Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016

Κινητοποίηση των επιστημόνων και ελεύθερων επαγγελματιών στη Φλώρινα (video)

Σε κοινή συνάντηση των Επιστημονικών Φορέων και του Ε.Β.Ε της Π.Ε. Φλώρινας, που έλαβε χώρα χθες στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας, επιβεβαιώθηκε η εναντίωση όλων με έντονο, ανεπιφύλακτο και κατηγορηματικό τρόπο, στις προτάσεις της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Οι φορείς απορρίπτουν το σχέδιο της κυβέρνησης, ακόμη και μετά τις «διαρροές» για, επουσιώδεις στην πραγματικότητα, βελτιώσεις και συμφώνησαν ομόφωνα να συνεχίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους.
Η τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο νόμου της Κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό συνιστά ουσιαστικά δήμευση του εισοδήματος των επιστημόνων – ελεύθερων επαγγελματιών, συνυπολογιζομένων των λοιπών φοροδοτικών τους υποχρεώσεων (ΦΠΑ, φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης, προκαταβολή φόρου εισοδήματος στο 75% από φέτος και 100% από του χρόνου κ.λπ.).
Η εισφοροδοτική επιδρομή που επιχειρείται με το συγκεκριμένο προσχέδιο νόμου, οδηγεί σε μαζική βίαιη έξοδο από το επάγγελμα μεγάλου αριθμού του ενεργού πληθυσμού των ελευθέρων επαγγελματιών – επιστημόνων, καθιστά δε παντελώς επισφαλή την ήδη κλονισμένη εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και συμβάλλει ευθέως στην ενίσχυση των «γκρίζων» ζωνών της οικονομίας.
Η κατάσταση είναι οριακή για τη συντριπτική πλειοψηφία των ενεργών ασφαλισμένων επιστημόνων, οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις. Οι προτάσεις της Κυβέρνησης ενισχύουν την αδυναμία αυτή και καταστρέφουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας, βασικό τμήμα της οποίας αποτελούν οι επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες.
Οι επιστημονικοί φορείς επισημαίνουν ότι οι συνάδελφοι ελεύθεροι επαγγελματίες ήδη συμμετείχαν δυναμικά στις κινητοποιήσεις, όπως έδειξε η μεγάλη συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Πέμπτη 14/1/2016, αλλά συμμετέχουν και στην σημερινή κινητοποίηση που εξελίσσεται αυτή την στιγμή στην Αθήνα (Πέμπτη 21/01/2016 και ώρα 11.30), με σημείο εκκίνησης τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους το επόμενο διάστημα, ενώ παράλληλα δηλώνουν ότι συμμετέχουν και ενισχύουν τις κινητοποιήσεις και των άλλων επαγγελματικών, επιστημονικών και συνδικαλιστικών φορέων, καθώς και των αγροτών, κατά του σχεδίου της Κυβέρνησης περί «μεταρρύθμισης» του ασφαλιστικού.

