Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Προσβλητικές εκφράσεις και καυγάς στο δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας

Η δημοτική αρχή δεν είχε έτοιμο τον προϋπολογισμό

Αποχώρησε η μείζονα μειοψηφία

Κατά (και) των δημοσιογράφων στράφηκε ο δήμαρχος

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν για άλλη φορά στο δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας, σκηνές που δεν τιμούν κανέναν και ιδίως αυτούς που έχουν κληθεί να υπηρετήσουν και να προστατεύσουν το θεσμό.
Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, για σήμερα Κυριακή ήταν προγραμματισμένη η ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τη ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012. Και πράγματι η συνεδρίαση ξεκίνησε με μια βασική όμως… απουσία. Ο προϋπολογισμός δεν ήταν εκεί, διότι απλά δεν ήταν έτοιμος!
Αιτιολογώντας το, τόσο ο δήμαρχος, όσο και η πρόεδρος του σώματος, έριξαν τις ευθύνες αποκλειστικά στους υπαλλήλους της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου, χωρίς να αναλάβουν οι ίδιοι την πολιτική ευθύνη που τους αναλογεί.
Το γεγονός ότι κλήθηκαν σε μια συνεδρίαση – ίσως τη σημαντικότερη στη διάρκεια της χρονιάς – χωρίς να είναι έτοιμο το ένα και μοναδικό θέμα, προκάλεσε την αντίδραση συμβούλων της μειοψηφίας και πυροδότησε την ένταση.
Όπως είπε η κα Ρίζου, σύμφωνα με το νομό «εφόσον ο προϋπολογισμός δεν κατατέθηκε μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, όπως θα έπρεπε, καλείται αυτοδίκαια το δημοτικό συμβούλιο σε ειδική συνεδρίαση την πρώτη Κυριακή του Δεκεμβρίου».
Αμέσως μετά ο λόγος δόθηκε στον υπάλληλο της οικονομικής υπηρεσίας Δημήτρη Κρουσοράτη, ο οποίος είπε πως «η υπηρεσία έχει συντάξει το προσχέδιο του προϋπολογισμού, το οποίο όμως δεν έχει περάσει από την Επιτροπή Διαβούλευσης και την Οικονομική Επιτροπή και έτσι δεν μπορεί να ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο».
Και πάλι η πρόεδρος, παίρνοντας το λόγο, ανέφερε πως η ίδια έστειλε στις 28 Νοεμβρίου (δυο μόλις μέρες δηλαδή πριν εκπνεύσει η προθεσμία) έγγραφο προς την αρμόδια υπηρεσία του δήμου ζητώντας να μάθει γιατί δεν της έχει δοθεί έτοιμος ο προϋπολογισμός.

Οι αρχικοί διάλογοι
Απολαύστε παρακάτω τους διαλόγους που ακολούθησαν και βγάλτε μόνοι τα συμπεράσματά σας.
Αιμίλιος Ασπρίδης: Μονίμως αιφνιδιαζόμαστε. Στην προηγούμενη συνεδρίαση, ο δήμος φάνηκε αιφνιδιασμένος για τη μεταφορά των μαθητών. Έτσι και σήμερα,. Ο προϋπολογισμός του δήμου είναι γνωστός εδώ και χρόνια και γνωρίζαμε την υποχρέωση μας αυτή. Μας καλέσατε σήμερα για να κάνουμε την διαπίστωση ότι δεν είναι έτοιμες οι υπηρεσίες. Οι υπηρεσίες έχουν την πολιτική ευθύνη για τη σύνταξη του προϋπολογισμού; Τα αιρετά όργανα, ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι όφειλαν σε προγενέστερο χρόνο να κάνουν τις απαραίτητες συσκέψεις και σήμερα να είμαστε έτοιμοι. Μακάρι να είναι η τελευταία περίπτωση που αιφνιδιάζεται ο δήμος, μπας και δούμε κάποια άσπρη μέρα. Εδώ θα φτάσουμε σε 2,5 χρόνια στις εκλογές και θα πείτε να τις αναβάλλουμε γιατί δεν είμαστε έτοιμοι.
Γιάννης Βοσκόπουλος: Αυτό θα είναι καλό.
Α. Ασπρίδης: Μπορεί. Από σας όλα να τα περιμένουμε.
Γ. Βοσκόπουλος: Από σας να δούμε τι θα περιμένουμε.
