Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Κάλεσμα στην κινητοποίηση της Πέμπτης από επιστήμονες, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους

Κατόπιν σχετικής πρόσκλησης που απευθύνθηκε αρμόδια στους Βουλευτές της Π.Ε. Φλώρινας κ.κ. Σέλτσα Κωνσταντίνο, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και Αντωνιάδη Ιωάννη, Βουλευτή Ν. Δημοκρατίας, μετά την σύσκεψη και την σχετική απόφαση που είχε ληφθεί προς τούτο την 21-01-2016 στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας, εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων, του Ε.Β.Ε., αυτοαπασχολούμενων και εμπόρων της Π.Ε. Φλώρινας, συναντήθηκαν χθες στα γραφεία του Ε.Β.Ε. Φλώρινας παρουσία μόνο του Βουλευτού της Ν. Δημοκρατίας ο οποίος προσήλθε και απόντος του Βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος απουσίαζε και έστειλε σχετική επιστολή της οποίας το κείμενο παρατίθεται πιο κάτω.
Κατά την συνάντηση ενημερώθηκε ο παρών Βουλευτής για τα θέματα που αφορά το προσχέδιο νόμου για την ασφαλιστική "μεταρρύθμιση" και επιβεβαιώθηκε η εναντίωση όλων με έντονο, ανεπιφύλακτο και κατηγορηματικό τρόπο, στις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Οι φορείς δήλωσαν ότι απορρίπτουν το σχέδιο της κυβέρνησης, ακόμη και μετά τις «διαρροές» για, επουσιώδεις στην πραγματικότητα, βελτιώσεις που εμφανίστηκαν ακόμα και σήμερα μετά την συνάντηση των επιστημονικών συλλόγων με τον πρωθυπουργό και συμφώνησαν ομόφωνα να συνεχίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους.
Επιπλέον παρουσίασαν συνοπτικά τα προβλήματα που δημιουργούνται και δήλωσαν ότι η εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο νόμου της Κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό συνιστά ουσιαστικά δήμευση του εισοδήματος των επιστημόνων – ελεύθερων επαγγελματιών, συνυπολογιζομένων των λοιπών φοροδοτικών τους υποχρεώσεων (ΦΠΑ, φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης, προκαταβολή φόρου εισοδήματος στο 75% από φέτος και 100% από του χρόνου κ.λπ.).
Επίσης ότι η εισφοροδοτική επιδρομή, που επιχειρείται με το συγκεκριμένο προσχέδιο νόμου οδηγεί σε μαζική βίαιη έξοδο από το επάγγελμα μεγάλου αριθμού του ενεργού πληθυσμού των ελευθέρων επαγγελματιών – επιστημόνων - αυτοαπασχολούμενων, καθιστά δε παντελώς επισφαλή την, ήδη, κλονισμένη εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και συμβάλλει ευθέως στην ενίσχυση των «γκρίζων» ζωνών της οικονομίας.
Επιπλέον δήλωσαν ότι κατάσταση είναι οριακή για τη συντριπτική πλειοψηφία των ενεργών ασφαλισμένων επιστημόνων οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις. Οι προτάσεις της κυβέρνησης ενισχύουν την αδυναμία αυτή και καταστρέφουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας, βασικό τμήμα της οποίας αποτελούν οι επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες.
Στο πλαίσιο αυτό δήλωσαν ότι αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους το επόμενο διάστημα ενώ παράλληλά δηλώνουν ότι συμμετέχουν και ενισχύουν τις κινητοποιήσεις και των άλλων επαγγελματικών, επιστημονικών και συνδικαλιστικών φορέων αλλά και των αγροτών κατά του σχεδίου ασφαλιστικού της κυβέρνησης.
