Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Αντιιμπεριαλιστικού διημέρου της ΚΝΕ

Στο Βίτσι, στα λημέρια του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, εκεί που βρισκόταν η έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης, εκεί που για 3,5 χρόνια οι ηρωικοί μαχητές του ΔΣΕ έδωσαν έναν αγώνα αναγκαίο, δίκαιο και διεθνιστικό, θα γίνει φέτος το 25ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, από την 1η μέχρι τις 3 Ιούλη.

Η κατασκήνωση θα στηθεί στο Πισοδέρι στη θέση Βίγλα (χιονοδρομικό κέντρο) σε υψόμετρο 1.550 μέτρων, 20 χλμ. δυτικά της Φλώρινας. Μετά από 70 χρόνια, οι νέοι κομμουνιστές, οι φίλοι της ΚΝΕ θα αποδώσουν φόρο τιμής στον ΔΣΕ, θα βαδίσουν στα χνάρια των ηρώων μας, θα μάθουν από την πολύτιμη πείρα, με ακλόνητη την πίστη για την τελική νίκη.

Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα έχουν ήδη ριχτεί στη μάχη για την προπαγάνδιση και την επιτυχία του Διημέρου. Σε εξέλιξη είναι και η οικονομική εξόρμηση που έχει κηρύξει η ΚΝΕ για τη στήριξη του Διημέρου.

Το πλούσιο πρόγραμμα του φετινού Διημέρου περιλαμβάνει:

Παρασκευή 1 Ιούλη
19.00: Εκδήλωση με θέμα «Οι λαογέννητοι θεσμοί εξουσίας στις ελεύθερες περιοχές του ΔΣΕ στο Βίτσι».
21.00: Προβολή βίντεο για τη δράση του ΔΣΕ.
21.30: Συγκρότημα με παραδοσιακά χάλκινα από την περιοχή.
22.00: Λαϊκό γλέντι από τους «Πέντε εν δράσει».

Σάββατο 2 Ιούλη
09.00: Πεζοπορία - ανάβαση σε ορειβατική διαδρομή που ξεκινά από το χώρο της κατασκήνωσης και καταλήγει στην κορυφή Βίγλα. Η διαδρομή κρατά περίπου μία ώρα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά οχυρωματικές θέσεις και αμπριά του ΔΣΕ. Στην κορυφή θα γίνει ξενάγηση και όποιος επιθυμεί θα μπορεί να ανέβει δωρεάν και με το «λιφτ» του χιονοδρομικού κέντρου.
10.00: Επίσκεψη - περίπατος στο νοσοκομείο - σπηλιά του ΔΣΕ στο χωριό Βροντερό και στο μνημείο του Πέτρου Κόκκαλη. Απαιτείται δήλωση συμμετοχής.
10.00: Επίσκεψη - περίπατος στη σπηλιά του Ζαχαριάδη και στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ και της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης στο χωριό Πύλη. Απαιτείται δήλωση συμμετοχής.
17.30: Αθλητικές δραστηριότητες. Παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού για μαθητές, που έχει επιμεληθεί η Μαθητική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ.
20.00: Χαιρετισμός από την Τίνα Κουζιάκη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέα της Οργάνωσης Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.
20.30: Παρουσίαση του CD με ανέκδοτα τραγούδια του ΔΣΕ από το συγκρότημα της ΚΝΕ.
21.30: Συναυλία με τους Sober.
23.00: Λαϊκό γλέντι με τον Βασίλη Κασούρα και την ορχήστρα του.

Κυριακή 3 Ιούλη
10.00: Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Φλώρινας, με προορισμό το μνημείο των νεκρών του ΔΣΕ.
11.00: Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στο χώρο του μνημείου με ομιλητή τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκο Αμπατιέλο.
13.00: Αναχώρηση των Οργανώσεων.

Στο χώρο θα λειτουργεί επίσης βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», απ' όπου οι κατασκηνωτές θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν τις νέες εκδόσεις για τον ΔΣΕ (φωτογραφικό λεύκωμα από το αρχείο του Απόστολου Μουσούρη, συλλογή κειμένων για τον ΔΣΕ εμπλουτισμένη με έγγραφα από το Αρχείο του ΚΚΕ), ενώ θα υπάρχει και έκθεση με σπάνιο φωτογραφικό υλικό, χάρτες και ιστορικά στοιχεία για τις μεγάλες μάχες και συνολικά για τη δράση του ΔΣΕ στην περιοχή, στην οποία θα γίνονται ξεναγήσεις.

Συνεχής ενημέρωση θα υπάρχει και στο: http://l-sysp-florinas.blogspot.gr.

