Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2016

H θεατρική παράσταση «Ο Ελέφας» στη Φλώρινα

Ο Θεατρικός Πολιτιστικός Όμιλος Σύρου Απόλλων παρουσιάζει στην πόλη της Φλώρινας το θεατρικό έργο «Ο Ελέφας» σήμερα Δευτέρα 4 και αύριο Τρίτη 5 Ιανουαρίου, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του δήμου Φλώρινας, με δωρεάν είσοδο.

Διανομή
Γωγώ: Βέτα Αποστολίδου
Βούλα: Χριστίνα Παναγιωτοπούλου
Τάσος: Μάνος Εμμανουήλ
Μήτσος: Ιωάννης Τούμπας

Σκηνοθεσία: Εύη Αριστείδου
Σκηνογραφία: Δημήτρης Βαμβακούσης
Φωτισμός: Γιώργος Πάχος
Υποβολείο: Ζωή Γεωργίου
Μακιγιάζ: Μαρία Εμμανουήλ

Λίγα λόγια για το έργο:
Στα όρια της μαύρης κωμωδίας και του κοινωνικού δράματος, κινείται το πρώτο θεατρικό έργο του Κώστα Μποσταντζόγλου «Ο Ελέφας». Τέσσερα πρόσωπα σκληρά, ασυμπάθιστα, θρεμμένα στην ελληνική επαρχία. Κρυφές δραστηριότητες και σχέσεις, άφθονη καταπίεση και υποταγή. Παρά το γεγονός ότι η δράση εξελίσσεται στο χωριό, οι άγριοι τρόποι των πρωταγωνιστών και η προβληματική επικοινωνία μεταξύ τους φέρνουν στο νου τα σύγχρονα ανταγωνιστικά αστικά ήθη όπου η επιφανειακή ευγένεια συμβαδίζει με έναν ακραίο ατομικισμό. Εδώ απουσιάζει η προσποίηση, ή παίρνει έναν πολύ πιο ανεπεξέργαστο χαρακτήρα. Το γέλιο βγαίνει ακριβώς από εδώ και είναι πικρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.