Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Απολογισμός Εκπαιδευτικού Έργου Σχολικών Μονάδων 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας και Στόχοι της νέας σχολικής χρονιάς

Την Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016, και ώρα 09.00 πμ. ως 13.00 μμ., με αφορμή τη λήξη του σχολικού έτους 2015-2016, πραγματοποιήθηκε Επιμορφωτική Ημερίδα με τίτλο «Απολογισμός Εκπαιδευτικού Έργου Σχολικών Μονάδων της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας και Στόχοι της νέας σχολικής χρονιάς», την οποία συνδιοργάνωσαν το Τμήμα Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και η Σχολική Σύμβουλος 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «ΦΑΙΔΩΝ».

Στην έναρξη της ημερίδας χαιρετισμό προς τους συναδέλφους απηύθυναν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Θεολόγος Οκουτσίδης, και η κ. Άννα Μπαφίτη, Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Φλώρινας και συνεργάτιδα σε προγράμματα που υλοποιήθηκαν στην 1η Εκπαιδευτική Περιφέρειας Φλώρινας.

Κεντρικός εισηγητής της ημερίδας ήταν ο κ. Κίμων Σαββάκης, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, ο οποίος ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς σχετικά με το νέο πλαίσιο λειτουργίας του «Ενιαίου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου» και το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα (Φ.Ε. Κ. 1324/11-05-2016), ώστε να τεθούν απρόσκοπτα οι εκπαιδευτικοί στόχοι της νέας σχολικής χρονιάς.

Εισηγητές, σύμφωνα με το πρόγραμμα της ημερίδας, ήταν οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας, κ. Γεώργιος Μάντσος, Διευθυντής 1ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, κ. Ιωάννης Δαϊκόπουλος, Διευθυντής 2ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, κ. Γεώργιος Λυγούρας, Διευθυντής 6ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, κ. Αγάπη Βράντση, Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου Κάτω Κλεινών, κ. Κωνσταντίνος Μαραγγός, Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Ιτιάς, κ. Δημήτριος Ζαμπούνης, Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Άνω Κλεινών, και κ. Αθανάσιος Κύρκος, Προϊστάμενος Δημοτικού Σχολείου Νεοχωρακίου. Κεντρικό θέμα των εισηγήσεών τους ήταν η αποτίμηση της σχολικής χρονιάς που ολοκληρώθηκε, η επισήμανση προβλημάτων και η ανάδειξη ζητημάτων που προέκυψαν από την άσκηση του διδακτικού και παιδαγωγικού έργου του σχολικού έτους 2015-16. Τέλος, στον διάλογο που ακολούθησε έγιναν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις από συναδέλφους εκπαιδευτικούς και κατατέθηκαν γόνιμοι προβληματισμοί.

Ευχαριστίες εγκάρδιες σε όλους τους συναδέλφους και όλους τους συνεργάτες στον χώρο της Εκπαίδευσης και της ευρύτερης κοινωνίας μας για τις εποικοδομητικές συμπράξεις μας, όπως και τους υπεύθυνους των Μ.Μ.Ε. για τη διαχρονική συνεργασία μας!

Η Σχολική Σύμβουλος 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας
Όλγα Μούσιου Μυλωνά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.