Όλγα Μούσιου: Η σύνταξη και η ψήφιση του προϋπολογισμού είναι μια κορυφαία διαδικασία για το δημοτικό συμβούλιο και κανείς δεν είναι χαρούμενος σήμερα με αυτή την καθυστέρηση και την ολιγωρία. Θα πρέπει να μας δοθούν εξηγήσεις για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η καθυστέρηση, μιας και το χρονοδιάγραμμα είναι γνωστό από την αρχή. Δεν είναι αιφνιδιασμός. Δε μπορώ να γνωρίζω ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή τη σημαντική καθυστέρηση που μας φέρνει σε πρωθύστερες συνεδριάσεις. Υποτίθεται ότι η σύνταξη του προϋπολογισμού είναι καθαρά θέμα των αιρετών και της δημοτικής αρχής, συντάσσεται κατά βάση από την οικονομική επιτροπή και είναι βοηθητική η συνδρομή των υπηρεσιών. Στην ουσία ξέρουμε ότι εμπλέκονται σε μεγάλο βαθμό οι υπηρεσίες. Εγώ θα ήθελα να γνωρίζω για ποιο λόγο υπήρξε αυτή η καθυστέρηση.
Μιχάλης Τσιώκας: Επειδή δεν κατάλαβα καλά κα πρόεδρε. Με το έγγραφο που αναγνώσατε ρίχνετε τις ευθύνες για την ανευθυνότητα της σημερινής διαδικασίας στις υπηρεσίες;
Ζ. Ρίζου: Αυτό που ανέγνωσα είναι καθαρά διαδικαστικό και δε ρίχνω κάπου τις ευθύνες.
Μ. Τσιώκας: Θα περιμένω απάντηση και από το δήμαρχο.
Όλγα Μούσιου: «Σύμφωνα με τον Κώδικα, σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι να συντάξουμε τον προϋπολογισμό και από τη στιγμή που δε θα προβούμε σε αυτή τη διαδικασία θα έχουμε και εμείς την ευθύνη.
Ζ. Ρίζου: Κ. Τσιώκα, αν θέλετε να κάνετε την παρατήρησή σας τώρα, διότι μετά που θα μιλήσει ο κ. δήμαρχος δε θα έχετε το δικαίωμα.
Μ. Τσιώκας: Γιατί δε θα έχω το δικαίωμα;
Ζ. Ρίζου: Γιατί δίνονται οι απαντήσεις χωρίς διάλογο.
Γ. Βοσκόπουλος: Γιατί έτσι είναι.
Μ. Τσιώκας: Τι θα πει έτσι είναι κ. δήμαρχε; Μισό λεπτό κα πρόεδρε. Έχω κάνει μια ερώτηση για την οποία θέλω μια απάντηση.
Ζ. Ρίζου: Τώρα με φέρνετε εκτός εαυτού.
Μ. Τσιώκας: Και εγώ είμαι εκτός εαυτού κυρία μου.
Ζ. Ρίζου: Δεν είμαι κυρία σας.
Μ. Τσιώκας: Τότε κυρία σας, κυρία μας, όλων.
Ζ. Ρίζου: Ούτε όλων είμαι. Είμαι κυρία πρόεδρος. Λοιπόν, θα διαβάσω τον κανονισμό.
Μ. Τσιώκας: Εγώ θέλω να κάνω μια διευκρίνιση μετά την απάντηση του κ. δημάρχου. Θα την πως είτε θέλετε, είτε όχι.
Ζ. Ρίζου: Τι να σας πω κ. Τσιώκα.
Μ. Τσιώκας: Εγώ θα σας πω.
Ζ. Ρίζου: Τι θα μου πείτε; Το αναγνώσαμε πολλές φορές. Είτε έχετε αδυναμία κατανόησης, είτε δε γνωρίζετε ελληνικά.
Μ. Τσιώκας: Μην προσβάλλετε.
Ζ. Ρίζου: Δεν είπα ότι έχετε. Δε σας προσβάλλω.
Αμέσως μετά η πρόεδρος διάβασε το σχετικό άρθρο για το πότε και σε ποιους δίνεται ο λόγος και η συζήτηση συνεχίστηκε.

