Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Ερώτηση Αντωνιάδη προς Τσίπρα - Κοτζιά για την ένταξη της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην επίσημη ατζέντα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής

Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών με θέμα «Ένταξη της διεθνούς αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην επίσημη ατζέντα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής» κατέθεσε ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Κύριε Πρωθυπουργέ, κύριε Υπουργέ,
Πριν από λίγες ημέρες, η Βουλή της Γερμανίας αναγνώρισε την Γενοκτονία των Αρμενίων και των Ασσυρίων. Παρά τις διαμαρτυρίες και τις παρεμβάσεις του οργανωμένου Ποντιακού χώρου και συγκεκριμένα της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων (ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε), των Ομοσπονδιών Ευρώπης-Αμερικής-Καναδά-Αυστραλίας και Ελλάδας (προς τη Γερμανία αλλά και προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών), αφ' ενός δεν συμπεριλήφθηκε η Γενοκτονία και των Ελλήνων του Πόντου αφετέρου δεν έγινε καμία προσπάθεια από την ελληνική κυβέρνηση προς την κατεύθυνση αυτή.
Είναι απορίας άξιον, πως τη στιγμή που η Τουρκία βρίσκεται στο ναδίρ της εξωτερικής της πολιτικής με χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, το Ισραήλ, η Συρία, το Ιράν, το Ιράκ, η Αρμενία, η Βουλγαρία αλλά και τα Σκόπια και η Αλβανία, η Ελλάδα εξακολουθεί μια φοβική υποχωρητική πολιτική η οποία δίνει το δικαίωμα για νέες διεκδικήσεις από την Τουρκία σε βάρος της χώρας μας (γκρίζες ζώνες, νέες βραχονησίδες, Καστελόριζο, ΑΟΖ, Κύπρος, Αγιά Σοφιά).
Σήμερα είναι οι ευνοϊκότερες συνθήκες για να επιβάλλει η Ελλάδα λύσεις σε Κυπριακό, ΑΟΖ κ.λπ, να απορρίψει τις προκλητικές διεκδικήσεις της Τουρκίας και να προωθήσει το θέμα της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, με βάση όσα απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο (αποζημιώσεις, κυρώσεις για την Τουρκία κ.λπ.).
Παρά ταύτα, η ελληνική εξωτερική πολιτική μοιάζει ανύπαρκτη. Διερωτόμαστε αν υπάρχει διαμορφωμένη εξωτερική πολιτική σε αυτά τα θέματα. Η Κυβέρνηση και στα εξωτερικά θέματα όπως και στα εσωτερικά μοιάζει ζαλισμένη, παγιδευμένη στις ιδεολογικές της αγκυλώσεις και εθελοτυφλούσα.
Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών
1. Θα ανταποκριθείτε στις εκκλήσεις της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων (ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε), της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και όλων των ομοσπονδιών του κόσμου, ΗΠΑ-Καναδά, Αυστραλίας και Ευρώπης και θα θέσετε εσείς ο ίδιος το θέμα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Ομοσπονδιακή κυβέρνησης της Γερμανίας;
2. Προτίθεστε να αναλάβετε πρωτοβουλίες για το ίδιο θέμα και να το θέσετε στη Διεθνή Κοινότητα (Τουρκία, ΗΠΑ, Ρωσία και άλλες χώρες) συμπεριλαμβάνοντάς το στην επίσημη ατζέντα της εξωτερικής σας πολιτικής;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Αντωνιάδης

20 σχόλια:

  1. Μη Γιαννη μη ρωτας για τους Ποντιους. Βγαζουνε σπυρια κάποιοι "υπερ Ελληνες". Ας τα βλέπουνε αυτα καποιοι Ποντιοι που βαζουνε πλατη και βγαζουνε στα κοινα ανθρωπους μειωμενης εθνικης συνειδησης. Μπραβο Γιαννη θα σε στηριζουμε παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άστοχο σχόλιο για να μην πω προβοκατόρικο σχόλιο.

