Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Αίτημα του συνδυασμού «Ελπίδα» για έκτακτη σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Κύριε Πρόεδρε,
Οι πολλές και αλλεπάλληλες αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών σχετικά με την κατάθεση της δωρεάς της Τράπεζας Πειραιώς στον προσωπικό λογαριασμό μισθοδοσίας του Περιφερειάρχη κ. Θ. Καρυπίδη, συνοδεύτηκαν από μια σειρά παλινωδιών, ατυχών, παραπλανητικών, παράτυπων και “ περίεργων” ενεργειών, τόσο απ΄ τον ίδιο όσο και από πολιτικούς συνεργάτες του, καταδεικνύοντας πως η Περιφερειακή Αρχή βρίσκεται μέσα σ΄ ένα κλίμα σύγχυσης και πανικού.

Κατανοούμε, ως ένα σημείο βέβαια πάντα, την αγωνιώδη προσπάθεια του ιδίου και των συνεργατών του "να προστατευτεί το πρόσωπο του Περιφερειάρχη", αν και τελικά το μόνο που κατάφεραν ήταν να αποκαλυφθεί και δεύτερη κατάθεση «δωρεάς» στον προσωπικό λογαριασμό του Περιφερειάρχη, αλλά και εκείνοι οφείλουν να αντιληφθούν πως σημασία πρώτα και πάνω απ΄ όλα έχει να προστατευτεί το κύρος του θεσμού της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Το κύρος τους θεσμού που εξ αιτίας των ενεργειών του κ. Καρυπίδη πλήττεται καθημερινά και υποβαθμίζεται στα μάτια των πολιτών.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο με την ιδιότητα του Προέδρου, εσείς εκπροσωπείτε, θα πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να διευκολύνει τις διοικητικές και θεσμικές διαδικασίες, αλλά πάνω από όλα να απαντήσει στα αμέτρητα ΓΙΑΤΙ που θέτουν οι Πολίτες, που ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΛΑΜΨΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

Μια αλήθεια που δεν θα προστατέψει απλώς το θεσμό, αλλά θα απελευθερώσει την ίδια την λειτουργία της Περιφερειακής Διοίκησης, βγάζοντάς την μια ώρα αρχύτερα απ΄ το φαύλο κύκλο στον οποίο μπήκε με ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής, για να μπορέσει να ασχοληθεί με τα μείζονα θέματα της Περιφέρειας που εδώ και ενάμιση χρόνο βαλτώνουν και με τα καυτά προβλήματα των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας που γιγαντώνονται.

Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούμε να προχωρήσετε στην έκτακτη σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα ολοκληρωμένα σε όλες του τις πτυχές για να δοθούν εξηγήσεις στους Πολίτες και να υπάρξει απόλυτη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ στη πράξη και όχι στα λόγια.

Με εκτίμηση
Γεωργία Ζεμπιλιάδου
Περιφερειακή Σύμβουλος
Επικεφαλής του Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ»

2 σχόλια:

  1. Οπα 2 καταθεσεις,?τι να πω ρε Θοδωρε?????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύγκληση και οχι σύγκλιση! !! Βαρέθηκα να μας κυβερνούν οι αμόρφωτοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.