Η κόντρα Ασπρίδη με Βοσκόπουλο και Ρίζου
Γ. Βοσκόπουλος: Σε αυτή την αίθουσα έχουμε βαρεθεί να ακούμε τα ίδια και τα ίδια. Έχουμε βαρεθεί να ακούμε τον πρώην δήμαρχο, τον κ. Ασπρίδη, να μας κάνει προτάσεις, να θεωρεί ότι αυτές πρέπει να εφαρμοστούν και να ακούμε τα ίδια, τα οποία δεν είναι ούτε νόμιμα, ούτε προβλέπονται από πουθενά και είναι λόγια του αέρα.
Φαγώθηκε με τα πουλμανάκια που έχουμε για τη μεταφορά των μαθητών. Δεν προβλέπεται από κανένα νόμο να τα χρησιμοποιήσουμε, δεν έχουμε οδηγούς, ούτε αιφνιδιαστήκαμε. Κάναμε την προκήρυξη όπως προέβλεπε η νομοθεσία. Όταν γίνει δήμαρχος κ. Ασπρίδης, ας βάλει και πουλμανάκια, ας βάλει και τρενάκια, ας βάλει ότι θέλει. Εμείς κάναμε και θα κάνουμε αυτό που προβλέπει η νομοθεσία. Μακριά από μας τέτοιες σκέψεις ή εκδουλεύσεις αυτού του τύπου. Δε θα γίνουμε υποχείρια κανενός, ούτε και διευκολυντές κανενός. Αυτά, αυτοί που τα κάνανε.
Ο προϋπολογισμός είναι μια γνωστή διαδικασία. Όλοι ξέρουμε πότε πρέπει να συνταχθεί και από ποιους. Είναι γνωστά τα πάντα. Και ερχόμαστε στο δια ταύτα. Θα είναι έτοιμος όπως προβλέπει η νομοθεσία. Η νομοθεσία λέει πως αν δεν έρθει να ψηφιστεί στις 30 Νοεμβρίου, τότε αυτοδικαίως γίνεται συνεδρίαση στις 4 Δεκεμβρίου. Δεν είναι έτοιμος; Τότε πάει στις 11 Δεκεμβρίου. Αν δεν είναι έτοιμος και τότε, τότε έχετε το δικαίωμα κ. Ασπρίδη να λέτε όσα λέτε.
Α. Ασπρίδης: Τότε γιατί μας φέρατε εδώ σήμερα κ. δήμαρχε που τα ξέρετε όλα; Για να ακούμε τις βλακείες που λέτε;
Γ. Βοσκόπουλος: Μήπως δε ξέρετε να διαβάζετε; Ανοίξτε τον Καλλικράτη. Αυτός που λέει βλακείες είστε εσείς και όχι εγώ.
Ζ. Ρίζου: Να προσέχετε τις εκφράσεις σας. Και καταρχήν δεν έχετε το λόγο. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν έχετε το λόγο;
Α. Ασπρίδης: Έχω σοβαρό λόγο. Σήμερα θα έπρεπε να συζητάμε προϋπολογισμό και ο δήμαρχος περί άλλων τυρβάζει. Και κατά τ’ άλλα εμείς δεν είμαστε σοβαροί; Αυτός δεν είναι σοβαρός που μας κάλεσε για προϋπολογισμό και μιλά περί ανέμων και υδάτων. Να μην προκαλεί ο κ. δήμαρχος και να έχει την απαίτηση να μην απαντάμε σε αυτά που λέει. Κρύβεται πίσω από τον κανονισμό, λέει αυτά που λέει, χωρίς να έχουμε δικαίωμα να απαντήσουμε.
Ζ. Ρίζου: Κ. Ασπρίδη, παρακωλύετε τη διαδικασία διαρκώς.
Α. Ασπρίδης: Ποια διαδικασία; Έχουμε διαδικασία; Θα αποχωρήσουμε σε λίγο όλοι μας. Αφού δεν είστε έτοιμοι, δεν προετοιμάσατε αυτό που έπρεπε να προετοιμάσετε.
Ζ. Ρίζου: Κ. Ασπρίδη, δε σέβεστε τίποτα και κανέναν.
Α. Ασπρίδης: Εσείς σέβεστε; Σέβεστε όλον αυτόν κόσμο που καλέσατε σήμερα εδώ για να τους πείτε ότι δεν είστε έτοιμοι; Ποιον σέβεστε; Αντιδράτε για αυτά που σας λέμε εδώ. Το ότι κουβαλήσατε τον κόσμο αυτό εδώ για να τους πείτε ότι δεν είμαστε έτοιμοι και 1-2 μήνες νωρίτερα δε μπορούσατε να κάνετε τις συσκέψεις που κάνατε, αυτό κι αν είναι ασέβεια.
