Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Κάλεσμα για εκλογές του σωματείου Εμποροϋπαλλήλων

Εργαζόμενε/εργαζόμενη
Το σωματείο σε καλεί να συμμετέχεις στις εκλογές του, καλεί όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο και τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών να ενισχύσουν με τη μαζική τους συμμετοχή στις αρχαιρεσίες την Κυριακή 7 Φλεβάρη στο Εργατικό Κέντρο Φλώρινας. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν από τις 13:00 έως τις 20:00 και ψηφίζουμε με ταυτότητα ή βιβλιάριο υγείας ΙΚΑ.
Οι εκλογές γίνονται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, η επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα των εργαζόμενων από την εργοδοσία και το Κράτος αποτελεί την συνέχεια των πολιτικών των προηγούμενων χρόνων. Η συγκυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική των προκατόχων της, πλήρως εναρμονισμένη στις επιταγές της ΕΕ και των μονοπωλίων. Η ανάγκη για τα κέρδη τη εργοδοσίας καταπατά και τα τελευταία μας δικαιώματα, ο νόμος για το ασφαλιστικό είναι ταφόπλακα για όλους τους μας, νέους και παλιούς εργαζόμενους. Μας θέλουν να δουλεύουμε μέχρι τα γεράματα, να πληρώνουμε τα φάρμακα και τον γιατρό, να ιδιωτικοποιείται όλο και περισσότερο η υγεία για να βρίσκει πεδίο το κεφάλαιο να αναπτυχθεί, θέλουν να πατήσουν πάνω μας, να διαλύσουν κάθε έννοια κοινωνικής ασφάλισης.
Ταυτόχρονα σχεδιάζουν να θωρακίσουν και άλλο την εργοδοσία, δίπλα σε όλες τις διευκολύνσεις που έχουν ψηφίσει ήδη, απελευθέρωση απολύσεων, ελαστικοποίηση εργασίας κλπ, έρχεται και ο συνδικαλιστικός νόμος. Θέλουν να διαλύσουν τον συνδικαλισμό, την οργάνωσή μας, το δικαίωμα στην απεργία. Λες και δεν έφταναν όλες οι διώξεις τόσων εργαζομένων λόγω συνδικαλιστικής δράσης, λες και δεν έφτανε η τρομοκρατία του εργοδότη λες και δεν έφτανε η ήδη επισφαλής κατάσταση στην εργασία.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ, μοναδική απάντηση σε αυτή την επίθεση πρέπει είναι η οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία και τα συνδικάτα με ταξικό προσανατολισμό με στόχο την πάλη και την αντίσταση απέναντι στην εργοδοσία και τους μηχανισμούς της. Μοναδική απάντηση είναι το δυνάμωμα των γραμμών των σωματείων που θα παλεύουν απέναντι στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, απέναντι στις συμβιβασμένες δυνάμεις που στόχο έχουν να απομακρύνουν τον εργαζόμενο από την διεκδίκηση και τον αγώνα.
Εργαζόμενε/εργαζόμενη, έλα να ψηφίσεις στις εκλογές του σωματείου. Το σωματείο είναι η δύναμή σου, μέσα από αυτό μπορείς να αντισταθείς, να παλέψεις και να διεκδικήσεις την ζωή που σου κλέβουν.

Σωματείο Εμπορικών Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων σε Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.