Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016

H θεατρική παράσταση «Μπαμπάδες με ρούμι» στη Φλώρινα

Ο Θεατρικός Πολιτιστικός Όμιλος Σύρου Απόλλων παρουσιάζει στην πόλη της Φλώρινας το θεατρικό έργο των Ρέππα-Παπαθανασίου «Μπαμπάδες με ρούμι» σήμερα Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του δήμου Φλώρινας, με δωρεάν είσοδο.

Διανομή
Ελένη Κωβαίου: Γειτόνισσα
Γιάννης Ξαγοράρης: Χρήστος Σιδηρόπουλος
Χριστίνα Παναγιωτοπούλου: Τζένη (γυναίκα του Χρήστου)
Βέτα Αποστολίδου: Βέσκα
Εύη Αριστείδου: Ρόη (γυναίκα του Παναγιώτη)
Μιχάλης Ζουλουφός: Παναγιώτης Σιδηρόπουλος

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Ζουλουφός
Υποβολείο: Ζωή Γεωργίου
Φροντιστήριο: Ματίνα Ψάλτη
Φωτισμός: Γιώργος Πάχος
Σκηνογραφία: Δημήτρης Βαμβακούσης

Πρόκειται για ένα έργο που καταπιάνεται με το σήμερα και που στοχεύει να καταδείξει τα έντονα προβλήματα της καθημερινότητας μας ενώ ταυτόχρονα υπονομεύει την ζοφερή πραγματικότητα με τρόπο που προκαλεί το γέλιο.
Το έργο σχολιάζει τα κοινωνικά προβλήματα όπως έχουν μεταλλαχθεί και υφίστανται σήμερα. Εύκολο χρήμα, «αρπαχτές», και μετανάστες είναι οι βασικοί του άξονες. Σε δευτερεύοντες ρόλους έρχονται ο ρατσισμός, που δηλητηριάζει αργά, αλλά σταθερά τις αξίες μας, καθώς και τα μεταλλαγμένα όνειρα μια κοινωνίας που επικοινωνεί μέσω facebook και SMS. Διαθέτει ακόμα επώνυμα αυτοκίνητα και ακίνητα – άσχετα αν τα χρωστάει και δεν έχει τον επιούσιο – αγωνιά για τις επόμενες περικοπές μισθών και συντάξεων, προκειμένου να βρίσκεται στο Ευρωπαϊκό άρμα της ανάπτυξης, που έρχεται – αλίμονο - μόνο με την καταβολή δόσεων από τους δανειστές και νέα μέτρα. Πίσω από όλα αυτά βρίσκεται μια Ελλάδα καλά κρυμμένη που αγωνίζεται να σβήσει το τριτοκοσμικό της παρελθόν και να αποδείξει την ευρωπαϊκή της ταυτότητα, θυσιάζοντας όμως στοιχεία της πολιτισμικής της διαφορετικότητας, όπως την γλώσσα.
Οι χαρακτήρες αυτού του έργου είναι μονάδες μιας κοινωνίας που έχει ήδη θέσει τις αξίες της σε έκπτωση και έχουν απολέσει εδώ και καιρό την αθωότητα τους. Οι ανατρεπτικές καταστάσεις , γραμμένες για να προκαλέσουν γέλιο, παρωδούν αφάνταστα την σύγχρονη ζωή μας αγγίζοντας τα όρια του μπουρλέσκ. Πέρα όμως από τον προβληματισμό που θέλουμε να δημιουργήσουμε, βασικό μέλημά μας είναι να περάσετε καλά - όπως κι εμείς στις πρόβες και παραστάσεις αυτού του έργου που έχει γίνει πλέον δεύτερος εαυτός σε όλους τους συμμετέχοντες – και να γελάσετε με την καρδιά σας. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.