Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Λαός χωρίς μνήμη, δεν έχει μέλλον

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την ημέρα των εκλογών της 25 Ιανουαρίου 2015 και από την απόφαση του Ελληνικού λαού για κυβέρνηση της αριστεράς ή περίπου. Ένας λαός που πίστεψε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα πρόγραμμα υποσχέσεων προς όλους και για όλα. Ένα πρόγραμμα που θα άλλαζε την Ελλάδα ανέξοδα και ανώδυνα.
Ο Τσίπρας θα έσκιζε το μνημόνιο, θα το καταργούσε με ένα νόμο. Οι πολίτες δεν θα πληρώνανε ΕΝΦΙΑ για το 2015. Ο κατώτατος μισθός θα έφτανε στα 751 ευρώ. Τα Χριστούγεννα οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας θα έπαιρναν τη 13η σύνταξη. Η επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ ήταν σίγουρη. Άμεση παύση ποινικών διώξεων και κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών, πρώτης κατοικίας, μισθών. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη όπως χαρακτηριστικά λεγόταν. Μην ξεχνάμε και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.
Συμμέτοχοι στην εφαρμογή του προγράμματος αυτού που θα έλυνε όλα τα προβλήματα του Έλληνα πολίτη φυσικά και οι ανεξάρτητοι Έλληνες. Με τον αρχηγό τους να υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει νέο μνημόνιο για να δοθεί και άλλο δάνειο στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι τελείωσαν τα μνημόνια γι αυτή εδώ τη χώρα.
Η διακυβέρνηση των εξαγγελιών και της επικοινωνίας τελικά κατέφερε τα αντίθετα. Έφτασε τη χώρα ένα βήμα πριν τη χρεωκοπία, έκλεισε τις τράπεζες, βύθισε στην ύφεση την Ελληνική οικονομία, επέβαλε τα capital controls. Και τελικά Τσίπρας – Καμμένος υπέγραψαν και νέο μνημόνιο. Οι 17 ώρες διαπραγμάτευσης κατάφεραν να δημιουργήσουν μια νέα καταστροφική και αντιαναπτυξιακή πολιτική για την Ελλάδα. Δημιουργώντας ένα σύστημα εσόδων που θα βασίζεται μόνο σε φόρους. Φόρους από παντού και απ’ όλους. Ιδιαίτερα από την ελεύθερη αγορά και από τους επαγγελματίες. Κάτι που θα αυξήσει την ανεργία γεωμετρικά. Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες και ενός νέου κατορθώματος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΝΕΛ. Το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα. Ένα νέο σύστημα ταφόπλακα για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες. Ένα σύστημα που θα οδηγήσει στο κλείσιμο επιχειρήσεων, στη φοροδιαφυγή, στη εισφοροδιαφυγή και στην αδήλωτη εργασία.
Οι ψεύτικες και κενές υποσχέσεις οδηγούν σε αδιέξοδο, όχι αυτούς που τους επέλεξαν με τη ψήφο τους αλλά ολόκληρη την Ελλάδα. Τα κριτήρια επιλογής πρέπει να αλλάξουν. Τα λάθη δεν πρέπει να ξαναγίνουν. Η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις ουσίας και όχι επικοινωνίας, για να συνεχίσουμε να ελπίζουμε.

Ιωαννίδης Δημήτριος
Γεωπόνος Α.Π.Θ.
Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Φλώρινας

10 σχόλια:

