Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Πάθος, δύναμη, νίκες και εμπειρίες για αθλητές και αθλήτριες του Ο.ΞΙ.Φ.

Συνεχίζει την πολυπρόσωπη συμμετοχή σε όλες τις μεγάλες προκλήσεις ο Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας. Τον περασμένο 4ήμερο συμμετείχαμε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα -13 στην Αθήνα, στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Συλλόγων και το Παγκόσμιο Κύπελλο Ανδρών στο Heidenheim και το Ευρωπαίκό Κύπελλο -17 στην Μπρατισλάβα.
Στην Αθήνα οι μικροί του ξίφους μονομαχίας ξεχώρισαν με την παρουσία τους στην 2η και τελευταία φάση του Πρωταθλήματος κατακτώντας το Χρυσό Μετάλλιο στο ομαδικό και το Ασημένιο Μετάλλιο στο ατομικό των Αγοριών.
Αναλυτικά, η ομάδα του ΟΞΙΦ με τους Χατζηευφραιμίδη, Παπαχαρίση, Τράιτση και Μαυρομμάτη νίκησε τους Ακρίτες στον Τελικό και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου (12 συμμετοχές). Στο ατομικό ο Κυριάκος Χατζηευφραιμίδης έχασε για 1 μόλις χτύπημα, 15 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του Μεγάλου Τελικού και «έμεινε» στο Ασημένιο Μετάλλιο. Στην 9η θέση ο Νικηφόρος Παπαχαρίσης, 11ος ο Αχιλλέας Μαυρομμάτης, 14ος ο Γιώργος Τράιτσης, 33ος ο Αλέξανδρος Σαλβαρίνας, 34ος ο Άγγελος Ρασπόπτσης και 42ος ο Μάριος Νερατζάκης (70 συμμετοχές).
Η Ομάδα των Κοριτσιών (Καράτζα, Γκουλή, Σερίδη, Ταρενίδη) κατέκτησε την 4η θέση (συμμετοχές). Στο ατομικό 9η η Ταρενίδη, 15η η Γκουλή, 26η η Σερίδη, 33η η Καράτζα, 37η η Μιαούλη, και 49η η Μαρκώτη (58 συμμετοχές).
Σημαντικό είναι το γεγονός ότι τα περισσότερα παιδιά έλαβαν μέρος για 1η φορά σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ενώ το Προπονητικό Κέντρο του ΟΞΙΦ στην Θεσσαλονίκη (TFC) «έβγαλε» τον 1ο του Πρωταθλητή, τον Αχιλλέα Μαυρομμάτη.
Στο Heidenheim της Γερμανίας η Πρωταθλήτρια Ομάδα μας στο Ξίφος Μονομαχίας Ανδρών με τους Τσώκα Νικόλαο, Τσώκα Αστέριο και Διαφωνίδη Θεόφιλο συμμετείχε στο 56ο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Πρωταθλητριών Ομάδων Ευρώπης και κατέκτησε την 13η θέση (19 ομάδες). Στο νόκ άουτ αγώνα για την 8άδα αντιμετώπισε και έχασε από την ομάδα της Πράγας – Τσεχία 26-45.
Νωρίτερα την Πέμπτη οι Ξιφομάχοι μας δοκίμασαν τις δυνάμεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ανδρών. Αποτελέσματα: Τσώκας Αστέριος 241ος, Διαφωνίδης Θεόφιλος 264ος και Τσώκας Νικόλαος 266ος (307 συμμετοχές). Ανεκτίμητη η βοήθεια του Διεθνή Διαιτητή Λευτέρη Χατζόπουλου και του ομογενή Γιώργου Καλτσάμη.
Την Κυριακή, τέλος, οι Φίλιππος και Αλέξανδρος Γκώγκος έλαβαν μέρος στο τελευταίο και δυσκολότερο Ευρωπαϊκό Κύπελλο -17 στην Μπρατισλάβα, πριν το μεγάλο ραντεβού του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Νόβι – Σάντ, Σερβία. Ο Φίλιππος κατέλαβε την 143η θέση και Αλέξανδρος την 185η (278 συμμετοχές).

Από Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.