Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Επισκέψεις σε FYROM και Αλβανία των προεδρείων της ΓΣΕΒΕΕ και του ΕΒΕ Φλώρινας

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθάς Γεώργιος, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ κ. Παπαργύρης Ιωάννης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ν. Φλώρινας Σάββας Σαπαλίδης, πραγματοποίησαν σειρά επισκέψεων στην FYROM και στην Αλβανία στις 7-8-9 Ιουνίου 2016.

Σκοπός των συναντήσεων αυτών ήταν Ευρωπαϊκά Προγράμματα που θα υλοποιήσουμε από κοινού. Οι υψηλοί στόχοι της εξωστρέφειας και της δικτύωσης μεταξύ των γειτονικών χωρών σε θέματα ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας (θερμοκοιτίδα) τουρισμού, δημιουργούν προϋποθέσεις εξόδου από την κρίση. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων έγιναν συναντήσεις με τους Έλληνες Προξένους της Ελλάδας στο Μοναστήρι (Fyrom) και στην Κορυτσά της Αλβανίας.

Καταλυτική και σημαντική η παρουσία των Προξένων στις συναντήσεις με τους ξένους εταίρους και τους Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες. Στο γεύμα εργασίας που παρέθεσε ο Πρόξενος της Κορυτσάς, με την παρουσία του Περιφερειάρχη Κορυτσάς και του Προέδρου του Οργανισμού Θερμοκοιτίδας Επιχειρηματικότητας αναδείχθηκε η ανάγκη συνεργασίας και σε άλλους τομείς. Ευρωπαϊκά προγράμματα και B2B συναντήσεις.

Τέλος έγινε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Στέφανο Μπίρο, αναδεικνύοντας τα οφέλη από τις συνεργασίες με τις Βαλκανικές χώρες που θα προκύψουν.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΑΠΑΛΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.