Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Λήξη Συνάξεως μελέτης Αγίας Γραφής Γυναικών Ι.Μ. Φλωρίνης

Του Νίκου Κωνσταντινίδη στην Romfea.gr

Εκδήλωση επί τη λήξη των κατηχητικών συνάξεων μελέτης Αγίας Γραφής Γυναικών της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Ιουνίου 2015, με συμμετοχή πολλών κυριών από όλη την μητροπολιτική περιφέρεια.

Η ημέρα ξεκίνησε με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πρώτης, και εκκλησιασμό όλων των συμμετεχόντων, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου.

Τον Θείο Λόγο με παρότρυνση του οικείου Ποιμενάρχη κήρυξε ο π. Δανιήλ Αεράκης αναφερόμενος στον Απόστολο και το Ευαγγέλιο της ημέρας.

Στη συνέχεια όλοι οι παρευρισκόμενοι μετέβησαν στις εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως, όπου εκεί, είχαν την δυνατότητα να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους, αλλά και να παρουσιάσουν διάφορα χειροποίητα εκθέματα, τα έσοδα των οποίων διατέθηκαν για τις ανάγκες των κατασκηνωτικών περιόδων των παιδιών.

Ακολούθησε ομιλία με κεντρικό ομιλητή τον π. Δανιήλ Αεράκη, ο οποίος ανέπτυξε θέμα με τίτλο "Ερμηνεία του 3ου ψαλμού του Δαβίδ κατά τον Ιερό Χρυσόστομο", ενώ στη συνέχεια έγινε συζήτηση επί του θέματος.

Ο Σεβασμιότατος κ. Θεόκλητος ευχαρίστησε τον π. Δανιήλ για την παρουσία του και κήρυξε τη λήξη της συνάξεως.

Κατόπιν δώρισε ως ευλογία σε κάθε παρευρισκόμενη το "Εκλογάδιον", ένα βιβλίο που προσέφερε ο Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρόγραμμα των κύκλων Αγίας Γραφής των Γυναικών αφορά μελέτη της Αγία Γραφής, όμως ειδικότερα φέτος ήταν αφιερωμένο στους ψαλμούς του Προφητάναξ Δαβίδ.

Στο ίδιο θέμα επίσης θα αφιερωθεί και το ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας του 2017.

Την γενική οργάνωση της εκδήλωσης είχε η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Μάρκου Μαριάμ μοναχή, ενώ πρέπει να τονισθεί πως οι παρευρισκόμενες κυρίες ξεπέρασαν τις 800.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.