Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016

Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Φλώρινας: «Φτάνουν πια τα ψέματα»

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να σαρώσει ότι, έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση, μετά τις μεγάλες αντιλαϊκές ανατροπές που οι προηγούμενες κυβερνήσεις θεσμοθέτησαν και εφάρμοσαν με τα μέτρα των δύο πρώτων μνημονίων.
Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ακριβώς τα ίδια τρομοκρατικά επιχειρήματα των προηγούμενων, όσον αφορά την βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος. Δεν περιέχει καμιά αναφορά στην διαχρονική ληστεία των αποθεματικών των ταμείων, που ανέρχεται στα 100 δις ευρώ περίπου. Κι ακόμα επικυρώνει και θωρακίζει με νόμο τις μέχρι τώρα περικοπές των συντάξεων και των δώρων.
Το σχέδιο αποτελεί ταφόπλακα του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, αφού βασικός στόχος είναι η απόσυρση του κράτους και των εργοδοτών από την χρηματοδότηση του συστήματος. Γι αυτό έχει τη στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου και τη σύμφωνη γνώμη του ΔΝΤ και της ΕΕ.

Μερικά από τα κύρια σημεία της κυβερνητικής πρότασης στοχεύουν στα εξής:
1. ο επανυπολογισμός των συντάξεων με βάση όλο τον εργασιακό βίο και η μείωση των ποσοστών αναπλήρωσης που θα σημάνει την άμεση μείωση των συντάξεων
2. αυτό θα ισχύσει και για τους σημερινούς συνταξιούχους από το 2018 και μετά, ισοπεδώνοντας τις σημερινές συντάξεις προς τα κάτω.
3. το συνολικό ποσοστό αναπλήρωσης προσεγγίζει το 62% για 42χρόνια δουλειάς
4. η κυβέρνηση εγγυάται την κάλυψη μόνο της «εθνικής» σύνταξης των 384 ευρώ.
5. μπαίνει σε εφαρμογή η σταδιακή μέχρι το 2019 κατάργηση του ΕΚΑΣ, σφαγιάζονται τα εφ’ άπαξ και άλλες παροχές.
6. για τους αυτοαπασχολούμενους ορίζεται υποχρεωτική μηνιαία εισφορά ποσοστού 20% επί του μηνιαίου εισοδήματος.
7. ενοποιούνται τα ταμεία σε ένα, που κληρονομεί από ΙΚΑ, ΝΑΤ και ΟΑΕΕ έλλειμμα 2,7 δισ. ευρώ με προοπτική τη μείωση των συντάξεων.
8. στις επικουρικές επιβάλλεται αύξηση των εισφορών των εργαζομένων κατά 0,5% και των εργοδοτών κατά 1% για τρία χρόνια. Όμως το ποσό της σύνταξης θα εξαρτιέται κάθε φορά από τα διαθέσιμα κονδύλια του προϋπολογισμού του ενιαίου επικουρικού ταμείου.

Η κυβέρνηση με ψέματα προσπαθεί να πείσει ότι οι ανατροπές θα σώσουν το ασφαλιστικό σύστημα και θα εξασφαλίσουν τις συντάξεις των επόμενων γενεών. Προσπαθεί να δημιουργήσει αντιπαράθεση ανάμεσα στους παλιούς και νέους, κοινωνικό αυτοματισμό, διαίρει και βασίλευε.
Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των κυβερνητικών προτάσεων
Τα σχέδια της κυβέρνησης δεν θα περάσουν

Διεκδικούμε:
• ανακεφαλαιοποίηση των αποθεματικών των ταμείων με όλα όσα έχουν αφαιρέσει διαχρονικά κράτος και πλουτοκρατία.
• Επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του 2009, της 13ης και 14ης σύνταξης
• Κάτω τα χέρια από το ΕΚΑΣ και τις επικουρικές.
• Η υπεράσπιση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης και των δομών της δημόσιας υγείας μπαίνει στην πρώτη γραμμή του αγώνα μας.

Για όλα τα παραπάνω επιβάλλεται η συμμετοχή μας σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση. Σε κάθε συγκέντρωση να δίνομε όλοι το «παρών»

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Ο Πρόεδρος
Ζήσης Κωνσταντινίδης

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.