Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Ορθοπεταλιές στη Φλώρινα!

Από το καλοκαίρι του 2015 οι κάτοικοι της Φλώρινας έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν καθημερινές ξέγνοιαστες ορθοπεταλιές με την χρήση των κοινόχρηστων ποδηλάτων.
Στα πλαίσια του προγράμματος των κοινόχρηστων ποδηλάτων ο δήμος της Φλώρινας τοποθέτησε σε 8 διαφορετικά σημεία της πόλης αυτό το εναλλακτικό και φιλικό προς το περιβάλλον μέσο μεταφοράς.

Οι 8 σταθμοί βρίσκονται στα εξής σημεία:
• ΔΑΚ – Πανεπιστήμιο
• ΟΣΕ – Αρχαιολογικό Μουσείο
• Νέο πάρκο - Διοικητήριο
• Πλατεία Μόδη - Λ.Α.Φ.Φ.
• 1ο ΓΕΛ
• 3ο Γυμνάσιο - Ποτάμι
• Πλατεία Ηρώων
• Ζωολογικός κήπος - ΤΕΙ

Για τη χρήση των κοινόχρηστων ποδηλάτων είναι απαραίτητο να είναι κάποιος συνδρομητής. Πώς θα γίνετε συνδρομητής;
Από το κιόσκι (μόνο με πιστωτική ή πιστωτική – χρεωστική κάρτα).
• Επιλέξτε: «Εγγραφή».
• Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη.
• Στο κινητό και στο email που δηλώσατε θα έρθει μήνυμα με τα συνθηματικά σας.

Συνδρομές
• Ετήσια: 30€
• Μηνιαία: 5€
• Εβδομαδιαία: 3€
• Ημερήσια: 1€
• Ημερήσια απεριορίστων διαδρομών: 3€
Διαδρομές
• Πρώτο μισάωρο: 0,00 €
• Επόμενα μισάωρα: 0,50€

Περισσότερες πληροφορίες για τις χρεώσεις, τους όρους χρήσης των ποδηλάτων, και άλλα στοιχεία μπορείτε να βρείτε στο: http://florina.cyclopolis.gr/index.php/el/user-guide.

Το παρόν άρθρο αποτελεί εργασία των φοιτητριών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στα πλαίσια του μαθήματος «Εφαρμογές προγραμμάτων για την Αεϊφορία στο Δημοτικό σχολείο».

Οι αρθρογράφοι
Κεβρεκίδου Μαρία
Μπέζα Χριστίνα
Οικονόμου Σωτηρία
Ρίζου Αντιγόνη

9 σχόλια:

  1. Καλά ρε παιδιά όλα αυτά, όμως λίγος σεβασμός στα χρήματα των φορολογουμένων δημοτών δεν βλάπτει...γιατί δηλαδή ο Δήμος έχει αφήσει τα ποδήλατα εκτεθιμένα στο καταχείμωνο να φθείρονται από την παγωνιά, το χιόνι και την υγρασία. Δεν μπορούσε ένας χριστιανός από τον Δήμο να τα συλλέξει, να τα αποθηκεύσει αφού τα συντηρήσει και να τα ξανατοποθετήσει στην θέση τους μετά τον χειμώνα;Αν είναι δυνατόν τέτοια αδιαφορία!Αναρωτιέμαι αν ήταν προσωπικά δικά τους το ίδιο θα έκαναν;Όχι βέβαια... να λοιπόν το πρόβλημα, για αυτούς τα δημοτικά "πράγματα" είναι ξένα και αδιάφορα.Για μας άραγε;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι. Επίτρεψέ μου να σε συμπληρώσω: Και ο Ήλιος φθείρει τα ποδήλατα, ίσως περισσότερο από το νερό. Δεν είναι δα και τόσο μεγάλη δαπάνη να κατασκευαστεί σε κάθε σταθμό ένα στέγαστρο, ούτως ώστε να προστατεύονται τα ποδήλατα από Ήλιο και βροχή, την περίοδο που δεν θα είναι αποθηκευμένα...
      Διογένης

      Διαγραφή
  2. Ο Επισκέπτης της μιας μέρας ή του Σαββατοκύριακου που το χρειάζεται για να περιηγηθεί στην πόλη θα τα κάνει όλα αυτά… μάλλον όχι είναι πολύπλοκα και χρονοβόρα συν της άλλης θα πρέπει να διαθέτει και κινητό με σύνδεση email.
    Ο Φλωρινιώτης που θέλει να κάνει την βόλτα του με ποδήλατο κατά πάσα πιθανότητα το διαθέτει, επομένως σε ποιόν απευθύνονται αυτά τα ποδήλατα.
    Παρακαλώ ελέγξτε τα συστήματα σε άλλες πόλεις, και κάντε το πολύ πιο απλά μόνο με την είσοδο και αναγνώριση της κάρτας…
    Δύο παρέες που έτυχε να γνωρίζω αποθαρρύνθηκαν από την διαδικασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ απόλυτα με τους προγουμενους .Υπάρχουν ομάδες πολιτών όμως που λαχταρουν τα ποδήλατα όμως δεν το έχουν με το σύστημα του cyclopolis.Διαθεστε δύο τρεις μέρες την άνοιξη έναν υπάλληλο να υποστηρίξει την ενεργοποιηση ώστε να γίνουν και χρηστικά Όχι μόνο διακοσμητικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κανείς όμως δεν γνωρίζει / δεν γνωρίζει τα παιδιά που κουβάλησαν τα ποδήλατα / αυτά τα παιδιά που μας τα έφεραν διασχίζοντας τις λίμνες διασχίζοντας ρόδες αυτά τα παιδιά που αναλύθηκαν σε στίλβοντες ήλιους / σε ροδοπέταλα από αξίνες, σε ακτίνες ηλιοτρόπια, τα παιδιά αυτά που κουβάλησαν τα ποδήλατα με τα δόντια τους, προφέροντας ελληνικά σύμφωνα σε κομμένη πορσελάνη, αυτά τα παιδιά που μέσα στα χέρια τους κράτησαν αυτήν την εργασία, σφίγγοντας δύο ρώγες σταφύλι, μία γειτονιά του κόσμου σαν τούτη δω την βεντάλια.

    Ευχαριστούμε γιατί το ζείτε.
    Keep it high. Keep it original. Keep it safe.

    Αναβάτης Πόδη Πλάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σήμερα το μεσημίρι πέρασα από τον 2ο σταθμό ποδηλάτων στο ΟΣΕ – Αρχαιολογικό Μουσείο Από τα περι τα δέκα ποδήλατα μόνο ένα έχει παραμείνει στην θέση του κι αυτό με φανερά σημάδια σκουριάς. Την ίδια εικόνα αντικρύζω και στους υπολοίπους σταθμούς ποδηλάτων. Κρίμα γιατί δαπανήθηκαν 300.000 εκτός κι εάν ενοικιάσθηκαν με ετήσια συνδρομή και ευρίσκοντε μονίμως παρκαρισμένα στα σπίτια κάποιων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευτυχώς που για τα ποδήλατα δεν ξόδεψε ο Δήμος ούτε ευρω και τα εγκατέστησε με ξένα χρήματα. Βλέπε ευρωπαϊκό πρόγραμμα.
    Καλό θα ήταν να τα μαζέψουν τον χειμώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παρατήρησα ότι επι μήνες στο σταθμό ποδηλάτων μπροστά απ το κτηριο Αριστοτέλη και το εσπερινό λύκειο όλα τα ποδήλατα του Δήμου εχουν εξαφανιστεί .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπράβο στα κορίτσια του Πανεπιστημίου για την ωραία δουλειά τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.