      Διαγραφή
    2. Αν έχεις τέτοιους φίλους σαν τον 10:18 τι τους θέλεις τους εχθρούς;;;;

      Διαγραφή
  2. ποιοι εναι αυτοι?φασιστακο ρατσιστακο ,αν εισαιποντιος τοτε ξεκινας εναν εμφιλιο και θα εχεις την συγκρουση,γραψε το ονομα σου ομως να γνωριζουμαι ποιος εισαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λες ρε βαρεμένε ;; Από ένα ανώνυμο σχόλιο θα αρχίσει πόλεμος;;;Πήγαινε να σε δει κανένας γιατρός συγκεκριμένης ειδικότητας.

      Διαγραφή
  3. ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΝΝΗ ΤΗΝ ΕΥΞΕΙΝΟ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΗΣΕΣ ΕΣΥ.
    ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥ ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΝΕ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς την κρίσιμη αυτή περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της η ΕΛΛΑΔΑ κυβερνάται από άσχετους και επικίνδυνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπραβο ρε Αντωνιαδη συνεχισε ετσι ο λαος ειναι μαζι σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να κατεβει βουλευτης ο Βοσκόπουλος να τελειώνουμε με τον ανυπαρκτο σημερινο βουλευτή. Την πατησαμε μαζι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι Τούρκοι ένας άξεστος και απολίτιστος λαός βεβήλωσαν την Αγία Σοφία για άλλη μια φορά . Η ανύπαρκτη ελληνική κυβέρνηση κρύβεται για μια άλλη φορά. Όσο για τη γενοκτονία των ποντίων που είναι ένα θλιβερό ιστορικό γεγονός ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφρασθεί πολλές φορές και τελευταία με τον ανιστόρητο και άσχετο υπουργό παιδείας Φίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Βοσκοπουλος ουτε προεδρος κοινοτητας δε βγαινει με ολα αυτα που εχει κανει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ναι ναι στην εθνικη ατζεντα εξωτερ, πολ,να μπει η γενοκτονια των Τσαμηδων ,μακεδωνων,τουρκων ,πομακων,ολοι αυτοι δεν υπηρξαν και δεν υπαρχουν,μονο Ελληνες,τρομαρα μας,αραγε μεταξι μας το αφηγημα αυτο μας βοηθησε?τελευταιοι των τελευταιων ειμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λες ρε βαρεμένε;; Έχεις τρικυμία στο κρανίο;; Που ανακάλυψες ,αυτές τις ανοησίες που λες;; Η βόρειος ήπειρος ,η υπόλοιπη Μακεδονία, οι περιοχές του Εύξεινου πόντου και τις μικράς Ασίας, η μαρτυρική Κύπρος είναι ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ και θα ελευθερωθούν.

      Διαγραφή
    2. 11:08 σου 'στριψε;Μαλλον εσυ εισαι ο τελευτεος των τελευτεων που λενε...ΒΛΑΚΙΕΣ.

      Διαγραφή
  10. Μπραβο στον βουλευτη που εκανε τετοια ερωτηση την ωρα που οι βρωμοτουρκοι κανουν παρτι στην Αγια Σοφια.Συνγχαρητηρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αντωνιαδη αστους να λενε εχουν ζορι.Ο λαος ειναι μαζι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι βαρκάρηδες του Σακουλεύα και οι ελαιοπαραγωγοί Φλώρινας ΄στηρίζουν τον ερωτησάκια.

      Διαγραφή
  12. ΜΠΡΆΒΟ ΓΙΑΝΝΆΚΗ ΈΛΥΣΕΣ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΥΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΌ.
    ΜΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΤΈΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ.
    Ο ΟΜΠΑΜΑ;;
    ΜΕ ΕΣΕΝΑ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΌΛΟΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΈΝΟΙ.
    ΓΙΑΝΝΆΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΆΔΗΣ ΔΑΓΚΩΤΌ ΓΙΑ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Άσε και κανένα άλλο να γίνει πρόεδρος στην Λέσχη.. Μόνο η οικογένεια σου είναι πάντα. Κατηγορείς τον Τανιμανιδη για οικογένειοκρατια αλλά εσύ είσαι χειρότερος. Όλα μα όλα για το συμφέρον σου κ. Αντωνιάδη. Άσε το δήθεν ενδιαφέρον σου για τους Πόντιους και γενικά για τα προβλήματα μας. Όλα είναι πρόσχηματικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Όλοι αγώνες του έχουν προσωπικά κίνητρα . Η Εύξεινος λέσχη κατάντησε μαγαζάκι του.

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.