Με δεδομένα όλα αυτά, οι επιστημονικοί φορείς-Ε.Β.Ε. -αυτοαπασχολούμενοι και έμποροι της Π.Ε. Φλώρινας
• Ζητούν από την Κυβέρνηση να αποσύρει τις επίμαχες διατάξεις ώστε να διεξαχθεί ουσιαστικός κοινωνικός διάλογος για το ασφαλιστικό από μηδενική βάση και με συγκεκριμένα στοιχεία αναλογιστικών μελετών.
• Καλούν όλους τους επιστήμονες - ελεύθερους επαγγελματίες - αυτοαπασχολούμενους, να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που διοργανώνουν την Πέμπτη 28-01-2016 και ώρα 13.00 στην αίθουσα του Ε.Β.Ε. Φλώρινας για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στο προσχέδιο του νόμου για το ασφαλιστικό.
Ο Βουλευτής της Ν. Δημοκρατίας Ιωάννης Αντωνιάδης στην σχετική του τοποθέτηση ανέφερε ότι επισήμως και τυπικώς δεν υφίσταται κατατεθειμένο στην Βουλή σχετικό σχέδιο νόμου, παρά μόνο το σχετικό προσχέδιο που γνωρίζουν όλοι και ότι θα συνεκτιμηθεί και θα αξιολογηθεί το περιεχόμενό του όταν πάρει μορφή συγκεκριμένη και κατατεθεί αρμοδίως. Επίσης μετά από απαίτηση των εκπροσώπων των φορέων δήλωσε ότι θα μεταφέρει αρμοδίως τις απόψεις και τις θέσεις που αναπτύχθηκαν στα σχετικά κοινοβουλευτικά όργανα της Νέας Δημοκρατίας και επιφυλάσσεται για την τοποθέτηση του, όταν έρθει το σχετικό σχέδιο νόμου στην Βουλή.

Κατόπιν αναγνώσθηκε το περιεχόμενο της επιστολής του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κων/νου Σέλτσα η οποία έχει επί λέξει ως εξής:
Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες, δυστυχώς λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών μου στην Αθήνα και του εξαιρετικά βεβαρημένου προγράμματος με την συνεχή παρουσία μου στο Κοινοβούλιο, δε θα μπορέσω να καταφέρω να παραβρεθώ στην συνάντηση των επαγγελματικών φορέων της περιοχής.
Αντιμετωπίζω και εγώ όπως όλοι μας τα προβλήματα του ασφαλιστικου, μιας και είμαι ενεργός ελεύθερος επαγγελματίας - χειρουργός οδοντίατρος στο επάγγελμα.
Θα ήθελα όμως να τονίσω ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί με το νομοσχέδιο αυτό μια τομή - εξυγίανση στο ασφαλιστικό σύστημα έχοντας να αντιμετωπίσει προβλήματα δυο δεκαετιών που οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκρυβαν κάτω από το χαλί.
Κατανοώ τον προβληματισμό και την αγωνία όλων, όμως σίγουρα το παρόν νομοσχέδιο επιδέχεται βελτιώσεις και διορθώσεις οι οποίες μπορούν να προέλθουν μέσα από διάλογο όπως τον σημερινό.
Θα χαρώ πολύ οι απόψεις που θα ακουστούν σήμερα να μου κοινοποιηθούν και να τις μεταφέρω στους αρμόδιους προσδοκώντας ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Κων/νος Σέλτσας
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - ΠΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος και συμφώνησαν στα ανωτέρω οι Πρόεδροι και εκπρόσωποι των φορέων:
1.-Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας, 2.-Τεχνικό Επιμελητήριο Δ. Μακεδονίας, 3.-Ιατρικός Σύλλογος Φλώρινας, 4.-Οδοντιατρικός Σύλλογος Φλώρινας 5.-Φαρμακευτικός Σύλλογος Φλώρινας 6.- Οικονομικό Επιμελητήριο 7.-Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Φλώρινας 8.- Εμπορικός Σύλλογος Φλώρινας, 9.- Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών-Ελευθέρων Επαγγελματιών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.