Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Άκρως ενδιαφέρουσα η ημερίδα «Επιχειρώ Ελληνικά - καταναλώνω Ελληνικά - τοπική καταναλωτική συνείδηση» (video)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Επιχειρώ Ελληνικά - καταναλώνω Ελληνικά - τοπική καταναλωτική συνείδηση», που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Φλώρινας σε συνεργασία με το Κίνημα Πολιτών «Καταναλώνω ότι Παράγω», την Π.Ε. Φλώρινας, τους Δήμους, Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών, την Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Φλώρινας και τους Εμπορικούς Συλλόγους Φλώρινας και Αμυνταίου, την Κυριακή 17/01/2016 στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η δημιουργία μιας κίνησης για την προώθηση των τοπικών και γενικότερα ελληνικών προϊόντων και ενός κοινού μετώπου όλων των επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων, παραγωγών αλλά και των καταναλωτών, ώστε να προωθήσουν μέσα από τις τοπικές επιχειρήσεις αλλά και να προτιμηθούν από τους καταναλωτές τα ελληνικά προϊόντα.

Κοινή διαπίστωση όλων, στις δύσκολες στιγμές που περνάει η ελληνική οικονομία, με τα capital control, την ανεργία, την υποανάπτυξη κ.λ.π. είναι ότι κρίνεται επιτακτική η ανάγκη, οι φορείς και μεμονωμένα επιχειρηματικά όργανα να ενωθούν και να αντιμετωπίσουν ενωμένοι το μέλλον.

Από την μεριά των πολιτών και πέρα από την κάθε κυβερνητική πολιτική και τις θέσεις των κομμάτων, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη της αλλαγής νοοτροπίας στις καταναλωτικές συνήθειες, καταναλώνοντας τοπικά προϊόντα και στηρίζοντας τις τοπικές επιχειρήσεις.

Οι πολίτες του κάθε τόπου μπορούν να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους, κυρίαρχα, απέναντι στη μεγάλη απειλή της ανεργίας, καταναλώνοντας πρωτίστως προϊόντα που παράγει ο τόπος, αποφεύγοντας τα ξένα προϊόντα (διατροφής, ένδυσης, υπόδησης, τουρισμού), διασώζοντας έτσι θέσεις εργασίας, ανακυκλώνοντας το χρήμα μέσα στη χώρα μας, μειώνοντας έτσι τις εισαγωγές, γεγονός που σημαίνει περισσότερες επενδύσεις στον τόπο και ποιοτικότερες καλλιέργειες των δικών μας αγροτικών προϊόντων.



Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυναν, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, Στέφανος Μπίρος, οι Δήμαρχοι Αμυνταίου και Πρεσπών, Κώστας Θεοδωρίδης και Παναγιώτης Πασχαλίδης, εκ μέρους του Δημάρχου Φλώρινας, Γ. Βοσκόπουλου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Όλγα Μούσιου – Μυλωνά, εκ μέρους της Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας Αμαλίας Κούσκουρα, ο ειδ. Συνεργάτης της Π.Ε. Φλώρινας, Μιχάλης Κάγκας, ο βουλευτής Κοζάνης, Γιώργος Κασαπίδης και ο Έλληνας Πρόξενος στο Μοναστήρι της ΦΥΡΟΜ.

Άκρως ενδιαφέρουσες ήταν οι εισηγήσεις των: Γιώργου Καββαθά, Πρόεδρου της ΓΣΕΒΕΕ και Αντιπρόεδρου του Κινήματος πολιτών, Στέλας Τσιάμη, Μέλος του Δ.Σ. του Κινήματος πολιτών, του Γιάννη Παπαργύρη, Μέλος του Δ.Σ. Κινήματος πολιτών και Αντιπρόεδρου του Ινστιτούτου ΜΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ, της καθηγήτριας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Κατερίνας Μέλφου, του Πρόεδρου του Επιμελητηρίου Φλώρινας, Σάββα Σαπαλίδη και των Προέδρων των Εμπορικών Συλλόγων Φλώρινας και Αμυνταίου, Θωμά Ταλλίδη και Βασίλη Μπούτση, αντίστοιχα.

Παράλληλα, εκπρόσωποι τοπικών επιχειρήσεων και μεταποιητικών μονάδων, παρουσίασαν τις δράσεις και τα προϊόντα που παράγουν, συμβάλλοντας τόσο στη τοπική οικονομία, όσο και στην προώθηση των προϊόντων που παράγει η πλούσια Φλωρινιώτικη γη.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν οι: Τζιμίκας Στέργιος, Ιατρός – Δ/ντής Εταιρείας «Διοσκουρίδης», εκπρόσωπος του Αγροτικού συνεταιρισμού Φασουλοπαραγωγών Εθνικού Δρυμού Πρεσπών «ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ», ο Κοσμάς Τιριακίδης, Εκπρόσωπος «B&T Composites S.A.», ο Ανδρέας Δημητρίου «Τυροκομείο ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ», η Δ/ντρια του Εργοστασίου Ξινού Νερού, Βασιλική Κουτσή, η Διαμάντω Κρητικού, Πρόεδρος Ομάδας Παραγωγών Οπωροκηπευτικών Αγροτικού Συνεταιρισμού Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου και ο Κων/νος Κοπάτσκας, Μάγειρας Σχολής Μαθητείας ΟΑΕΔ Φλώρινας.



Η άκρως ενδιαφέρουσα ημερίδα, έκλεισε με γευσιγνωσία εδεσμάτων, που παρασκευάστηκαν από σπουδαστές του Τμήματος Μαγειρικής της Σχολής Μαθητείας ΟΑΕΔ Φλώρινας, με τοπικά προϊόντα, που προσέφεραν οι παραγωγοί του Νομού Φλώρινας.





Πηγή: eperiskopio.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.