Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Λαμπρά τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Καλαμαριάς Ιουστίνου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε χθες η μνήμη του Αγίου Ιουστίνου, Μάρτυρα, Φιλοσόφου και Απολογητού, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αρετσούς με πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά του ονομαστήρια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος και που σαν χθες συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την εις επίσκοπον χειροτονία του στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αεροπαγίτου.

Του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιόππης κ. Δαμασκηνός ενώ της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο εορτάζων Μητροπολίτης και συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, Ατλάντας κ. Αλέξιος (Αρχιεπισκοπή Αμερικής), Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, Λεμεσού κ. Αθανάσιος (Αρχιεπισκοπή Κύπρου), Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Εδέσσης, Πέλλης και Αλπωπίας κ. Ιωήλ, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου, Αλεξανδρούπολεως κ. Ανθίμου, Σισανίου και Σιατίσης κ. Παύλου, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννη, Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεωργίου, Θεσσαλιώτιδος και Φεναριοφαρσάλων κ. Τιμοθέου, οι Θεοφιλεστάτοι Επίσκοποι Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων και Θερμών κ. Δημητρίου, ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, ενώ συμπροσευχήθηκαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος και Πατάρων κ. Ιωσήφ.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε στον Άγιο Ιουστίνο τονίζοντας τις διαστάσεις που είχε ως φιλόσοφος και πως η σοφία του Θεού και ο βίος των χριστιανών μεταμόρφωσαν τον Άγιο με το φως του Χριστού και τον μετέτρεψαν σε Μάρτυρα του.

Ανέδειξε την άνωθεν σοφία, την σοφία του Θεού, η οποία δεν έρχεται για να καταργήσει την σοφία κόσμου αλλά να δώσει να την δώσει νόημα.

Ευχήθηκε εκ μέρους όλων των Αρχιερέων τα έτη πολλά στον σεπτό Ποιμενάρχη της Καλαμαριάς με μακροημέρευση, σοφία και σύνεση.

Συγκινημένος από την αγάπη των αδελφών του Αρχιερέων και του ευλογημένου λαού του Θεού δήλωσε ο Σεβασμιώτατος κ. Ιουστίνος μιλώντας από καρδιάς για τη μεγάλη του οικογένεια, την οποία ο Θεός του χάρισε για να την ποιμαίνει και να αγωνίζεται γι’ αυτήν και για το μεγαλείο του Θεού, παρακαλώντας τους πιστούς να του ευχηθούν καλή μετάνοια.

Χρήστος Καναρόπουλος
(Φωτό: Τηλέμαχος Παππάς)

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

Πηγή: romfea.gr

17 σχόλια:

  1. Πάντα πιστὸς καὶ πρῶτος στὰ πανηγύρια καὶ στὶς επίγειες δόξες ὁ (ὅπως δηλῶνει) γόνος Μικρασιατών Μητρ. Καλαμαριὰς κ. Ιουστίνος. Αὐτὰ βλέπει ὁ κόσμος καὶ σκανδαλίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ που νόμιζα ότι είναι Αρβανίτης!!!

      Διαγραφή
    2. Σαν να λείπανε μερικοί ΄΄χρυσοστόλιστοι΄΄ πάντως, κρίμα πήγαινε για ρεκόρ προσέλευσης μητροπολιτών σε ονομαστήρια!!!

      Διαγραφή
    3. Αυτό σημαίνει ότι είναι αγαπητός στους άλλους ιεράρχες

      Διαγραφή
    4. 10:21, απλά σοβαρέψου!