  1. ΚΟΝΤΗ ΜΝΗΜΗ ΕΝΝΟΕΙΣ Η ΜΑΚΡΙΝΗ!ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΞΕΧΝΑΜΕ ΕΥΚΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΑΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΜΕ ΔΙΑΟΛΟΣΤΗΛΗ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ σωστες επισημανσεις..ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λαός χωρίς μνήμη, δεν έχει μέλλον...
    Χμ, δε νομίζω να σε πειράζει μέσα σε αυτά που δε πρέπει να ξεχάσουμε να βάλουμε και αυτό που πρεσβεύεις, έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑ ΜΗΝ ΘΈΛΕΙΣ ΝΑ ΓΊΝΕΙΣ ΚΆΠΟΤΕ
    ΚΑΙ ΕΣΎ . ΒΟΥΛΕΥΤΉΣ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μάλλον ξεχνάς μικρέ την παροχολογία των Ζαππείων και του φίλου σου τον Σαμαρά για να πάρετε την εξουσία έτσι; Μάλλον ξεχνάς τα σκάνδαλα του Καραμανλή στην 6ετία του και αντί για επανίδρυση του κράτους και σεμνά και ταπεινά καταχρέωσε το κράτος και το οδήγησε στο μνημόνιο και την καταστροφή!!! Μάλλον ξεχνάς τα σκάνδαλα του παππού Μητσοτάκη και το ξεπούλημα της χώρας μέσα σε 3 χρόνια διακυβέρνησής του. Σαν Νεοδημοκράτης ξεχνάς εύκολα και αν θα πρέπει να ντρέπεσαι θα είναι γιατί είσαι Νεοδημοκράτης γιατί κατά τα άλλα είσαι καλό παιδί και δεν αξίζεις να είσαι εκεί που είσαι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H NEA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι ο στυλοβάτης της σύγχρονής Ελλάδος. Μακάρι να ακούγανε τον κ. Καραμανλή, θα γλυτώναμε τα μνημόνια και την καταστροφή . Πρόσφατο είναι το λεφτά υπάρχουν του άθλιου Γ. Παπανδρέου και τα διαχρονικά σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ που για να τα αναφέρει μόνο κανείς θέλει ατέλειωτο χρόνο. Το κερασάκι στην τούρτα είναι αυτό το άθλιο και επικίνδυνο συνονθύλευμα του ΣΥΡΙΖΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΕΞΙΟΣ ΚΑΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ.

      Διαγραφή
    2. Έλεος πια. Αν ακούγαμε ποιόν; Από το 2008 σε ύφεση και θυμήθηκε να το πει παραμονές εκλογών για να χάσει και να το παίζει μετά ήρωας. Κατέστρεψε τη χώρα και τώρα παριστάνει τον εθνάρχη. Το χειρότερο βέβαια είναι πως υπάρχει κόσμος που τον πιστεύει. Τους ρωτάς τι έκανε και σου απαντούν τίποτα, αλλά επειδή δεν τον άφησαν. ΕΛΕΟΣ! Δυστυχώς αυτός ο κόσμος όντως δε θα αλλάξει ποτέ...

      Διαγραφή
    3. @ Ανώνυμος25 Ιανουαρίου 2016 - 10:23 μ.μ.
      Μία απλή ερώτηση μόνο. Πόσο χρονών είσαι;

      Διαγραφή
  6. Πλακα κανεις σιγουρα.Δεν μπορει να μιλας σοβαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μάλλον αυτά δεν ήταν κατορθώματα της δεξιάς του Καραμανλή.....για πια κοντή μνήμη μιλάς ρε Δημήτρο???

    Οι κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή την περίοδο 2004 έως το 2009 και το όργιο σπατάλης και προσλήψεων έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την χρεοκοπία της Ελληνικής οικονομίας.

    Αυτό αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «Το Βήμα», η οποία παρουσιάζει αναλυτικό πίνακα με το «ημερολόγιο του χρέους» από το 1975 έως και το 2009.

    Σε αυτό τον πίνακα που παρουσιάζονται το έλλειμμα του ΑΕΠ και το χρέος της χώρας , η εφημερίδα γράφει ότι στο τέλος του 2009 το χρέος είχε εκτοξευτεί στο 127,9% του ΑΕΠ και το έλλειμμα στο 15,6%.



    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από τις 7 Μαρτίου του 2004 έως και τις 30 Ιουνίου του 2009 πραγματοποιήθηκαν 865.132 γαλάζιες προσλήψεις με την υπογραφή του Προκόπη Παυλόπουλου.


    http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=493975

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.