Ζ. Ρίζου: Θα σας παρακαλέσω να σταματήσετε. Θα διακόψω τη συνεδρίαση.
Γ. Βοσκόπουλος: Κυρία πρόεδρε μπορώ να συνεχίσω;
Ζ. Ρίζου: Πώς να συνεχίσετε κ. δήμαρχε; Σας σέβονται οι σύμβουλοι της μειοψηφίας;
Α. Ασπρίδης: Πρώτα πρέπει ο ίδιος να σέβεται τον εαυτό του, την ιδιότητα και το ρόλο του.
Ζ. Ρίζου: Σας παρακαλώ. Τι κατάσταση είναι αυτή; Όχι αυτά εδώ μέσα και όχι όταν δεν έχετε το λόγο. Θα διατηρείτε ένα επίπεδο. Δεν αποφασίζετε εσείς.
Α. Ασπρίδης: Για τον εαυτό μου εγώ αποφασίζω.
Ζ. Ρίζου: Έξω από αυτή την αίθουσα. Έχετε καταντήσει γραφικός.
Α. Ασπρίδης: Σώπα κ. πρόεδρε. Εσείς είστε η καλή και εγώ ο γραφικός; Το ποιος είναι γραφικός εδώ μέσα, το ξέρει πολύ καλά ο κόσμος. Να προσέχετε τα λόγια σας.
Γ. Βοσκόπουλος: Επιτέλους, βλέπουμε το πραγματικό πρόσωπο της αντιπολίτευσης. Αυτό είναι. Επιτέλους. Αποκαλύφθηκε. Πέσαν οι μάσκες.
Μ. Τσιώκας: Μιλάτε εσείς για πρόσωπο; Ανεύθυνοι είστε.
Α. Ασπρίδης: Γιατί μας καλέσατε σήμερα εδώ;
Γ. Βοσκόπουλος: Με αφήσατε να τελειώσω.
Α. Ασπρίδης: Αν συζητήσουμε προϋπολογισμό να καθίσουμε. Γι’ αυτό που μας καλέσατε. Που δεν αισθάνεστε ντροπή για αυτό που κάνατε. Ούτε καν μια συγνώμη από τον κόσμο δε ζητήσατε.
Γ. Βοσκόπουλος: Λυπάμαι που ήσουν και 12 χρόνια και δήμαρχος. Αυτό δείχνει πολλά. Η συμπεριφορά αυτή, αυτό δείχνει.
Α. Ασπρίδης: Αυτό είναι σίγουρο, ότι λυπάσαι.

H διακοπή
Στο σημείο αυτό η μείζονα μειοψηφία αποχώρησε και μετά από ολιγόλεπτη διακοπή, η συνεδρίαση συνεχίστηκε και το λόγο πήρε αποκλειστικά και μόνο ο δήμαρχος Φλώρινας, που είπε:
«Είναι λυπηρή και απαράδεκτη η συμπεριφορά του συνδυασμού του . Ασπρίδη. Και λυπηρή η συμπεριφορά ιδιαίτερα του κ. Ασπρίδη, ο οποίος διετέλεσε δήμαρχος και πρόεδρος κοινότητας και δεν έμαθε ακόμα τους κανονισμούς και πως λειτουργεί ένα δημοτικό συμβούλιο και πως πρέπει να σεβόμαστε τους θεσμούς.
Για να αποφευχθούν όλα αυτά, ο κ. Ασπρίδης θα μπορούσε να ανοίξει τον κανονισμό και να τον διαβάσει. Αλλά δεν είχε ούτε αυτή την ευαισθησία. Γι’ αυτό το λόγο όμως, επειδή έθεσε και κάποια θέματα και η κα Μούσιου, είμαι αναγκασμένος να σας διαβάσω τις παραγράφους 2 και 3 του άρθρου 159 που είναι συγκεκριμένες.
Λέει η παράγραφος 2: αν το σχέδιο του προϋπολογισμού δεν καταρτιστεί και δεν υποβληθεί όπως προβλέπεται στην προηγούμενη παράγραφο ή αν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ή ο πρόεδρος της κοινότητας δε μεριμνήσουν για να συγκληθεί το συμβούλιο έως τέλος Νοεμβρίου, το συμβούλιο συνέρχεται αυτοδίκαια την πρώτη Κυριακή μετά την ημερομηνία αυτή και προχωρεί στη σύνταξη και ψήφιση του προϋπολογισμού.
