Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Σύσκεψη για την αιφνίδια αλλαγή των ζωνών εντοπιότητας για τους δημότες των πληττόμενων οικισμών

Έκτακτη σύσκεψη με κεντρικό θέμα την αιφνίδια υποβίβαση στη Β’ ζώνη εντοπιότητας των δημοτών των τοπικών κοινοτήτων Αχλάδας, Σκοπού και Αναργύρων μετά την ανακοίνωση για την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού σε λιγνιτωρυχεία της ΔΕΗ πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Ιουνίου στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος, η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών κ. Ελισσάβετ Παναγιωτίδου, ο βουλευτής Φλώρινας της Ν.Δ. κ. Γιάννης Αντωνιάδης, οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Αναργύρων, Αχλάδας και Σκοπού και οι πρόεδροι πληττομένων Τ.Κ. Αχλάδας και Αναργύρων. Ο βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Σέλτσας δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων, εξέφρασε ωστόσο τη σύμφωνη γνώμη του ως προς τα αιτήματα στα οποία κατέληξε η συγκεκριμένη σύσκεψη.

Κατόπιν συζήτησης προέκυψε ομόφωνα η έντονη αντίδραση στην αλλαγή της διαβάθμισης της εντοπιότητας των δημοτών των ανωτέρω πληττόμενων οικισμών ενώ απεστάλη έγγραφο προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνο Σκουρλέτη, τον πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, τη Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Ορυχείων κ. Όλγα Κουρίδου και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Εκμετάλλευσης ΛΚΔΜ κ. Στέφανο Παλαβό, με το οποίο ζητείται η άμεση διακοπή της διαγωνιστικής διαδικασίας, η ένταξη στην Α’ ζώνη εντοπιότητας των παραπάνω τοπικών κοινοτήτων της Π.Ε. Φλώρινας και η νέα προκήρυξη του διαγωνισμού σύμφωνα με την παραπάνω διόρθωση.

4 σχόλια:

  1. Σωστότατη απόφαση και συγχαρητηρια στο υπουργείο και οπουδήποτε αλλού.
    Και οι πετρες διορίστηκαν απο αυτα τα χωριά φτανει πια. Ας μπει και κανενας άλλος να δουλέψει.
    Μπράβο και παλι μπράβο και οι φορείς να μαζευτουνε γιατι θα φανε μαυρο στις εκλογες που δεν υπολογίζουν το υπόλοιπο 95% του νομού μας και ο μπίρος ο πλανηταρχης που τους μαζευει στο γραφείο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Polla bravo gt den ginete mono ta idia atoma as mpoun kai alloi apo alla xwria kai pali bravo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διστυχως Αναργυροαχλαδοσκοπιωτες,την πατησατε,ο νομος σας εχει β ζωνη και ο νομος ειναι του 2010,αν θυμαμαικαλα,Σταθη εποχη και Λιανη,θα μου πειτε ως τωρα γιατι εισασταν στην α?εκαναν ολοι του τα στραβα ματια,για πρωτη φορα ο νομος και η διαταξη εφαρμοστηκε,.Τωρα τι κανουμε φιλοι μου?αλλαζουμε την υπουργικη προς ωφελος οσο το δυνατο με μεγαλυτερη διαχυση σε ολα τα δ.δ.Φυσικα τον πρωτο λογο θα εχουν τα χωρια προς μετεγκατασταση,χωρια που απαλοτριωθηκαν εκτασεις,αλλα με ποσοστα50% η πρωτη κατηγορια και το υποληπο 50% απο ολον το νομο.Τα νουμερα ειναι υποθετικα,να μια ευκαιρια για συζητηση.Θελω αποψεις.υ.γ αυτο που πρωτα σας ενημερωσα ειναι αληθεια ,τα χωρια αυτα ειναι β ζωνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν συνεδριάζει ο Μπίρος τρέμουν τα υπουργεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.