      Διαγραφή
  2. ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΦΙΕΣΤΕΣ ΤΥΦΛΑ ΝΑ ΄ΧΟΥΝ Ο ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΑΤΟΛΑΧ ΧΟΜΕΪΝΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο μεγάλο πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων "Ρομφαία" που δημοσιεύει όλα, σχεδόν, τα πανηγύρια στα οποία συμμετέχει ο μητροπολίτης Ιουστίνος, για τα τωρινά "ονομαστήριά" του μέτρησα εβδομηντατρείς (73) φωτογραφίες! Ολόκληρο άλμπουμ! Όλες οι φωτογραφίες που έχω εγώ από τα γενέθλια, γιορτές κ.λ.π. των παιδιών μου δεν είναι τόσες πολλές!
    Δεν ξέρω πως γίνεται, αλλά ο συγκεκριμένος Ιεράρχης είναι ο πιο πολυφωτογραφημένος και πολυβιντεοσκοπημένος κληρικός της ελλαδικής Εκκλησίας (και ως πρωτοσύγκελος και ως επίσκοπος), παραπάνω, ίσως και από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο!
    Βρισκόμαστε σε καιρό Αντιχρίστου και είναι παραμονές της ληστρικής ψευτοσυνόδου της Κρήτης που θα επιχειρήσει να βάλει ταφόπλακα στην Ορθοδοξία. Επομένως, δεν νομίζω ότι είναι η καταλληλότερη περίοδος για χαρές, πανηγύρια και "λαμπρά πολυαρχιερατικά συλλείτουργα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Μητροπολίτης Φλώρινας κ.Θεόκλητος που ήταν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
      Έχει όμως και αυτός τις ευθύνες του.
      Επί Αυγουστίνου τα συλλείτουργα και τα πανηγύρια ήταν άγνωστα.
      Από τότε που ανέλαβε ο νυν μητροπολίτης άρχισαν και αυτά και εγκαινιάστηκε ένα γενικότερο πνεύμα αποκαντιωτικοποίησης. Δυστυχώς!

      Διαγραφή
  5. Ε ρε μαγκουρα που χρειαζεστε,αν ξαναρχωταν ο Χριστος,δε θα αφηνε ορθιο στον νεοπλουτισμο των αθλιων ιερεων,τι επιδειξη πλουτου ειναι αυτη;και συ ρε ππατριωτη,εγινες ιδιος με αυτους,σεμνα,σεμνα,ρε γα@@@@@@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Χριστός θα ξανάρθει και την μαγκούρα του θα Την χρησιμοποιήσει πρώτα στους άθλιους κατακριτές

      Διαγραφή
  6. Τέτοια να βλέπουμε και να δούμε πόσοι ακόμα θα τους ακολουθούν.
    LV.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για όλους τους παραπάνω σχολιαστές, παρακαλώ διαβάστε και ερευνήστε τις γραφές και με λίγο φιλότιμο και πίστη στον Θεό εάν υπάρχουν θα διαπιστώσετε ότι τα άμφια που φοράνε οι αρχιερείς προέρχονται από την παλαιά διαθήκη και μάλιστα κατά εντολή του Θεού μετέπειτα εποχής μετά Χριστού με τις οικουμενικες συνόδους ορίστηκε το πως θα είναι τα άμφια και πως θα λειτουργούν οι αρχιερείς προς δόξαν Θεού και όχι γιατί έτσι τους αρέσει, λοιπών μην βγάζουμε χολή και εμπάθεια σε κάθε τι που βλέπουμε γιατί όποιος κρίνει θα κριθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ Ο ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΗΤΑΝΕ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΟΥΡΣΑΡΕΣ ΕΙΧΕ ΟΥΤΕ ΕΚΘΑΜΒΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ ΑΜΦΙΑ...!

      Διαγραφή
    2. κουρσάρα είχε! πολλά από αυτά που υποστήριζε τα τηρούσε αλλά την αμαξάρα του Βασιλείου την κράτησε...

      Διαγραφή
  8. ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ της 3-6-16 (10:21, 10:26, 10:58 - αφού ο ίδιος είσαι αλλά υπερέβεις εαυτόν για να πουλήσεις την πρέπουσα εξυπηρέτηση)

    Ο Θεάνθρωπος γεννήθηκε ως φτωχός ξυλουργός για να διδάξει πρωτίστως την ταπείνωση.

    Φαίνεται ότι γνωρίζεις "εκ των έσω" τις παραδοξολογίες που συμβαίνουν, αλλά πρέπει να πουλήσεις, δυστυχώς, εκδούλευση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αφήστε τους ανθρώπους ρε παιδιά να γλεντησουν και λίγο,μια ζωή την εχουνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.