Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Florina Trail Challenge – Μεταγωνιστικό Δελτίο Τύπου

Το Σαββατοκύριακο 11-12 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε το 1ο Florina Trail Challenge στην πόλη της Φλώρινας. Ο καιρός και τις δύο μέρες ήταν πολύ καλός, με συνέπεια οι δρομείς του Σαββάτου να απολαύσουν τον αγώνα των 5 χλμ γύρω από το πλακόστρωτο του ποταμού Σακουλέβα. Είχε προηγηθεί παιδικός αγώνας γύρω από το Νέο Πάρκο, όπου ήταν η βάση της διοργάνωσης.

Την Κυριακή, στις 09:00 εκκίνησαν οι δρομείς για το Arctos Trail, τη διαδρομή των 31 χλμ και μισή ώρα αργότερα, στις 09:30 οι δρομείς των Lupus Trail (16 χλμ) και Lynx Trail (6 χλμ). Οι δρομείς του Arctos Trail, ανέβηκαν δύο φορές την κορυφή της Τάϊμα (1640 μ.), περνώντας μέσα από τα χωριά Κλαδοράχη και Πρώτη, ενώ οι δρομείς του Lupus Trail ανέβηκαν μια φορά την ίδια κορυφή. Τέλος, οι δρομείς του Lynx Trail ανέβηκαν το ύψωμα 1033 πριν πάρουν το μονοπάτι για Φλώρινα.

Οι συνολικές συμμετοχές του αγωνιστικού διημέρου ήταν 224, εκ των οποίων 39 συμμετοχές από την Φλώρινα. Στο ανέβασμα για Τάϊμα, μερικοί δρομείς συνάντησαν ένα αρκουδάκι, που προφανώς δεν τους είχε αντιληφθεί, επιβεβαιώνοντας έτσι το σύνθημα της διοργάνωσης where the bears roar (όπου οι αρκούδες βρυχώνται).

Το Florina Trail Challenge αποτέλεσε συνδιοργάνωση με το Σ.Ε.Ο. Φλώρινας, που επιμελήθηκαν την πολύ καλή συντήρηση των μονοπατιών, αλλά και τη γενικότερη καθοδήγηση καθόλη την πολύμηνη προσπάθεια στησίματος αυτού του δύσκολου εγχειρήματος. Η εκδήλωση αυτή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την απλόχερη βοήθεια του Δήμου Φλώρινας και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν την ιδέα μιας δρομικής εκδήλωσης στη Φλώρινα.



Η διοργάνωση ευχαριστεί τους μεγάλους χορηγούς της εκδήλωσης, τις εταιρίες Ουλιάρης, Αυγοδιατροφική, Fifth Element και Medicore Hellas. Επίσης ευχαριστεί τους χορηγούς Μπέλλης, Nutrilab, Tuvunu, Tecnica, Βίκος, Brown Coffee, Amstel, X-treme Stores, Υπέρ Γρηγοριάδη και Έψα.

Τα δώρα της κλήρωσης προσέφεραν οι εταιρίες Dynafit, Inov8, Medicore Hellas, Paralagi Active Sports, Snowland, Tecnica & Body Active Gym. Το πακέτο συμμετοχής των αθλητών περιείχε από ένα εκπτωτικό κουπόνι της εταιρίας Fifth Element και ένα κουτάκι Tuvunu, ενώ την παροχή δωρεάν πρωτεΐνης (Egg Pro) μετά τους αγώνες παρείχε η εταιρεία Αυγοδιατροφική.

Το pasta party με 4 ποικιλίες ζυμαρικών του Σαββάτου συνόδεψαν τα αναψυκτικά της εταιρίας Έψα, ενώ το φαγητό της Κυριακής με χορηγία της εταιρείας Μπέλλης, είχε συνοδεία κρύας μπύρας χωρίς αλκοόλ από την εταιρεία Amstel. Μετά τους τερματισμούς της Κυριακής, η εταιρεία Pain Treatment Massage, παρείχε δωρεάν μασάζ αποκατάστασης στους αθλητές μας.

Οι υποστηρικτές που βοήθησαν να στηθεί η διοργάνωση ήταν οι εταιρίες Jumbo Τερπίνας, Ξυλεία Σταύρου, Γερ. Παλ. ΟΕ, ενώ τους ανεφοδιασμούς ανέλαβαν οι εταιρίες Υπέρ Γρηγοριάδη, ο Φούρνος του Κώστα και Ξηροί Καρποί Ανδρέας.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζουν οι 60 εθελοντές μας που όλο το διήμερο κόπιασαν, προσφέροντας τον καλύτερο εαυτό τους. Για εμάς, οι εθελοντές είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διοργάνωσης. Ευχαριστούμε λοιπόν, τους συλλόγους Μ.Ο.Φ, Γ.Ε.Φ, Φ.Ο.Ο.Φ, Ο.ΞΙ.Φ., και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Φλώρινας για τη βοήθεια και τα χαμόγελα τους. Επίσης τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας που φρόντισε για τους μικροτραυματισμούς της Κυριακής πάνω στο βουνό.



Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους αθλητές και αθλήτριες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και μας τίμησαν με την παρουσία τους, ιδιαίτερα αυτούς που έκαναν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να μας συναντήσουν.

Όλες οι παρατηρήσεις σας καταγράφηκαν και θα περιληφθούν στον σχεδιασμό της επόμενης διοργάνωσης.

