Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Συντονίζουν τις δράσεις τους οι σύλλογοι και οι κοινωνικοί και επαγγελματικοί φορείς της Φλώρινας

Την Τετάρτη 27-01-2016 και ώρα 18.00, στο Εργατικό Κέντρο Φλώρινας οι παρακάτω αναφερόμενοι εκπρόσωποι φορέων, προκειμένου να αποφασίσουν και συντονίσουν κοινές δράσεις και ενέργειες στα πλαίσια της έκφρασης της κοινής αντίθεσης και εναντίωσης τους στο προσχέδιο του νόμου για το ασφαλιστικό.
Κατά την συνάντηση και την διαλογική συζήτηση που ακολούθησε για τα θέματα που αφορά το προσχέδιο νόμου για την ασφαλιστική "μεταρρύθμιση" επιβεβαιώθηκε η εναντίωση όλων με έντονο, ανεπιφύλακτο και κατηγορηματικό τρόπο, στις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Οι φορείς δήλωσαν ότι απορρίπτουν το σχέδιο της κυβέρνησης, ακόμη και μετά τις «διαρροές» για, επουσιώδεις στην πραγματικότητα, βελτιώσεις που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες από τα μέσα ενημέρωσης και συμφώνησαν ομόφωνα να συνεχίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους.
Επιπλέον διαπίστωσαν από κοινού τα προβλήματα που δημιουργούνται και δήλωσαν ότι η εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο νόμου της Κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό συνιστά παντελώς αρνητική εξέλιξη για το σύνολο των εργαζομένων, μισθωτών, ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών.
Οι προτάσεις της κυβέρνησης ενισχύουν την αδυναμία εισπραξιμότητας των υπό ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων στο σύνολό τους και οδηγούν μαθηματικά στην κατάρρευση αυτών, ενώ καταστρέφουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας με την ακραία αύξηση των εμφανιζομένων ως ασφαλιστικών εισφορών σε σχέση με τις φορολογικές υποχρεώσεις του κάθε υπόχρεου.
Στο πλαίσιο αυτό δήλωσαν ότι αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους το επόμενο διάστημα ενώ παράλληλά δηλώνουν ότι συμμετέχουν και ενισχύουν τις κινητοποιήσεις και των άλλων επαγγελματικών, επιστημονικών και συνδικαλιστικών φορέων αλλά και των αγροτών κατά του σχεδίου ασφαλιστικού της κυβέρνησης.

Οι συμμετέχοντες στην κοινή σύσκεψη εκπρόσωποι των φορέων εξέδωσαν ψήφισμα με το οποίο:
• Ζητούν από την Κυβέρνηση να αποσύρει το σύνολο του δημοσιοποιηθέντος προσχεδίου νόμου, ώστε να διεξαχθεί ουσιαστικός κοινωνικός διάλογος για το ασφαλιστικό από μηδενική βάση και με συγκεκριμένα στοιχεία αναλογιστικών μελετών.
• Καλούν όλους τους εργαζόμενους, μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, Δημοσίους Υπαλλήλους, επιστήμονες – ελεύθερους επαγγελματίες- αυτοαπασχολούμενους, εμπόρους, αγρότες να συμμετέχουν στην απεργία και κινητοποίηση που διοργανώνεται πανελλήνια την Πέμπτη 04-02-2016 και ώρα 11.00 στην πλατεία Γ.Μόδη στη Φλώρινα για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στο προσχέδιο του νόμου για το ασφαλιστικό.

Στα πλαίσια αυτά οι παριστάμενοι εκπρόσωποι των φορέων εξέλεξαν συντονιστική επιτροπή που θα έχει ως αντικείμενο την οργάνωση και τον συντονισμό των κινητοποιήσεων και της αποφασισμένης αντίδρασης για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και η οποία αποτελείται από 1. Κων/νο Σιάκο Πρόεδρο Ε.Κ.Φλώρινας, 2. Δημήτρη Στεφανίδη Πρόεδρο Δικηγ. Συλλόγου Φλώρινας, 3. Μαρία Νεοκαζιώτου Πρόεδρο Εκτελεστικής Γραμματείας Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Φλώρινας, 4. Θωμά Ταλλίδη Πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Φλώρινας και 5. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη Πρόεδρο Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Μπλόκ Κρυσταλλοπηγής.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος και συμφώνησαν στα ανωτέρω οι Πρόεδροι και εκπρόσωποι των φορέων:
1.Εργατικο Κέντρο Φλώρινας, Κων/νος Σιάκος – Δουίτσης Βασίλειος 2. Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Φλώρινας Μαρία Νεοκαζιώτου, - Γιώργος Κυριακού – Τσούλης Θωμάς 3. ΕΒΕ- Εμπορικός Σύλλογος, Θωμάς Ταλλίδης 4. Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας, Δημήτρης Στεφανίδης, 5. Οικονομικό Επιμελητήριο, Σύλλογος Λογιστών Κων/νος Λιθοξοϊδης 6. Σύλλογος υπαλλήλων Π.Ε Φλώρινας ΕΜΔΥΔΑΣ Περιβολάρης Αγγελος, 7. Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Φλώρινας Στέργιος Γώγος – Κρουσοράτης Χρήστος, 8. ΠΟΕ ΟΤΑ Στεφανόπουλος Δανιήλ, 9. Σύλλογος υπαλλήλων Δήμου Φλώρινας, Αράπογλου Χαράλαμπος, 10. Σύλλογος Γ.Ν. Φλώρινας Μπακράτσης Έρασμος – Γρηγοριάδης Λάζαρος, 11. Συντονιστική επιτροπή αγροτών Μπλόκ Κρυσταλλοπηγής Κώστας Κωνσταντινίδης, 12. Σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Φλώρινας Γιάννης Δαϊκόπουλος, 13. Σύλλογος ΑΜΕΑ Δήμου Πρεσπών Βασίλης Παπαδόπουλος, 14. Σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αμυνταίου Ουρανία Μακαρίου – Μαρκόπουλος
Δημήτρης.

1 σχόλιο:

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.