Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Ερώτηση Αντωνιάδη για τα προβλήματα του νοσοκομείου Φλώρινας

Ερώτηση με θέμα τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας και τις ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο Φλώρινας, κατέθεσε στον υπουργό Υγείας ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Αντωνιάδης.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Ο τομέας της υγείας είναι ίσως ο πιο σημαντικός στην πολιτική μιας κυβέρνησης. Η ύπαρξη και κυρίως η σωστή λειτουργία των κατά τόπους νοσοκομείων και κέντρων υγείας της περιφέρειας και κυρίως αυτών που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές, αποτελούν όχι μόνο την ελπίδα και το στήριγμα των πολιτών, αλλά και ένα κίνητρο για να μην εγκαταλείψουν τον τόπο τους για να εγκατασταθούν στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη.
Ένα από αυτά τα περιφερειακά νοσοκομεία είναι και αυτό της Π.Ε. Φλώρινας. Δυστυχώς, οι ελλείψεις είναι πολλές και η ως τώρα λειτουργία του χωρίς να συμβεί κάποιο δυσάρεστο περιστατικό, επιτυγχάνεται αποκλειστικά και μόνο από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού.
Ειδικότερα, σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό αντιμετωπίζουν όλες οι κλινικές με πρώτες τη χειρουργική και την ορθοπεδική. Δεν υπάρχει νευρολόγος, αναισθησιολόγος και ΩΡΥΛΑ, με αποτέλεσμα οι πολίτες να ταλαιπωρούνται μετακινούμενοι σε νοσοκομεία γειτονικών νομών ή καταφεύγοντας σε ιδιώτες ιατρούς. Επίσης, λίαν συντόμως συνταξιοδοτείται η διευθύντρια του μικροβιολογικού τμήματος, με αποτέλεσμα το τμήμα να μείνει ακέφαλο. Σοβαρότατη είναι η κατάσταση και στη μονάδα τεχνητού νεφρού με μία μόνο ιατρό να έχει την ευθύνη 35-40 αιμοκαθαρόμενων.
Από την άλλη, οι ειδικευόμενοι ιατροί που θα μπορούσαν να δώσουν μια βοήθεια στη λειτουργία των νοσοκομείων, προτιμούν να φύγουν στο εξωτερικό λόγω της οικονομικής κατάστασης στη χώρα μας.
Επειδή η «τύχη» δεν θα είναι πάντοτε με το μέρος μας και επειδή υπάρχουν όρια στην αντοχή και τη θέληση των εργαζόμενων να προσφέρουν υπεράνω των δυνατοτήτων τους,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Γνωρίζετε με αριθμούς και στοιχεία τα προβλήματα του νοσοκομείου Φλώρινας;
2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προχωρήσετε προκειμένου να ενισχυθεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Φλώρινας ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του και να νιώσουν ασφάλεια οι κάτοικοι της ακριτικής Π.Ε. Φλώρινας;
3. Σκοπεύετε να δώσετε κίνητρα στους ειδικευόμενους ιατρούς προκειμένου να παραμείνουν στη χώρα μας και να προσφέρουν τις σημαντικές υπηρεσίες τους;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Αντωνιάδης

3 σχόλια:

  1. Η λειτουργία των 5 νοσοκομείων της Δ. Μακεδονίας είναι ανεπαρκής και απόλυτα αντιοικονομική! Πρέπει να βρεθεί άλλη λύση! Η σπατάλη δημ Χρήματος έχει σχέση και μ΄ αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στην αναμπουμπούλα χαίρεσε 724 να κλείσεις όλα τα νοσοκομεία στην Δ Μακεδονία. Σου εύχομαι όταν χρειαστείς νοσοκομείο να σε "βρεί" το μοιραίο στον δρόμο. Θα μας κάνεις και ..οικονομία στις μ@@@@κίες που έγραψες

      Διαγραφή
  2. σας παραπέμπω εδώ
    http://neaflorina.blogspot.gr/2014/09/video_41.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.