Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Παράνομη αλιεία στη Βεγορίτιδα

Κατά το τελευταίο διάστημα κατόπιν καταγγελιών και έπειτα από αυτοψία των μελών του Συλλόγου καθώς και υπηρεσιών, παρατηρήθηκαν φαινόμενα λαθραλιείας στην Λίμνη Βεγορίτιδα.
Ο Σύλλογος σε συνεργασία με το Α.Τ. Άρνισσας, το Δασαρχείο Έδεσσας, το Τμήμα αλιείας Π.Ε Πέλλας και λοιπούς υπηρεσιακούς παράγοντες εντόπισαν δίχτυα και λαθραλιείς καθώς και εργαλεία ψαρέματος σε αρκετά σημεία εντός της λίμνης τα οποία θα κατασχεθούν και θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από τον Νόμο Διαδικασίες.
Οι έλεγχοι στο εξής τόσο από τα μέλη του Συλλόγου όσο και από τις αρμόδιες αρχές θα είναι καθημερινοί έτσι ώστε να προστατευτεί η αναπαραγωγή του Κορέγονου.
Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Β.Δ. 142/1971 και Π.Δ. 36/1977) καθώς και με απόφαση του Τμήματος Αλιείας της Π.Ε. Πέλλας απαγορεύεται η αλιεία στην Λίμνη Βεγορίτιδα τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο κάθε έτους για την προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών.
Παρακαλούμε πολύ, όποιον διαπιστώσει φαινόμενα λαθραλιείας να τηλεφωνεί άμεσα στο 100 ή στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα και Δασαρχεία.
E-mail του Συλλόγου για πληροφορίες και καταγγελίες: spvegorititidas@gmail.com

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Προστασίας Βεγορίτιδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.