Κυριακή, 8 Μαΐου 2016

Πρόγραμμα εορτασμού της ημέρας των εθνικών αγώνων και της εθνικής αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού

Σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 του Ν.2703 / 1999 καθιερώθηκε η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Κατά το φετινό εορτασμό που θα γίνει τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 καθορίζονται οι εξής εκδηλώσεις στην πόλη της Φλώρινας:

1. Γενικός σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωινή ώρα (8:00 π.μ.) μέχρι τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου.

2. Φωταγώγηση όλων των δημοσίων καταστημάτων, καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α., Τραπεζών και καταστημάτων κοινής ωφέλειας από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου 2016 μέχρι και τις πρωινές ώρες της 10ης Μαΐου 2016.

ώρα 11:00 π.μ.: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονος όπου θα παρευρίσκονται οι σημαιοφόροι των σχολείων Α΄ βάθμιας και Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης της Φλώρινας με τις Σημαίες τους.

ώρα 11:15 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο της Πλατείας Γ. Μόδη όπου θα παρευρίσκονται οι σημαιοφόροι με τις Σημαίες τους.
• Κατάθεση στεφάνων
• Σιγή ενός λεπτού στη μνήμη αυτών που έπεσαν για την πίστη και την πατρίδα
• Εθνικός Ύμνος
• Τέλος Τελετής

1 σχόλιο:

  1. Ο λαος αντισταθηκε εναντια στον ξενο κατακτητη και οχι εναντια σε αοριστες ιδεολογιες. Αντε να σοβαρευομαστε λιγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.