6 σχόλια:

  1. Γιορτές μίσους; θα έπρεπε να απαγορευθούν. Είναι αντιδημοκρατικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέλει η ΚΝΕ να κρυφτεί, και η χαρά δεν την αφήνει. Μας λένε χωρίς να το κρύβουν:

    1) "Στο Βίτσι, στα λημέρια του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, εκεί που βρισκόταν η έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης" ... ως γνωστόν λημέρια έχουν οι ληστές, όχι οι στρατοί. Και φυσικά η Ελλάς είχε Κυβέρνηση και δεν χρειαζόταν την "προσωρινή δημοκρατική" τους, που ήταν τόσο "δημοκρατική", που τον ΓΓ τον διόριζε η Μόσχα!!!

    2) "οι ηρωικοί μαχητές του ΔΣΕ έδωσαν έναν αγώνα αναγκαίο, δίκαιο και διεθνιστικό"... ομολογούν ότι ο αγώνας τους ΔΕΝ ήταν εθνικός, αλλά "διεθνιστικός", δηλαδή ξενοκινούμενος.

    Τι άλλο να πούμε; Αμετανόητα σούργελα.

    (να δεις, που αν απαντήσουν στο σχόλιο θα με πούν και φασίστα, πάλι δηλαδή θα γελάσω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κομμουνιστές δώστε καμια χρυση λίρα στον κοσμακη να ξεφύγει απο την κρίση. Που τις έχετε κρυμμένες Βίτσι Καϊμακτσαλάν Γράμμο Πρέσπα? Ανοιξτε τα αμπριά και μοιραστε φλουριά))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι μια σημαντική εκδήλωση με πανελλήνια εμβέλεια. Χιλιάδες νέοι άνθρωποι θα επισκεφτούν και θα γνωρίσουν τόπο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πραγματικά εκπληκτικό το πόσο επιβεβαιώνονται τα ρητά:ο εγκληματίας επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος. Οι επίσημα και κατά δήλωσή τους απάτριδες που από το Πισοδέρι, από όπου θα ξεκινήσουν και θα ξατασκηνώσουν, βομβάρδιζαν με τα κανόνια της πλατείας Γ. Μόδη τη πόλη μας σκοτώνοντας άμαχο πληθυσμό για τους αποδεδειγμένα ουτοπικούς οραματισμούς τους, επιστρέφουν για να πουλήσουν τι στους Φλωρινιώτες; Φυσικά τίποτα δεν μπορούν να πουλήσουν πέρα από γραφικότητα, τετριμμένες ατάκες ξύλινης γλώσσας και πιθανώτατα σκεπτικισμό για το που πάμε σαν Λαός, σαν χώρα, σαν Έθνος έχοντας καθηλωθεί επί δεκαετίες σε ψεύτικες θεωρήσεις, έντεχνα επεξεργασμένες από το σύστημα στο οποίο οι λίγοι ευτυχώς και υπό οριστική εξαφάνιση τελευταίοι κοΥμμουνιστές και στην Ελλάδα ανήκουν και υπηρετούν. Ένα Σ-Κ με έναν τόνο φαιδρότητας για τους νεώτερους που πλέον δεν "μασάν" μπουρδολογία αλλά και χαρμολύπης γιά τους παλιότερους για όσα χειρότερα δεν υπέστησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το τριήμερο του Αγ.Πνεύματος θα είμαστε ΟΛΟΙ στο Πισοδέρι... όχι φυσικά στα συμμορίτικα καρναβάλια... αλλά στην ιστορική μονή της Αγίας Τριάδος που εορτάζει, και όπου είχε την θλιβερή τιμή να φιλοξενήσει την τίμια κεφαλή του εθνομάρτυρα Παύλου Μελά (αυτού που άφησε σαλόνια και πολυτέλειες για να έρθει στην Μακεδονία μας να θυσιαστεί πολεμώντας τους Βουλγαρόψυχους, που έχουν το θράσος να συγκεντρώνονται σε αυτά τα ιερά χώματα, μεταμφιεσμένοι σαν ΚΚΕδες)

    Λοιπόν, ΟΛΟΙ στο Πισοδέρι την Δευτέρα! Θεία Λειτουργία, ευλογημένες ψαλμωδίες, και μετά λαϊκό παραδοσιακό πανηγύρι, με χορούς κεράσματα, και με πολύ πολύ χαμόγελο. Χαμόγελο αδελφικό, Ελληνικό, εγκάρδιο.

    Κάπου παραπάνω κάποιο πεισματικοί αρνητές και πολέμιοι της Αγίας Τριάδος θα ουρλιάζουν στα παλιά "λημέρια" τους. Είναι αξιοθρήνητοι. (πάντως αν καταδεχθούν να πλησιάσουν σε χριστιανικό ναό, θα τους έχουμε και από μια κρύα μπύρα κέρασμα, επειδή εμείς κακία δεν κρατούμε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.