Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Το ημερολόγιο μιας πτήσης!

Κάποτε συνταξίδευαν από την επαρχία προς την Αθήνα ένας βουλευτής με έναν πολίτη, ο βουλευτής καθ΄ όλη την διάρκεια της πτήσης ήταν απασχολημένος με το smartphone.
Ο πολίτης υπομονετικά περίμενε την στιγμή που θα το κλείσει έτσι θα του δινόταν η ευκαιρία να ανταλλάξει μερικές απόψεις, μάταια όμως η πτήση κόντευε να φτάσει στο τέλος και ο βουλευτής συνέχιζε να είναι προσηλωμένος με θρησκευτική ευλάβεια στο smartphone.
Μην μπορώντας να αντέξει άλλο ο πολίτης αποφάσισε να του δώσει ένα καλό μάθημα, έγειρε το κεφάλι του προς τα δεξιά και του είπε:
Κάθεσαι δίπλα στο παράθυρο και πετάμε χαμηλά θα μπορούσες όλη αυτή την ώρα να θαυμάζεις το υπέροχο τοπίο που απεικονίζεται κάτω στην γη, εσύ αντίθετα απορροφήθηκες στο «μηχανάκι» σου.
Ο βουλευτής ούτε καν πήρα τα μάτια του από το smartphone, απλά του απάντησε ψυχρά:
Αυτό που αποκαλείς μηχανάκι είναι απαραίτητο για εμένα όσο και τα ρούχα μου, από εδώ μπορώ να επικοινωνώ να ενημερωθώ και να βρω ότι θέλω.
Ο πολίτης πανέξυπνος κατάφερε να κάνει την αρχή και να τον οδηγήσει εκεί που ήθελε με χαμηλή σταθερή φωνή του λέει:
Μπορούμε να βάλουμε ένα στοίχημα, άπλωσε το χέρι του και έδειξε στον βουλευτή ένα χαρτονόμισμα των διακοσίων ευρώ! αυτό θα είναι δικό σου αν μπορείς να απαντήσεις σε μια ερώτηση, θα σου δώσω τον χρόνο να ψάξεις σε αυτό που κρατάς μέχρι το τέλος της πτήσης.
Ο βουλευτής γεμάτος αυτοπεποίθηση δέχτηκε αμέσως το στοίχημα χωρίς κανένα δισταγμό.
«Τι είναι αυτό που όταν γεννιέται δεν έχει ωριμότητα, όταν μεγαλώνει την αποκτά και όταν γερνά μετανιώνει για τις επιλογές του», είπε ο πολίτης.
Ο βουλευτής ευθείς έδωσε τις λέξεις κλειδιά και αυτόματα εμφανίστηκαν τα αποτελέσματα ο ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ήταν η απάντηση… τότε κοίταξε τον πολίτη στα μάτια με ντροπή και του είπε:
Έχασα δεν μπορώ να σου πω την απάντηση, αμέσως μετά έκλεισε το smartphone γεμάτος ενοχές ντροπή αλλά και αποφασισμένος να αλλάξει την τακτική του… μαθαίνεις περισσότερα από τους ανθρώπους παρά από τα μηχανάκια ψιθύρισε!

Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος.
Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
τ. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

8 σχόλια:

  1. Μονο για πτηση εισαι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακάρτι να ήταν έτσι δηλ. οι πολιτικοί να αποκτήσουν κάποια φορά μια αυτογνωσία και σοβαρότητα. Δυστυχώς είναι δεμένοι και τους τραβούν απ' την μύτη οι ξένοι για δικά τους συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενα οιδιποδειο με τους βουλευτες υποβοσκει παντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μαζί με το υποβόσκιο σύνδρομο πετάξτε τους από το αεροπλάνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ηλιαδη εισαι για πτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.