Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Καφές και ψάρι σε αναμονή στη Φλώρινα!

Οι δύο πρώτες επιχειρήσεις της Φλώρινας που συμμετέχουν στην ιδέα του «Καφέ σε αναμονή» είναι πλέον γεγονός.
Η πρωτότυπη αυτή ιδέα εφαρμόζεται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και αποτελεί μια κίνηση ανθρωπιάς για πολλούς συμπολίτες μας που έχουν χτυπηθεί τα τελευταία χρόνια από την κρίση. Επεκτείνεται μάλιστα και σε άλλα τρόφιμα και προϊόντα όπως ψωμί, κρέας, ψάρι κ.λπ.
Οι πρώτες επιχειρήσεις που το κάνουν πράξη στη Φλώρινα είναι το ιχθυοπωλείο «8 Μποφόρ» του Θ. Ιωαννόπουλου και το Wine Bar «Αέροινο».
Οι Γιάννης Ιωαννόπουλου και Κωστής Γεωργίου ήρθαν σε επαφή με τους υπεύθυνους της οργάνωσης, οι οποίοι δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για την αρχή που γίνεται και στην πόλη μας.



Στη χώρα μας υπάρχουν χιλιάδες οικογένειες και εκατομμύρια άνεργοι όπου ακόμα και μια φραντζόλα ψωμί την ημέρα μπορεί να τους ελαφρύνει το βάρος. Επειδή ίσως δεν συμβαίνει στο δικό μας σπίτι, δε σημαίνει ότι δε συμβαίνει στο σπίτι του γείτονά μας. Μια αφορμή ακόμα να έρθουμε πιο κοντά σ' αυτή τη δύσκολη συγκυρία, βοηθώντας ο ένας τον άλλον καθημερινά με τον πιο απλό τρόπο. Πίστεψέ το και θα γίνει...

Δείτε ένα κατατοπιστικό video για το πώς λειτουργεί ο «καφές σε αναμονή».


10 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΟΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι φιλανθρωπία των παιδίων, αλλά αυτού που πλήρωσει στην ίδια τιμή. δεν λέει το προϊόν σε αναμονή 10% έκπτωση!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  2. Συγχαρητηρια στους ανθρωπους που συμμετεχουν σε τετοιες δρασεις!
    Πως ομως ενας απλος πολιτης θα μπορει να εμπιστευτει να αφησει τα χρηματα του; κ αν δε δοθει το προιον κ τα βαλει στην τσεπη του ο καταστηματαρχης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας δουμε το ποτηρι μισο γεματο και οχι μισοαδειο.Να παρει ο καστηματαρχης και 30 η 40 η και 50 ευρω και θα σωθε με αυτα τα χρηματα;Ας μη γινομαστε τοσο καχυποπτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να βοηθήσω λίγο την ιδέα σας. Πολλές επιχειρήσεις και κυρίως οι επιχειρήσεις ΄΄καφέ στο χέρι΄΄ προσφέρουν τα προϊόντα τους σε ορισμένους κλάδους εργαζομένων, με καποια έκπτωση της τάξης του 15-20%. Ποτέ δεν θα έκανα χρήση του ΄΄προνομίου΄΄ αυτού αφενός επειδή έχω το προνόμιο να εργάζομαι ακόμα και αφετέρου επειδή η παιδεία και η ανατροφή μου επιβάλλουν να απολαμβάνω και να αποκτώ μόνο οτι ειναι στις δυνατότητές μου. Θεωρώ οτι είναι τουλάχιστον απαράδεκτο, ενώ γνωρίζω οτι πολλοί συμπολίτες μας δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν μισό κιλό ψωμί ημερησίως, που αντιστοιχεί στο ποσό που θα κερδίσω αν πάρω δύο καπουτσίνο, να δεχθώ την προσφορά αυτή. Θα χαρώ πολυ αν δω στα καταστήματα αυτά για κάθε πέντε-δέκα προϊόντα που δινονται σε διαφορους υπαλλήλους να χρεώνεται και ένα σε ΄΄αναμονή΄΄.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν μπορούσαν και οι πλούσιοι πολιτικοί βουλευτές να "κερνούσαν" από ένα πλήρες γεύμα κάθε μέρα , ακόμη και από μία σύνταξη ή μεροκάματο ετησίως σε αναμονή κάτι καλό θα γινόταν στην χώρα μας. Μπράβο στα παιδιά που υιοθέτησαν την ιδέα αυτή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εαν τον δευτερο καφε τον χρεωνε σε τιμη κοστους π.χ 60 λεπτα θα ηταν κινηση αγαπης.Διαφορετικα μονο για το κερδος.Εαν καποιος δεν εχει ψωμι,ΚΑΦΕ θα ψαχνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εαν τον καφε τον χρεωναν σε τιμη κοστους,π.χ 50 λεπτα θα ηταν απο αγαπη.Διαφορετικα ειναι για το κερδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ....Και η "Οδός Ονείρων είναι μέλος της "Σχεδίας" για ον καφέ σε αναμονή. Προς τι η επιλεκτική προβολή?? Εκτός αν συμμετέχουμε για να το προβάλλουμε σαν "κοινωνική ευαισθησία" με την βοήθεια των μπλοκ. Ας είστε δίκαιοι και να μην κάνετε ρεπορτάζ κατευθυνόμενο..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας αδικείτε και αδικείτε κυρίως τον εαυτό σας με αυτό το κακεντρεχές σχόλιο. Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις απλά μας ενημέρωσαν για τη συμμετοχή τους, κάτι που δεν έχει γίνει με την επιχείρηση που επικαλείστε. Μην προτέτρεχετε λοιπόν να κατηγορείτε τους πάντες και να βλέπετε φαντάσματα... Μπράβο και σε σας και σε όλες τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν, όμως η συγκεκριμένη είδηση δεν πρέπει να αποτελεί πεδίο κακόβουλων σχολίων, όπως το δικό σας, και κυρίως πεδίο των προσωπικών εμπαθειών σας. Φτάνει πια αυτή η μιζέρια σε αυτόν τον τόπο!

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.