Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Ερώτηση Αντωνιάδη για φύλαξη ιδιωτών και πρώην πολιτικών από την αστυνομία

Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με θέμα «Διάθεση μεγάλου αριθμού αστυνομικών στη φύλαξη εφοπλιστών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων, πρώην πολιτικών και πρώην αξιωματούχων», κατέθεσε ο βουλευτής Φλώρινας της Ν.Δ. Γιάννης Αντωνιάδης.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Κύριε Υπουργέ,
Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός αστυνομικών που έχουν διατεθεί για τη φύλαξη εφοπλιστών, επιχειρηματιών, μεγαλοεργολάβων, καναλαρχών, δημοσιογράφων, αλλά και πρώην δικαστικών και πολιτικών προσώπων που είτε δεν επανεξελέγησαν είτε απώλεσαν την πολιτική τους ιδιότητα. Οι άνθρωποι αυτοί, είναι πασιφανές πως ενώ έχουν την οικονομική δυνατότητα να επιβαρυνθούν οι ίδιοι με το κόστος της ασφάλειάς τους, εντούτοις απασχολούν προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. το οποίο πληρώνεται από τη βαριά φορολογία των πολιτών. Παράλληλα, οι αστυνομικοί αυτοί αφήνουν κενές θέσεις σε νευραλγικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. που άπτονται της ασφάλειας των πολιτών και της πάταξης της εγκληματικότητας η οποία πλέον έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.
Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Πόσοι αστυνομικοί έχουν διατεθεί συνολικά από την ΕΛ.ΑΣ. για την ασφάλεια ιδιωτών (εφοπλιστές, επιχειρηματίες, μεγαλοεργολάβοι, καναλάρχες, δημοσιογράφοι κ.ά) και πόσοι σε πρώην πολιτικά πρόσωπα, πρώην δικαστικοί κ. ά);
2. Προτίθεστε να επανεξετάσετε όλες αυτές τις περιπτώσεις και να μειώσετε τουλάχιστον στο μισό τις αποσπάσεις, προς όφελος της ασφάλειας των πολιτών;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Αντωνιάδης

10 σχόλια:

  1. Γραφικός....
    Γραφικότητες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aπό τον ερωτησάκια ποιος θα μας προφυλάξει;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕ ΣΤΑΥΡΟ. Ο ΕΡΩΤΗΣΑΚΙΑΣ ΤΗΝ ΕΒΑΨΕ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O ερωτησάκιας και ο Βοσκόπουλος είναι τελειωμένοι.

      Διαγραφή
  4. ΕΡΏΤΗΣΗ προς Αντωνιάδη :θα μας δουλεύεις για πολύ ακόμα.
    Μας περνάς για... Χαζους. Μ@λ@κες ήθελα να πω αλλά ας είμαστε κόσμιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οτι και να λες απ το ζορι σου δεν καταφερνεις τιποτα.Αντωνιαδη συνεχισε ετσι ημαστε μαζι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρικυμία στο κρανίο έχεις. Καταλαβαίνεις τι λες;; Ο 12:17 είναι χαρακτηριστικός τύπος οπαδού του ερωτησάκια.

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα! Αγαπητέ Γιάννη, η επερώτησή σου για το αστ. προσωπικό που διατίθεται για την φύλαξη όλων αυτών, την θεωρώ πολύ σωστή! Κανένας μα κανένας (απόλυτα) δεν έχει ή δεν πρέπει να έχει ανάγκη φύλαξης, αρκεί να είναι σωστός! Ακόμα και οι δικαστές! Ας βάλουμε τέλος στην σπατάλη δημοσίου χρήματος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλασικό μοντέλο γραφικού βολεμένου γλείφτη.....

      Διαγραφή
  7. Ο λαϊκιστής ερωτησάκιας ρώτησε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.