Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Συγχαρητήριο του συλλόγου «Οκτάβα»

Το Δ.Σ. του πολιτιστικού Συλλόγου «Οκτάβα» συγχαίρει θερμά το Transcription Ensemble, που εμφανίστηκε στη γιορτή Κοπής Βασιλόπιτας του Ωδείου Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου και σαγήνευσε το πολυάριθμο κοινό της εκδήλωσης, ερμηνεύοντας έργα ολκής, που προϋποθέτουν εκτελεστές ανωτάτου επιπέδου και υψηλών γνώσεων.

Το Transcription Ensemble δημιουργήθηκε το 2007 και αποτελείται από τους
κ.Γιώργο Κανδυλίδη (βιολί), κ.Νίκο Ζαφρανά (πιάνο) και κ.Χρήστο Γρίμπα (βιολοντσέλο). Στοχεύει, μέσα από τη συναυλιακή του δραστηριότητα στην προώθηση άγνωστων έργων μουσικής δωματίου και στην ανάδειξη του πλούσιου ρεπερτορίου δημοφιλών έργων σε μεταγραφή για μικρό σύνολο.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας συγχαίρει, επίσης, θερμά το Σύνολο Εγχόρδων του Ωδείου μας για την εμφάνισή του στην Εορτή των Ελληνικών Γραµµάτων των Αγίων Τριών Ιεραρχών, την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016 στο Αµφιθέατρο της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστηµίου ∆υτικής Μακεδονίας, αλλά και την συναυλία με τίτλο «Ήχοι Εγχόρδων στο Μουσείο», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016 στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, υπό την καθοδήγηση της κ.Μαρίας Καραγιάννη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δυο εξαιρετικοί καλλιτέχνες, ο κ.Γιώργος Κανδυλίδης και η κ.Μαρία Καραγιάννη, είναι διπλωματούχοι τάξης βιολιού της διεθνούς φήμης βιολονίστας κ.Ντάνης Δοσίου, γεγονός που μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους ως Φλωρινιώτες.

Τέλος, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ευχαριστεί τον Διευθυντή του Ωδείου μας κ.Βασίλειο Κίτσο για τις ξεχωριστές πρωτοβουλίες του και την προσπάθεια εξωστρέφειας του Ωδείου μας, αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας και Πρόεδρο του Ωδείου κ. Στέφανο Μπίρο για τη συνεχή υποστήριξή του προς αυτό.

Από το Δ.Σ. του Συλλόγου «Οκτάβα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.