Φωτογραφικό υλικό μπορείτε να βρείτε παρακάτω: https://www.flickr.com/photos/137233674@N07

Σας περιμένουμε και πάλι το καλοκαίρι του 2017.

Υπεύθυνος Διοργάνωσης FTC
Σπύρος Καρατζούλης

11 σχόλια:

  1. Πολύ καλή ιδέα αλλά για να έχει συμμετοχές του χρόνου θα πρέπει να το τρέξει Σύλλογος και οχι ενας άνθρωπος. Αυτά χτυπάνε άσχημα. Ο ΣΕΟΦ θα πρέπει να διαχωρίσει τη θεση του ή να βγει μπροστά. Ελπίζω τα λεφτά που δώσαμε για τον αγώνα να πανε και στον ΣΕΟΦ. Εντελώς φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλοφαγωτα τα χρήματα που μαζεύτηκαν.
    Από τον διοργανωτή.
    Κάποιος σε σχόλιο παλιότερης ανάρτησης έγραψε ότι ο ΣΕΟΦ διαχείριζεται τα κέρδη.
    Τώρα που βγήκε μεταγωνιστικο και σε λίγες μέρες μετά μετά αγωνιστικό δελτίο, για να πείστουμε ότι η εκδήλωση είναι σπουδαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με τι ασχολείται ο κ. Καρατζουλης;
    Ποια η επαγγελματικη του δραστηριοτητα;
    Που εργάζεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι είσαι εσύ ΚΥΠατζής ή ο κουτσομπόλης του χωριού;

      Διαγραφή
  4. ΝΑ Ο ΤΡΌΠΟΣ ΝΑ ΒΓΆΛΕΤΕ ΧΡΉΜΑΤΑ. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΕΝΑ CHALLENGE.
    ΧΤΎΠΗΣΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΊΑ ΜΠΟΡΕΊΣ.....
    ΣΊΓΟΥΡΗ ΑΠΌΔΟΣΗ ΣΕ 6 ΩΡΕΣ ΒΓΆΖΕΙΣ ΟΣΑ ΟΙ ΆΛΛΟΙ ΣΕ ΈΝΑ ΧΡΌΝΟ...
    ΒΡΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΈΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΎΟΥΝ ΤΑ ΚΈΡΔΗ ΕΊΝΑΙ ΔΙΚΆ ΣΟΥ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο στα κορόιδα τους εθελοντές!! Λιώσανε κάτω από τον ήλιο!!! Και κάποιος άλλος εισέπραττε συμμετοχές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άσχετο εντελώς με τι ασχολείται και που εργάζεται...κάνει κάτι στην πόλη και για την πόλη....ΞΥΠΝΗΣΤΕ....Αν μπορείτε να κάνετε και εσείς που μόνο κράζετε να το κάνετε...αλλά μάλλον ΔΕΝ....Αν η ζήλια ήταν ψώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μάθετε επιτέλους να ζείτε αρμονικά φίλοι φλωρινιώτες... μας έχετε κουράσει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΟΜΠΛΕΞ....Ανιατη ασθενεια..χιλιαδες ασθενεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΛΆ ΣΑΣ ΚΆΝΕΙ ΚΟΡΌΙΔΑ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΤΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΈΞΕΤΕ.
    ΜΑ ΠΌΣΟ ΧΆΣΑΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΌ ΣΑΣ ΌΛΟΙ ΈΤΡΕΞΑΝ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΝΤΕΣ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΈΣ ΈΛΙΩΣΑΝ ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΊ ΞΥΛΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ... Ο ΚΑΡΑΤΖΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΕΣΤΑΞΕ ΣΤΑΓΌΝΑ ΙΔΡΏΤΑ ΚΑΙ ΈΦΥΓΕ ΜΕ ΤΌΣΑ ΧΡΉΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Καραντζούλης εργαζόταν επι μήνες στην Τάιμα για να γίνει ο αγώνας αυτός όταν κάποιοι άλλοι πίναν τα καπουτσίνα τους στις καφετέριες . Είναι αναγνωρίσιμος από αθλητικούς κυρίως ποδηλατικούς συλλόγους άλλων πόλεων. Έχει και προς τιμή του οργανώσει και μονάχος του ποδηλατικούς μαραθώνιους που όλοι εσείς δεν θα κάμνατε ούτε με την μερσεντές σας. ΄Καρατζούλη έκανες έναν πετυχημένο αγώνα. Οργάνωσε έναν ποδηλατικό σύλλογο στην Φλώρινα για να τελειώνει η μουρμούρα μερικών ειδικά εκείνων που συμφωνούσαν πρίν μήνες και τώρα σου την λένε γιατί πολύ απλά δεν θέλουν κάποιοι σαν εσένα να τους σπάσουν την κλίκα του κατεστημένου των αθλητικών διοργανώσεων η της αποκλειστικότητας που έχουν σε αυτές. Είναι τα ίδια άτομα που έκοβαν στο δάσος τις σημάνσεις τόσο στον αγώνα τον δικό σου όσο και στον αγώνα με τα ΜΤΒ. Αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθούν αν δεν αποκαλύφθηκαν ήδη με τα σχόλια τους εδώ μέσα. Καραντζούλη πέτυχες το ακατόρθωτο .

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.