Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016

Το ψήφισμα και οι ομιλίες της χθεσινής απεργιακής συγκέντρωσης (video)

Από τη μαζική συμμετοχή των πολιτών και το, σχεδόν, καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων χαρακτηρίστηκε η χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση στη Φλώρινα.
Εκπροσωπώντας τους συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς φορείς, στην εκδήλωση μίλησαν κατά σειρά οι:
Σάββας Σαπαλίδης, πρόεδρος Επιμελητηρίου
Κώστας Κωνσταντινίδης, πρόεδρος Συντονιστικής μπλόκου Κρυσταλλοπηγής
Θωμάς Ταλλίδης, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου
Δημήτρης Στεφανίδης, πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου
Μαρία Νεοκαζιώτη, πρόεδρος Εκτελεστικής Γραμματείας ΑΔΕΔΥ Φλώρινας
Κωνσταντίνος Σιάκος, πρόεδρος Εργατικού ΚέντρουΤο ψήφισμα
Σήμερα 4 Φλεβάρη 2016 το σύνολο των εργαζομένων του Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, των αυτοαπασχολούμενων, επιστημόνων και αγροτών που συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στο προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, που η κυβέρνηση δηλώνει ότι θα επιδιώξει την ψήφιση του, διατρανώνοντας την βούληση τους να αντιταχθούν με κάθε νόμιμο μέσο στην καθιέρωση και ψήφισή του διαπιστώνουν ότι:
1. Σχετικά με το προσχέδιο νόμου για την ασφαλιστική “μεταρρύθμιση” επιβεβαιώθηκε η εναντίωση όλων με έντονο, ανεπιφύλακτο και κατηγορηματικό τρόπο, στις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Οι φορείς δήλωσαν ότι απορρίπτουν το σχέδιο της κυβέρνησης, ακόμη και μετά τις «διαρροές» για, επουσιώδεις στην πραγματικότητα, βελτιώσεις που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες από τα μέσα ενημέρωσης και συμφωνούν ομόφωνα να συνεχίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους.
2. Διαπιστώνουν από κοινού τα προβλήματα που δημιουργούνται και δηλώνουν ότι η εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο νόμου της Κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό συνιστά παντελώς αρνητική εξέλιξη για το σύνολο των εργαζομένων, μισθωτών, ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών.
3. Οι προτάσεις της κυβέρνησης ενισχύουν την αδυναμία εισπραξιμότητας των υπό ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων στο σύνολό τους και οδηγούν μαθηματικά στην κατάρρευση αυτών, ενώ καταστρέφουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας με την ακραία αύξηση των εμφανιζομένων ως ασφαλιστικών εισφορών σε σχέση με τις φορολογικές υποχρεώσεις του κάθε υπόχρεου.
Στο πλαίσιο αυτό δηλώνουν ότι αποφάσιζουν να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους το επόμενο διάστημα ενώ παράλληλά δηλώνουν ότι συμμετέχουν και ενισχύουν τις κινητοποιήσεις και των άλλων επαγγελματικών, επιστημονικών και συνδικαλιστικών φορέων αλλά και των αγροτών κατά του σχεδίου ασφαλιστικού της κυβέρνησης.
Τέλος οι συμμετέχοντες στην κοινή εκδήλωση διαμαρτυρίας σήμερα 4 Φλεβάρη 2016 στην πλατεία Γ. Μόδη στη Φλώρινα, εκπρόσωποι των φορέων εξέδωσαν ψήφισμα με το οποίο:
Ζητούν από την Κυβέρνηση να αποσύρει το σύνολο του δημοσιοποιηθέντος προσχεδίου νόμου, ώστε να διεξαχθεί ουσιαστικός κοινωνικός διάλογος για το ασφαλιστικό από μηδενική βάση και με συγκεκριμένα στοιχεία αναλογιστικών μελετών.
Να μην επιχειρήσει την κατάθεση και ψήφιση νέου φορολογικού νομοσχεδίου χωρίς ουσιαστική διαβούλευση και διάλογο με τους πολίτες και τις παραγωγικές τάξεις που τους αφορά και να μην επαναλάβει την τακτική που ακολουθεί σήμερα για το ασφαλιστικό.

Οι εκπρόσωποι φορέων

8 σχόλια:

 1. Πολύ φασαρία για τίποτα οΤσίπρας θα υπογράψει οτι του ζητήσουν αρκεί να μην χάσει την θέση του προθυπουργού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ποσοστά συμμετοχής στην απεργία την Πέμπτη 4-2-2016
  "Η ΕΛΜΕ Φλώρινας πληροφορεί τους συναδέλφους ότι το ποσοστό της συμμετοχής στην απεργία της Πέμπτης 4-2-2016 ανήλθε στο 33%."