Με δεδομένα όλα αυτά, οι Επιστημονικοί Φορείς και το Ε.Β.Ε της Π.Ε. Φλώρινας:
• Ζητούν από την Κυβέρνηση να αποσύρει τις επίμαχες διατάξεις ώστε να διεξαχθεί ουσιαστικός κοινωνικός διάλογος για το ασφαλιστικό από μηδενική βάση και με συγκεκριμένα στοιχεία αναλογιστικών μελετών.
• Συμμετέχουν σε κεντρικό επίπεδο στις συζητήσεις της επιτροπής του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το ασφαλιστικό μέσω εκπροσώπων και εμπειρογνωμόνων.
• Προσκαλούν όλους τους τοπικούς βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου σε συνάντηση εργασίας για το ασφαλιστικό, σε τόπο και χρόνο που θα ορισθεί.
Καλούν όλους τους επιστήμονες – ελεύθερους επαγγελματίες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση που αποφασίστηκε να γίνει στη Φλώρινα, την Πέμπτη 28-01-2016 και ώρα 13.00.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος και συμφώνησαν στα ανωτέρω οι Πρόεδροι και εκπρόσωποι των φορέων:
1. Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας: Δημήτρης Στεφανίδης – Πρόεδρος.
2. Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος Π.Ε. Φλώρινας: Ηλίας Ιωάννου – Πρόεδρος.
3. Ιατρικός Σύλλογος Φλώρινας: Αιμιλιανός Σιέκρης – Αντιπρόεδρος, Ιωάννης Μουμουλίδης – Εκπρόσωπος Ι.Σ.Φλώρινας στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.
4. Οδοντιατρικός Σύλλογος Φλώρινας: Γεώργιος Ξανθόπουλος – Πρόεδρος.
5. Φαρμακευτικός Σύλλογος Φλώρινας: Γεώργιος Αντωνιάδης – Πρόεδρος.
6. Σύλλογος Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Φλώρινας: Κωνσταντίνος Λιθοξοϊδης – Πρόεδρος.
7. Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Φλώρινας: Κωνσταντίνος Γώγος – Πρόεδρος.
8. Σύλλογος Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ν. Φλώρινας: Γεώργιος Κωνσταντάκος – Αντιπρόεδρος / Εκπρόσωπος Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε..
9. Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Φλώρινας: Σάββας Σαπαλίδης – Πρόεδρος.
6 σχόλια:

 1. Μπράβο! το κίνημα της γραβάτας ζωηρεύει και στην Φλώρινα. Κάτι είναι κι αυτό .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πολύ θετική εξέλιξη, αν και κάποιες από τις φάτσες πρωτοστάτησαν σε άλλες εποχές στην πορεία κατακρήμνισης της χώρας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αστειότητες, Αν περιμένει κανείς από νυν στελέχη του Σύριζα και ΑΝΕΛ (κάποιοι από αυτούς πρώην Πασόκια ή Δεξιοί που προσχώρησαν τελευταίως στο ΣΥΡΙΖΑ οσμιζόμενοι ψαχνό, όταν άλλοι αποχωρούσαν αηδιασμένοι) να πρωτοστατήσουν στην αντίσταση κατά των μέτρων της Συγκυβέρνησης, είναι ή γελασμένος ή γλειψιματίας. Πάντως (εκτός μάλλον από τον Καραντζίδη και ίσως κανά 2 άλλους) είναι πολύ καλός θεατρικός θίασος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Βλέπω τώρα σε πρώτο πλάνο τον Σαπαλίδη και τον Λιθοξοϊδη και τρελαίνομαι!
  Ο μεν στο παρελθόν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ και ο δε, υποψήφιος με τους ΑΝ.ΕΛ., το δεκανίκι της -πρώτη φορά και ελπίζω τελευταία- αριστερής κυβέρνησης!! Τραγικό!
  Ή μετανιώσατε για τις υποψηφιότητες σας, συνεπώς ελπίζω στο μέλλον να μη σας ξαναδούμε υποψήφιους γιατί θα είστε κυριολεκτικά για φάσκελα ή είστε ήδη τραγικά @@@ παίζοντας σε διπλό ταμπλό. Για πόσο βλάκες μας περνάτε;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έλεος όποιος έχει επιχειρήματα ας αναφέρει κάποιον που δεν έτρεξε μόνο για προσωπικό του συμφέρον και μετά για κομματικό....Η ιδεολογία έχει πεθάνει εδω και χρόνια και όσοι την πιστεύουν ή είναι ηλίθιοι ή νομίζουν ότι όλοι είμαστε ηλίθιοι...

   Διαγραφή
 5. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, αφήστε τα πρόσωπα και αγωνιστείτε για τις οικογένειες σας, αν έχετε το σθένος να το κάνετε. Όσο για τους προαναφέρομενους κυρίους ρωτήστε τους τη πιστεύουν σήμερα. Για να είναι εκεί όμως μάλλον πιστεύουν στους αγώνες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.