Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Οι εργαζόμενοι τώρα «δικαιώνονται»… με νέα μείωση μισθού

Συνάδελφοι
Αντί για την ακύρωση των προηγούμενων νόμων, που μείωσαν τους μισθούς μας και οδήγησαν μεγάλη μερίδα συναδέλφων στην εξαθλίωση και στην ανατροπή του οικογενειακού μας προγραμματισμού, η κυβέρνηση με τον νέο νόμο (Ν.4345/2015) και την ερμηνευτική του εγκύκλιο επιδεινώνει την θέση μας μειώνοντας επιπλέον τον μισθό μας.
Ξεχάστηκαν οι προεκλογικές υποσχέσεις, όπως και σε άλλα ζητήματα, αλλά και το αίτημα της Ομοσπονδίας για βελτίωση των δύο μνημονιακών σχετικών νόμων, που η εφαρμογή τους έχει οδηγήσει Όμιλο και εργαζόμενους σε αδιέξοδο.

Δεν αντιλαμβάνονται ότι, ο εργαζόμενος στον Όμιλο, λόγω της φύσεως της εργασίας, σε πολλές περιπτώσεις, υποχρεούμενος πρέπει να βρίσκεται στην θέση του λειτουργώντας, συντηρώντας και επισκευάζοντας τις Μονάδες παραγωγής και το δίκτυο μεταφοράς και διανομής ανεξάρτητα την ώρα ή την ημέρα.

Η υποχρεωτική, αλλά όχι αμειβόμενη εργασία, σε δύσκολες συνθήκες προκύπτει και από εργασιακά κενά λόγω έλλειψης προσωπικού με την απαγόρευση των προσλήψεων.
Με το "σύστημα" του πλαφόν προκλητικά, άδικα και παράνομα ο εργαζόμενος δεν θα αποζημιωθεί για την εργασία αυτήν, αλλά πλέον μειώνεται το πλαφόν κατά 120€ περίπου μικτά.

Ο Σύλλογος στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων της πρώτης γραμμής και δηλώνει ότι θα αγωνιστεί για την δικαίωση τους, συμμετέχοντας
στις αποφάσεις για τις όποιες κινητοποιήσεις αποφασίσει άμεσα
το Δ.Σ της ΓΕΝΟΠ.

Γραφείο Τύπου
Σ.Π.Μ.Τ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.