΧΙ ΔΕΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ. ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΠΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ; ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ ΝΑ ΕΦΕΥΡΙΣΚΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ.
    ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΚΑΤΙ.ΜΗΠΩΣ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΜΕΙΧΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΠΟΘΟΥΣ;ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οποιος και να περάσει χάσαμε κάθε ελπίδα. Ψήφισα Χ.Α. από αγανάκτηση για το σύστημα και μια πρόταση , μια λύση δεν έχει. Το συνέχεια αγροτική παραγωγή και όχι μετανάστες δεν πείθει πλέον. Είναι όλοι ίδιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λέει νομίζω και κάτι διαφορετικό. Να μπουν φυλακή οι κλέφτες (που δεν είναι μόνο ο Τσοχατζόπουλος και ο Παπαγεωργόπουλος, να σταματήσει η
      λαμογιά, η αναξιοκρατία, ο κομματισμός του κράτους, η ψευτιά, η κοροϊδία. Με λίγα λόγια να μπει τάξη.

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.