Αλλά, ο προϋπολογισμός πρέπει να έρθει από τις οικονομικές υπηρεσίες κα Μούσιου και όχι να τον συντάξουμε εμείς τον προϋπολογισμό εδώ. Αυτό δεν το κατανοήσατε.
Πάμε τώρα στην παράγραφο. Στην περίπτωση που το δημοτικό ή κοινοτικό συμβούλιο δεν συντάξει και ψηφίσει τον προϋπολογισμό κατά τα προαναφερόμενα, συνέρχεται αυτοδίκαια εκ νέου τη δεύτερη Κυριακή του Δεκεμβρίου του ιδίου έτους και προχωρεί στη σύνταξη και ψήφιση του προϋπολογισμού, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους. Άρα ο νομοθέτης είναι σωστός και σαφής.
Σε περίπτωση τώρα, λέει η παράγραφος 4, μη συμμόρφωσης στα ανωτέρω, οι υπαίτιοι υπέχουν αστική και πειθαρχική ευθύνη για σοβαρή παράβαση καθήκοντος».
Και συνέχισε: «Όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά για τη λειτουργία του συμβουλίου, για τη λειτουργία του δήμου, για την εξυπηρέτηση των δημοτών, καλά θα είναι να διαβάζουν και των Κώδικα και τον Καλλικράτη. Όσοι θέλουν να δημιουργούν προβλήματα ή δε ξέρουν να διαβάζουν, γιατί και αυτό είναι ένα θέμα, τότε αυτό είναι άλλο πρόβλημα».

Εκτός θέματος και επίθεση στους δημοσιογράφους
Συνεχίζοντας την τοποθέτηση του ο δήμαρχος και φανερά εκτός θέματος αναφέρθηκε στη μεταφορά των μαθητών, αλλά σε λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Αρμενοχώρι, κάνοντας παράλληλα επίθεση και στους δημοσιογράφους, χωρίς η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου να τόλμησε να τον διακόψει.
Ειδικά για τη λαϊκή συνέλευση είπε, με φανερά ειρωνική διάθεση: «Σήμερα το πρωί δικαιώθηκα ότι ήταν κινητοποιούμενη η ενέργεια που έκαναν ορισμένοι για το ΚΕΦΟ Αρμενοχωρίου. Διότι όπως υποσχέθηκα, εντός δύο μηνών θα παρέδιδα την αίθουσα μετά από λαϊκή συνέλευση, σε αυτούς που ενδιαφερόντουσαν. Και θυμόσαστε: βάλαν αλυσίδες, σπάσαν πόρτες, πετάξαν έξω τους εργαζόμενους, πήγαν ορισμένοι δημοσιογράφοι που θέλουν να θεωρούνται δημοσιογράφοι να πάρουν εικόνες, συνεντεύξεις, τα πάντα. Αλλά σήμερα δεν ήταν κανείς από αυτούς τους πολύ ενδιαφερόμενους. Ήταν μόνο οι απλοί κάτοικοι. Και σήμερα κύριοι τα κλειδιά του ΚΕΦΟ παραδόθηκαν στον πρόεδρο της κοινότητας για χρήση από τους κατοίκους του Αρμενοχωρίου. Και θα αποφασίσει το κοινοτικό συμβούλιο πως και που θα χρησιμοποιηθεί η αίθουσα, εφόσον αυτοί οι ενδιαφερόμενοι δεν υπήρχαν. Άρα δε μπορούν να μας λένε ότι δεν ήταν κινητοποιούμενη από κάποιους κύκλους. Οπότε σήμερα πέσαν οι μάσκες».
Νωρίτερα σε μια προσπάθεια να χαριτολογήσει, ο δήμαρχος είπε σχετικά με την τοποθέτηση του κ. Ασπρίδη για το χρόνο των εκλογών: «Τι τον ενδιαφέρει τον κ. Ασπρίδη; Αφού δε θα είναι υποψήφιος δήμαρχος. Και αν μπορούσα να αναβάλλω την ημέρα των εκλογών, τι τον πείραζε; Ούτως ή άλλως είχε δηλώσει ότι δε θα είναι υποψήφιος. Μήπως ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος γι’ αυτό καίγεται μήπως αλλάξουμε την ημερομηνία; Να μη στεναχωριέται. Η ημερομηνία θα παραμείνει αυτή που προβλέπει ο Καλλικράτης και θα γίνουν οι εκλογές στην ημέρα τους».
