Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Η παρουσίαση του βιβλίου «Το κορίτσι που χαμογελούσε χελιδόνια» της Κατερίνας Κετσίδου (video)

Το βιβλίο της Κατερίνας Κετσίδου με τίτλο «Το κορίτσι που χαμογελούσε χελιδόνια» παρουσίασαν χθες οι εκδόσεις Μολύβι, σε συνεργασία με τη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας και την Ένωση Φιλολόγων, στην κατάμεστη «Οδό Ονείρων».

Για το βιβλίο μίλησαν οι φιλόλογοι Άννα Πολατίδου και Δανάη Τσουλιά, κείμενα ανέγνωσε η Μαρία Θεοχάρη και ο μαθητής Αχιλλέας Παπαθανασίου, ενώ συντόνισε η Σοφία Ζαχαροπούλου, πρόεδρος της Ένωσης Φιλολόγων Φλώρινας.

Την εκδήλωση «έντυσε» μουσικά με φωνή και κιθάρα η Χριστιάνα Τσουμίτα.

Χαιρετισμούς απηύθυναν η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας Όλγα Μούσιου – Μυλωνά, ο πρόεδρος της Λέσχης Πολιτισμού Γιώργος Αντωνιάδης και ο εκδότης Μάνος Αμπατζής.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον Δεκέμβρη του 2014 το μυθιστόρημα της Κατερίνας Κετσίδου τιμήθηκε με το πρώτο Πανελλήνιο Βραβείο από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά

Δείτε στο video αποσπάσματα από την εκδήλωση.



6 σχόλια:

  1. στις αναγνώσεις και η φιλόλογος κυρία Αναστασία Σταμπουλίδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια σοβαρή παρουσίαση βιβλίου, χωρίς Χολιγουντιανές διαστάσεις, χωρίς τουαλέτες και φρου-φρου, χωρίς προκλητικά Λουδιβίκεια πορτατίφ, χωρίς υποτιθέμενο ενδιαφέρον και γενικά χωρίς γελοιότητα. Η διαχρονική και πραγματική σοβαρότητα της συγγραφέως, αποτυπώθηκε και στην παρουσίαση. Καλότάξιδο κ. Κετσίδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σοβαρη ηταν,ομωs και σε αλλεs παρουσιασειs δεν υπηρχαν αυτεs oι ανοησιεσ που γραφεις.Θα επρεπε να γνωριζεις οτι ολοι οι αυτοι που γραφουν,ασχετα αν μαs αρεσουν τα γραπτα τουs ,δεν εχουμε το δικαιωμα να τους εμπαιζουμε.Αυτο τουλαχιστον διδασκει η αξιοπρεπεια και η ευγενεια τηs ψυχηs kai oχι Τηs επιφανειαs.Kalo θα ειναι οι εμπαθειεs να λειπουν.Η αναγνωριση,εστω και η ελαχιστη αξιζει στον εκαστοτε συγγραφεα.Οσο για την σοβαροτητα της εν προκειμενω συγγραφεωs ειναι ετσι κατα τη γνωμη μου παντα , ομωs kαι αλλοι συγγραφειs δεν τη στερουνται. Ο καθειs oπωs τη βλεπει και αναλογα με τη βαρυτητα που διαθετει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η εκδήλωση υπήρξε πολύ πετυχημένη, το παραμύθι πρώτα καλοδιατυπωμένο σε γλώσσα λιτή, κατανοητή, περιεκτική με θέμα φλέγον το του ρατσισμού, η μελωδία δε της κυρίας Τσουμίτα σκόρπισε τόση γλυκύτητα στα παιδάκια και στα μεγάλα παιδιά και μας ταξίδεψε σε κόσμους άλλους και αλλιώτικους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστώ όλους σας, ανώνυμους και επώνυμους. Με κάνετε πάντα καλύτερη! Κατερίνα Κετσίδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν βλεπω το λογο να ξεσπουμε σε απωθημενες κακιες (δικαιολογημενες η οχι)μς αφορμη αυτη την εκδηλωση.Καλον θα ηταν η αναγνωστρια που τις εξεφρασσε να τις κρατησει για εκει που πρεπει και να μην αμαυρωνει την προσπαθεια της απολυτα σεμνης κι αξιοπρεπους κ.Κατερινας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.