  Οι καθηγητές Γυμνασίων-Λυκείων του νομού μας στην πλειοψηφία τους είναι ευχαριστημένοι από ότι καταλαβαίνω. Ή μήπως είναι πιο έξυπνοι; Άσε τα κορόιδα να χάσουν το μεροκάματο. Εμείς έχουμε ανάγκες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για την ντροπιαστική σύμπραξη του κ. Μπουντουλούλη (εκλεγμένος με τις ΣΥΝΕΚ/ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να το έχει πει ποτέ προεκλογικά που το έπαιζε ανεξάρτητος με την ΔΑΚΕ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ περί συμμετοχής στον διάλογο - απάτη θα μας πει ο κατά τα άλλα λαλίστατος συνάδελφος; Είναι γλυκό τα παραγοντιλίκι Βαγγέλη.

   Πηγή http://www.antitetradia.gr/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=1195:paremvaseis-d-e-theatro-dialogou-i-logos-timis&catid=67&Itemid=103

   ΚΑΙ λίγο πριν
   https://www.alfavita.gr/arthron/%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%B1-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%BA-%CE%B4%CE%B1%CE%BA%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CE%BB%CE%BC%CE%B5

   Και μετά ψάχνετε ποσοστά απεργίας στην ΕΛΜΕ Φλώρινας

   Διαγραφή
 3. Το παραπάνω ψήφισμα πέρα από γενικόλογες αναφορές δεν λέει τίποτα. Ένα παρόμοιο μπορούσε να εκδώσει και ο Σύριζα. Καλή η διαμαρτυρία, όμως προτάσεις για να λυθεί το ασφαλιστικό καμία.
  Γνωρίζουμε πλέον ότι το ασφαλιστικό ήταν αυτό που δημιούργησε την κρίση, γιατί τα 2/3 του χρέους οφείλονται στο συνταξιοδοτικό.Το πελατειακό κράτος των δυο προηγούμενων κομμάτων που κυβέρνησαν προέβλεπε διορισμούς δημοσίων υπαλλήλων και πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.Η μεταπολεμική γενιά στη χώρα μας τα "άρπαξε" όλα. Ξέχασε πως οι γονείς τους συνταξιοδοτουνταν στα 70 και έστειλε τα παιδιά της να πάρουν σύνταξη στα 67. Η απληστία της γενιάς αυτής σε όλο της το μεγαλείο.Η γενιά που νοιάστηκε για την πάρτη της (δημόσιο, συνταξιοδότηση στα 40 και 50) θέλει σήμερα το βάρος του ασφαλιστικού να το ρίξει στους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κ.α που στο κάτω κάτω δε φταίνε και σε τίποτα. Επειδή λοιπόν το πρόβλημα το δημιούργησαν αυτοί η λύση πρέπει να δοθεί εκεί ακριβώς που δημιουργήθηκε. Πρόταση λοιπόν να καταργηθούν όλες οι πρόωρες συντάξεις μέχρι τα 65, εκτός των ατόμων που χρήζουν βοήθεια (άτομα με ειδικές ανάγκες). Στο κάτω κάτω είναι θέμα δικαιοσύνης.Κατά τα άλλα τους εξυπνακισμούς της η "άπληστη" γενιά για αγώνα κατά της Μέρκελ και του Σόιμπλε να τους αφήσει στην άκρη.Αρκετά με το κουτόχορτο που μας ρίχνει.
  Αυτή είναι μια λύση, αλλιώς και εισφορές θα πληρώσουμε όλοι και περικοπές θα υποστούμε όλοι, μόνο που μετά δε θέλω να ακούω κλάψες και γκρίνιες...
  Schapiro

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πες τα ρε Schapiro! Μαζί τα φάγαμε! Το ασφαλιστικό ήταν αυτό που δημιούργησε την κρίση! Τα 2/3 του χρέους οφείλονται στο συνταξιοδοτικό! Πες τα, επιτέλους!
   Ο γνωστός Κυριάκος τα λέει αυτά; Ή μήπως η άλλη "πολιτική διάνοια" που θαυμάζεις, ο αγράμματος διαπλεκόμενος τενεκές που ακούει στο όνομα Σταύρος;
   Heil Angela und Wolfgan! Ε, Schapiro; Γερούν, γερά! Ε, Schapiro;
   Διογένης

   Διαγραφή
 4. Πάλι σύριζα θα ψηφίσετε εσείς που γκρινιάζετε οπότε τζάμπα φασαρία! Αλλά ο Έλληνας ευκολογια θέλει λεφτά υπάρχουν. ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.