Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016

Αύριο η Γιορτή Γαστρονομίας στη Φλώρινα

Η 1η Εκπαιδευτική Περιφέρεια Φλώρινας και το Επιμελητήριο Φλώρινας διοργανώνουν τη 2η Γιορτή Τοπικής Γαστρονομίας την Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016, Φλώρινα, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δήμου Φλώρινας, 11.00 πμ., στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Μέρας Περιβάλλοντος.

Η δράση αυτή είναι μέρος του Προγράμματος «Η γαστρονομική παράδοση της Φλώρινας και οι προοπτικές της τοπικής παραγωγής μας», που εφάρμοσαν Σχολικές μονάδες της Φλώρινας, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Φλώρινας, που έχει και την οικονομική υποστήριξη του Προγράμματος.

Στη 2η Γιορτή Τοπικής Γαστρονομίας θα παρουσιαστούν δράσεις που υλοποιήθηκαν στις σχολικές τάξεις, και συγκεκριμένα στα τμήματα της Στ’ τάξης των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Φλώρινας και το Δημοτικό Σχολείο Ιτιάς, ενώ εκπαιδευτές και σπουδαστές του Τμήματος Μαγειρικής του ΟΑΕΔ Φλώρινας θα παρουσιάσουν συνταγές παραδοσιακής μαγειρικής της περιοχής μας.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα τιμηθεί η κ. Ιωάννα Πιτόσκα για τη συγγραφή του εξαίρετου βιβλίου της «Βαλκανική κουζίνα», με παραδοσιακές συνταγές, από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας και το ΕΒΕ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή των μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και των αρμόδιων δασκάλων τους και προσκαλούνται να την παρακολουθήσουν όσοι μαθητές επιθυμούν και θα επισκεφθούν τις πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας για την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος στο Νέο Δημοτικό Πάρκο Φλώρινας που διοργανώνονται από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.