Όσον αφορά τώρα την ουσία, τον προϋπολογισμό, αύριο θα συζητηθεί στην Οικονομική Επιτροπή, την Τετάρτη στην Επιτροπή Διαβούλευσης και την επόμενη Κυριακή θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο.

16 σχόλια:

  1. Εντάξει, σενάριο για μαύρη κωμωδία ήταν αυτή η συνεδρίαση. Δεν ξέρω αν θα πρέπει να γελάω ή να κλαίω με όλους εσάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Δήμος Φλώρινας άλλαξε 3 προυσταμένους σε λίγους μήνες στο οικονομικό... που ήταν ο Χαρίτος? Ο Αντιδήμαρχος επί των οικονομικων ‘‘βούβα‘‘? Οι υπόλοιποι σύμβουλοι είναι χαρούμενοι κι βαράνε παλαμάκια ενόψην ορισμών νέων αντιδημάρχων?

    Βρε θα έρθει ο κόσμος και όχι απλά θα σας γιουχάρε... θα σας πετάξει έξω όλους... πολίτευση και αντιπολίτευση... τι νομίζεται ότι θα σας ανεχτούμε όλους σας πολύ ακόμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΛΥ ΦΑΣΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΊΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ "ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ" ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΌς
    με τετοιες συνεδριάσεις ο τόπος βουλιάζει και σε τελική ανάλυση την πληρώνουμε οι δημότες..αλλάξτε νοοτροπία συμπολίτευση και αντιπολίτευση...ο καιρός δέν σηκώνει συνεδριάσεις τραμπάλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O κοσμος στη Φλωρινα κοιμαται τον υπνο του δικαιου..,αξιοι της μοιρας μας ειμαστε...καθε κοινωνια εχει τους διοικουντες που της αξιζουν...και σαν να μη φτανουν ολοι αυτοι οι "εθνοσωτηρες"χρεωθηκαμε και τη frau Ζετα που προκαλει εχοντας πλατες απο πισω της στιβαρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λυπάμαι και στεναχωριέμαι διπλά που δεν ημουν μπροστά σε όλο αυτο το σκηνικό του παραλόγου απο την μεριά του κύριου Δημάρχου μας και της κυρίας Προέδρου...γιαούρτια επρεπε να σας πετάξουμε αλλα και αυτά ακριβά είναι για να τα σπαταλήσουμε!Αντί να ΄βοηθάτε αυτόν τον τόπο με όλες τις δυνάμεις σας,εσείς δεν μπορείτε να κάνετε ούτε τα βασικά!Ντροπή σας.....Ντροπή και σε όσους σας υποστηρίζουν ακόμα,ντροπή για την μικρή μας Φλώρινα που μένει στα χέρια τέτοιων ατόμων,ντροπή που σας πιστέψαμε και μας καταστρέφεται μέρα με την μερα με αποτελεσμά να γίνουμε ενα χωριό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο αντιδήμαρχος οικονομικών απουσίαζε. Γιατί άραγε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Re patriwtakia...Ti skouzete...? Prin apo ena xrono dialeksate ayto pou sas aksize!!! Dimarxo gia klamata...!!! Proedro Dimotiko Symbouliou.....(asta na pane...!)!!!
    Kala na pathete (pathoume)!!!
    Oi laoi einai aksioi twn igetwn tous...kai emeis stin flwrina dileksame to theatro skiwn tou karagiozi...!!!! (oxi tin taverna...ekei mia xara einai...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αναρωτιέμαι.....είναι αυτή η μοίρα μας;
    Αυτός είναι ο Δήμαρχος που μας ταιριάζει;
    Φοβάμαι πως αν είναι αλήθεια ότι στις δημοκρατίες κάθε λαός έχει την ηγεσία που του ταιριάζει, τότε θα πρέπει να σκεφτώ πολύ σοβαρά να μετοικίσω όσο πιο μακρυά γίνεται από τη Φλώρινα που κατά τα άλλα τόσο πολύ αγαπώ!
