Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2016

Συνάντηση του βουλευτή Κ. Σέλτσα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σ. Σαπαλίδη

Την Τετάρτη 30-12-2015 ο βουλευτής Φλώρινας κ. Κώστας Σέλτσας επισκέφτηκε το Επιμελητήριο Φλώρινας και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του κ. Σάββα Σαπαλίδη.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κ. Σέλτσας ενημερώθηκε για την δραστηριότητα του επιμελητηρίου η οποία είναι έντονη και με εξωστρεφή χαρακτήρα αλλά και για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος της Φλώρινας. Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου παρουσίασε επίσης τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί από την πλευρά του επιμελητηρίου τόσο σε περιφερειακό όσο και σε κεντρικό επίπεδο σχετικά με την επικείμενη αναθεώρηση του αναπτυξιακού νόμου για την περίοδο 2014-2020.
Ο κ. Σέλτσας ενημέρωσε τον κ. Σαπαλίδη ότι παρακολουθεί στενά τα θέματα του αναπτυξιακού νόμου μέσα από τις δραστηριότητες της μόνιμης επιτροπής παραγωγής και εμπορίου της οποίας είναι μέλος αλλά και από την επιτροπή ελέγχου κυβερνητικού έργου για θέματα ανάπτυξης στην όποια επίσης συμμετέχει.
Συμφωνήθηκε η κοινή και άμεση συνεργασία των δύο μερών ώστε να αποφευχθούν οι παθογένειες της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου σε θέματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας. Βασικός άξονας της κοινής δράσης θα αποτελέσει η δημιουργία των προϋποθέσεων εκείνων ώστε μεγαλύτερο μέρος του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής να έχει πρόσβαση στις ενισχύσεις και τα ευρωπαϊκά προγράμματα.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην καινοτόμο επιχειρηματικότητα με άμεση εμπλοκή των νέων κυρίως επιστημόνων της περιοχής. Στον τομέα αυτό η κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και πέρα του κλασικού ΕΣΠΑ υπάρχουν και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας όπως τα χρηματοδοτικά εργαλεία «Jeremie» της Ε.Ε.
Τέλος συμφωνήθηκε ότι η απορροφητικότητα των πόρων δεν πρέπει να αποτελεί αυτοσκοπό ούτε να περιβάλλεται από ένα ρηχό τυχοδιωκτισμό. Αντίθετα η μετάβαση στην μακροπρόθεσμή, συνεπή και με προοπτικές αειφορίας επιχειρηματική δραστηριότητας είναι πλέον μονόδρομος για την περιοχή.

1 σχόλιο:

  1. Οι δύο μεγάλοι αντιμνημονιακοί.
    Οι αριστεροί μερκελιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.