Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Καταγγελία του Ε.Κ.Φ. για τα ορυχεία Αχλάδας: «Η υπομονή μας εξαντλήθηκε!!!»

Διαπιστώνουμε μετά λύπης ότι στο θέμα της επαναλειτουργίας των λιγνιτωρυχείων Αχλάδας οι αρμόδιες πλευρές κωφεύουν επιδεικτικά. Τόσο η ΔΕΗ Α.Ε. όσο και η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. – ΤΕΡΝΑ Α.Ε. αλλά και η εταιρεία Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας Α.Ε. δεν έχουν καταλήξει σε κανένα κοινό πλαίσιο ώστε να επαναλειτουργήσει το έργο και οι εργαζόμενοι να πιάσουν ξανά δουλειά.

Ως ΕΚΦ καταγγέλλουμε την συνεχιζόμενη αδιαφορία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών για το μείζον αυτό ζήτημα για την περιοχή μας. Έχουμε κάνει συστηματικές και επανειλημμένες προσπάθειες και συζητήσεις σε ανώτατο επίπεδο μέσα από διαδοχικές συναντήσεις με τον αρμόδιο Υπουργό Ενέργειας, ο οποίος τήρησε την υπόσχεσή του και έφερε σε επαφή τις αρμόδιες πλευρές. Από εκεί και πέρα τίποτα!!!

700 εργαζόμενοι και μικροεργολάβοι παραμένουν χωρίς δουλειά και αδυνατούν να συντηρήσουν τις οικογένειές τους. Δεν αντέχουν άλλο αυτό τον εμπαιγμό. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του γι’ αυτή την κατάσταση.

Ζητάμε να υπάρξει ουσιαστική κυβερνητική παρέμβαση στο μεγάλο αδιέξοδο της επαναλειτουργίας του Ορυχείου της Αχλάδας. Ένα αδιέξοδο που κρατάει σε ομηρία εκατοντάδες οικογένειες, που πνίγει στην φτώχεια και στην εξαθλίωση την οικονομία ενός ολόκληρου νομού και μάλιστα παραμεθόριου.

Παραμένουμε στο πλευρό των εργαζομένων και υποστηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους. Ζητάμε για άλλη μια φορά την άμεση επαναλειτουργία των Λιγνιτωρυχείων Αχλάδας. Είναι θέμα αξιοπρέπειας. Για μας και τα παιδιά μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΙΑΚΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΙΤΣΗΣ

11 σχόλια:

  1. Αγαπητοί κύριοι του Ε.Κ.Φ σας γνωρίζουμε ότι έχει εγκριθεί από πλευράς ΔΕΗ το πρόγραμμα εκμετάλλευσης του Ορυχείου Αχλάδας μετά από πολλές διορθώσεις. Για την μη έναρξη των εργασιών είναι υπεύθυνη η κοινοπραξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε βεβαια εσυ τα ξερεις καλυτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1.Η κοινοπραξία με την παρούσα σύμβαση δεν μπαίνει για δουλειά γιατί δεν την συμφέρει. Ήρθε στο ορυχείο για να βγάλει χρήματα, δεν ήρθε για να έχει κοινωνικό πρόσωπο, να τα έχει καλά με την τοπική κοινωνία και τους συνεργάτες της (οι υπεργολάβοι και οι προμηθευτές της είναι έξι μήνες απλήρωτοι και της κοινοπραξίας δεν της καίγεται καρφί)
    2. Φτάνει πια με την εταιρεία Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας έχει γονατίσει όλη η πόλη, 52 εβδομάδες έχει ο χρόνος 53 Δευτέρες με 53 διαφορετικούς εργολάβους ανοίγει το ορυχείο. Ας τους καταγγείλει κάποιος τη σύμβαση αυτή (μίσθωμα με το κράτος) και ας αναλάβει το ορυχείο κάποιος νοικοκύρης που θα τηρεί και τους περιβαλλοντικούς όρους πέραν των υπόλοιπων υποχρεώσεων του.
    3. Σήμερα η ΔΕΗ στην Αυλή του ΑΗΣ Μελίτης παρέλαβε κάρβουνο από την ΛΑΡΚΟ μετά από λαϊκή συνέλευση που έκαναν τα Σέρβια για τη μείωση προμήθειας λιγνίτη από ΛΑΡΚΟ και ΜΕΤΕ. Ας το αναλογιστούν αυτό οι τοπικοί φορείς για το τι παιχνίδια παίζει η ΔΕΗ εις βάρος της Φλώρινας. Ποιος μας λέει ότι η ΔΕΗ δεν αποφασίζει να σβήσει τη μονάδα της Φλώρινας για να λειτουργήσει μια αντίστοιχη μονάδα του Ν.Κοζάνης πληρώνοντας ακόμα και πρόστιμο για ρύπους από τη στιγμή που και ο τοπικός πόρος είναι ανάλογος της παραγωγής του ρεύματος.
    4.ΕΚΦ: Εργαζόμενοι δεν είναι μόνο όσοι ανήκουν στο Σωματείο που είναι πρόεδρος ο Σαμαρτζής. Εργαζόμενοι είναι και αυτοί που είναι απλήρωτοι από τους υπεργολάβους αποτέλεσμα του ότι δεν τους έχει πληρώσει η Κοινοπραξία, ασχοληθείτε λίγο και με αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλοι δουλειά θέλουν αλλά την ΑΧΛΑΔΑ και τους ΑΧΛΑΔΙΩΤΕΣ δεν θέλει κανείς.Να μην άνοιξη αν δεν πάρει τους τοπικό σους.Στην ΔΕΗ δεύτερη ζώνη στην κοινοπραξία δεύτερη ζώνη τοπε γιατί να ανοίξει το ορυχείο καμία φορά να μην άνοιξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μας πήραν και τα χωράφια και τις περιουσίες μας και μας βάζουν και β ζώνη. Ντροπή τους. Να ρθουν τώρα να πάρουν τα γεωτρύπανα και να πάνε στην Α ζώνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πεστα ανθρωπε μου το μόνο που βλέπουμε είναι το τώρα.(7:02)Όταν κάποιοι φωναζανε για θέσεις στη ΔΕΗ αυτή λέγαν εμείς έχουμε δουλειά τώρα όλοι τρέχουν να κάνουν τα χαρτιά αλλά είναι αργά.Να ανοίξει το ορυχείο τώρα ναι η όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εκφ δεν μας τα λες καλά 700 εργαζόμενους μαζί και οι 350 από Κοζάνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εάν δεν σταματήσει η ΔΕΗ τα παιχνίδια σε βάρος της Φλώρινας και να λειτουργεί υπέρ των άλλων όμορων νομών, όσες καταγγελίες και να γίνουν θα πέφτουν στο κενό. Επιτέλους ας αναλάβουν και οι πολιτικοί μας την ευθύνη που τους αναλογεί.
    Δυστυχώς όλο το σύστημα ΔΕΗ λειτουργεί για την Κοζανη-Πτολεμαϊδα και εμείς τους γλύφουμε, τόσο απλά!
    Να μη ξεχνάμε και τον ρόλο των συνδικάτων της περιοχής που αντί να καταδικάζουν τις παραπάνω τακτικές, συντάσσονται μαζί τους! βλέπε: συνδικάτα ΔΕΗ περιοχής και από ποιους αποτελούνται...
    Την παρτούλα μας μόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποτέ θα ανοίξει το ορυχείο και με ποια ετερια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.