    Ο κ. Βοσκόπουλος, λειτουργώντας με τους δικούς του κώδικες και δική του λογική του παραλόγου, απαξιώνει και ισοπεδώνει τα πάντα και πρώτα από όλα το αξίωμά του, το οποίο όχι μόνο δεν το αντιλαμβάνεται σαν λειτούργημα, αλλά το χρησιμοποιεί για να επιβληθεί ο ίδιος και να επιβάλει με το έτσι θέλω τις απόψεις του.
    Δεν νοιάζεται για τις συνέπειες της απόλυτης απραξίας του, για όλα αυτά που οφείλει και πρέπει να κάνει, αλλά δεν κάνει!!!
    Το κόστος όμως δυστυχώς εμμέσως πλην σαφώς, δεν το επωμίζεται αυτός, αλλά το πληρώνουν η Φλώρινα και όλοι εμείς οι Φλωρινιώτες
    Σκεφτείτε ότι η σημερινή συνεδρίαση - παρωδία του Δ.Σ., μας κόστισε στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, περίπου 3500 ευρώ (μόνο οι 33 δημοτικοί σύμβουλοι μας κοστίζουν για κάθε συνεδρίαση από περίπου 100 ευρώ). Σε διάστημα 5 ημερών (αύριο ξανασυνεδριάζει το Δ.Σ.) έχουμε τρεις συνεδριάσεις και έπεται συνέχεια!!!!!!
    Είπε κανείς ότι δεν υπάρχουν λεφτά; Στον δήμο μας φαίνεται ότι περισσεύουν και ο δήμαρχος τα σπαταλάει ασύστολα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολλή φασαρία για το τίποτα. Όλοι γνώριζαν ότι ο προυπολογισμός δεν ήταν έτοιμος. Παίζουν προσωπικά παιχνίδια και συγχρόνως εμπαίζουν το πόπολο δηλαδή ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με κάθε επιφύλαξη δημοσιεύουμε το παρακάτω σχόλιο, το οποίο φέρεται να υπογράφει ο δήμαρχος Φλώρινας. Επειδή έχει έρθει ως ανώνυμο σχόλιο, δε μπορούμε να είμαστε και γνώστες του αποστολέα. Όπως και να ‘χει πάντως, στο κείμενο μας δημοσιεύουμε τις «επίμαχες» παραγράφους που διάβασε ο δήμαρχος στη συνεδρίαση.
    Εάν πάντως το σχόλιο αυτό δεν έχει συνταχθεί από το δήμαρχο, ζητάμε προκαταβολικά συγνώμη και απλά περιμένουμε μια επίσημη επιβεβαίωση ή διάψευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλό είναι όταν απομαγνητοφωνείτε να γράφετε όλα όσα λέει ο δήμαρχος και προς τον κ Ασπρίδη και προς την κ Μούσιου επίσης για την σωστή ενημέρωση των Δημοτών μας καλό θα ήταν αν γράφατε αυτό που διάβασα τις παραγράφους 3 και 4 για να είναι πλήρως ενήμερος ο κάθε αναγνώστης. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων αν προβείτε στην δημοσίευση του σχολίου μου. Γιάννης Βοσκόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ; ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΤΕ! Η ΑΛΛΑΖΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΚΥΡΙΑ ΡΙΖΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ. Ή ΜΗΠΩΣ ΕΤΣΙ ΚΑΛΥΠΤΕΤΕ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΣΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ; ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΤΕ! Η ΑΛΛΑΖΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΚΥΡΙΑ ΡΙΖΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ. Ή ΜΗΠΩΣ ΕΤΣΙ ΚΑΛΥΠΤΕΤΕ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΣΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΡΜΕΝΟΧΩΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΟ, ΑΠΛΩΣ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ime dimotis florinas zo kai iparxo stin poli tis florinas...... iparxei nomiki dinatotita na metafero ta eklogika mou dikaiomata stin prespa i sto pisoderi? eimai bathitata APOGOITEBMENOS me ta prosopa poy dioikoyn ton topo mas. sketi apotixia....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τελικά σ'αυτή την πόλη κανείς δεν καταλαβαίνει τι γίνεται. Το χαμηλότατο επίπεδο που συντηρούν οι ανεκδιήγητοι πολιτικάντηδες και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο με αρχηγό,ποιον τη Ζέτα ΧΑ.ΧΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.