Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Απάντηση της Π.Ε. Φλώρινας για την καθυστέρηση στην καταβολή του διατροφικού επιδόματος στους νεφροπαθείς

Λυπούμαστε πάρα πολύ για την καθυστέρηση που προέκυψε ως προς την καταβολή του διατροφικού επιδόματος των νεφροπαθών. Σας ενημερώνουμε ότι τόσο οι οικονομικές υπηρεσίες όσο και η περιφερειακή αρχή είχαν προχωρήσει τις νόμιμες διαδικασίες για την κατά το δυνατόν ταχύτερη καταβολή του.
Θα πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι οι Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που υπάγονται στο Υπουργείο Οικονομικών, αποφασίζουν για την πληρωμή οποιασδήποτε δαπάνης αφού διενεργήσουν τον σχετικό έλεγχο και υπάρχει νομιμότητα της δαπάνης που προϋπολογίζεται.
Δυστυχώς, στη δική σας περίπτωση, η ανάληψη της δαπάνης, κατά την κρίση της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) Π.Ε. Φλώρινας, θα έπρεπε να τύχει της έγκρισης της οικονομικής επιτροπής της περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, παρόλο που ο προϋπολογισμός για την καταβολή του επιδόματος Δεκεμβρίου αφορούσε το έτος του 2015, και αυτό θα έπρεπε να καταβληθεί χωρίς να υπάρχει, κατά την άποψή μας, απόφαση της οικονομικής επιτροπής.
Από την πλευρά μας, και σε συνεννόηση με την ΥΔΕ Π.Ε. Φλώρινας, θα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να καταβληθούν το συντομότερο δυνατό τα επιδόματα, και για τους μήνες Ιανουαρίου και Φεβρουάριου του 2016.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας
Στέφανος Μπίρος

9 σχόλια:

  1. ΜΕΡΟΠΗ ΦΩΣΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
    Κατάρχην μας κανει εντυπωση το γεγονος ότι μονο στο νομο Φλωρινας δεν εχουν καταβληθει τα επιδοματα των Νεφροπαθων,ενώ εχουν καταβληθει στην Καστορια και μαλιστα από τις αρχες Ιανουαριου,στη Κοζανη,αυτοι οι νομοι ανηκουν σε άλλη Περιφερεια και όχι στην Περιφερεια της Δυτικης Μακεδονιας οπου ανηκει ο νομος Φλωρινας?????ειναι αξιοσημειωτο και αξιοπεριεργο αυτό που συμβαινει με το νομο της Φλωρινας γιατί ακριβως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ!!!!
    Μηπως επειδη καποιος υπαλληλος τυχαινει να παρει αδεια παραλυει ο κρατικος μηχανισμος???
    Εάν υπηρχε τετοια καθυστερηση στη δικη σας μισθοδοσιας????
    Αλλά εμεις οι Νεφροπαθεις ειμαστε παιδια ενός κατωτερου Θεου !!!!!!!
    Σας εχει περασει από το μυαλο σας ότι το 90% των Νεφροπαθων ΖΟΥΝ από αυτό το επιδομα ΕΠΕΙΔΗ εχουν αναπηρια 80% ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ και δεν μπορουν δυστυχως να εργαστουν???????????????????
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν μας πειθει η απαντηση σας και πιστευαμε ότι θα δειχνατε μεγαλυτερη ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ και ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ για αυτή τη μεριδα των συνανθρωπων και συμπολιτων σας κ.Μπιρο!!!!!!!!
    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να προβειτε στις απαιτουμενες διαδικασιες για την αμεση καταβολη των επιδοματων!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΜΠΟΡΕΙΤΕ απλά δεν μας παιρνετε στα ΣΟΒΑΡΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παντως,θα ηταν καλιτερο να ζητησετε μια ειλικρινη συγνωμη απο τους νεφροπαθεις,αν πραγματικα ισχυουν αυτα που γραφει η κυρια αυτη και δεν εχω λογο να τα αμφισβητησω.
    ΚΡΙΜΑ,εχουμε αναγκη απο εκπροσωπους που λενε την ΑΛΗΘΕΙΑ μα δυστυχως τους ψαχνω με τα κυαλια.
    Δεν ξερω τι ειναι αυτο που οι ανθρωποι οταν εκλεγουν, μας κοροιδευουν ΙΣΩΣ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΡΗΜΑΔΑ Η ΕΞΟΥΣΙΑ?? Μηπως πρεπει να σας παρακαλεσουν??
    Το βιβλιο ---- Η ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ---- ειναι απαραιτητο να διαβαστει απο ολους τους πολιτες.Θα ερμυνευσει ισως πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500058502
    ΟΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ''ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ φΛΩΡΙΝΑΣ"ειναι στο πλευρο των ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άξιος ο "μισθός" εκείνων που φιμώνουν την φωνή μας μην αναρτώντας ή ακόμα και "κατεβάζοντας" τα σχόλια μας......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν τα σχόλια σας περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς ή αφήνουν "υπαινιγμούς" χωρίς αυτοί να αποδεικνύονται και χωρίς να είναι επώνυμοι τότε, όπως σε κάθε ανάρτηση, δε δημοσιεύονται. Και αυτό είναι πάγια τακτική μας. Τώρα, τα περί μισθών και φίμωσης δεν τιμούν πρώτα απ' όλους εσάς.

      Διαγραφή
  5. Δεν φαντάζομαι να είναι υβριστικός ο χαρακτηρισμός "αστοιχείωτος" ή τουλάχιστον "αδιάφορος" για τον συντάκτη της ανακοίνωσης (άραγε είναι ο ίδιος ο αντιπεριφερειάρχης;) που εκτός των άλλων δεν ξέρει ότι η ΥΔΕ δεν ανήκει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση!Την ουσία βέβαια των υπεκφυγών καιτης αδικαιολόγητης καθυστέρησης την αφήνω στους πολίτες να την αξιολογήσουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στέκεστε σε δύο λέξεις - που όπως βλέπετε δημοσιεύονται - και όχι στο σύνολο του σχολίου γιατί έτσι σας συμφέρει... Αφήστε λοιπόν στην άκρη τις δήθεν "ερωτήσεις" εντός παρενθέσεως και τα υπονοούμενα για να δημιουργήσετε κλίμα και εντυπώσεις... Ειλικρινά, δεν σας τιμούν καθόλου τέτοια σχόλια... Θέλετε να καταγγείλετε κάτι ή ακόμα και να χρησιμοποιήσετε χαρακτηρισμούς; Κάντε το επώνυμα και πάψτε να κυνηγάτε φαντάσματα!

      Διαγραφή
  6. Που πήγαν ρε παιδιά τα σχόλια που είχαν αναρτηθεί ως την Κυριακή το βράδυ....ντροπή να καλύπτετε αυτούς που παίζουν με ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την απάντηση τη δώσαμε παραπάνω... Τώρα αν προσπαθείτε, με συνεχόμενα σχόλια, να δημιουργήσετε εντυπώσεις είναι άλλο θέμα...

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.