Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Συνεχίζουν την αποχή τους οι δικηγόροι

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας συνεδρίασε εκτάκτως το Σάββατο, 7-05-2016 και:

1) Επικύρωσε την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για συνέχιση των κινητοποιήσεων και την αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους έως και το Σάββατο, 14 Μαΐου 2016.

2) Το ΔΣ του ΔΣΦ ΕΜΜΕΝΕΙ στην πάγια, ομόθυμη θέση των Δικηγόρων για την απόσυρση του ασφαλιστικού Νομοσχεδίου που αιφνίδια και με συνοπτικές διαδικασίες, που δεν ταιριάζουν σε μια δημοκρατία και μια ευνομούμενη πολιτεία εισήχθη προς ψήφιση,

3) Εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρο όπως ζητήσει την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας των Προέδρων για την έγκαιρη χάραξη της αντίδρασης του σώματος στην προοπτική της ψήφισης του επίμαχου νομοσχεδίου.
Επιπλέον:

Εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στη λογική και το πλαίσιο του Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου που καταστρατηγεί θεμελιώδεις αρχές του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, περιέχει προδήλως αντισυνταγματικές ρυθμίσεις, φορολογικού και μόνο χαρακτήρα, που δεν στηρίζονται σε αναλογιστικές μελέτες, οδηγούν στη δήμευση του εισοδήματος των ασφαλισμένων και καταργούν την προσδοκία-δικαίωμα στην αναλογική σύνταξη και την αντικαθιστούν με απλή ελπίδα λήψεως σύνταξης, άδηλου ύψους στο άδηλο μέλλον. Επιπλέον εκφράζει την άποψη ότι η τυχόν ψήφιση του πιο πάνω ν/σ δεν πρέπει να ακυρώσει τον αγώνα τεσσάρων μηνών των δικηγόρων με την αναστολή των κινητοποιήσεων που θα απαιτηθούν για την ανατροπή και ακύρωσή του.

Τροπολογίες για χρονικές παρατάσεις και επέκταση εκπτώσεων, επιβεβαιώνουν τον δημευτικό χαρακτήρα των επιβαρύνσεων και τη βασιμότητα της αντίθεσής μας στη λογική και το πλαίσιο του νομοσχεδίου, δεν εξασφαλίζουν την αξιοπιστία και βιωσιμότητα της ασφάλισης και μεταθέτουν χρονικά τον αφανισμό των ελεύθερων επαγγελματιών, επιστημόνων και αυτοαπασχολουμένων.

Καλεί τους Βουλευτές να σεβαστούν τις αρχές του Κράτους Δικαίου, τα θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα, το δικαίωμα στην αναλογική και ανταποδοτική Κοινωνική Ασφάλιση, το δικαίωμα στην εργασία και το αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης των πολιτών με την καταψήφιση του Νομοσχεδίου.
Το ΔΣ του ΔΣΦ καλεί όλα τα μέλη του να παραμείνουν στις επάλξεις για την προστασία του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου, όπως έχουν πράξει μέχρι σήμερα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Δημήτρης Π. Στεφανίδης
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αλέξανδρος Ν. Σιάμκουρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.