Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Οι «Φωτιές» της Φλώρινας

Περισσότερες από 70 φωτιές άναψαν τα μεσάνυχτα στην πόλη της Φλώρινας και σε πολλές τοπικές κοινότητες, σε ένα από τα πιο θεαματικά έθιμα του Δωδεκαημέρου στη Βόρεια Ελλάδα που αναβίωσε και φέτος.
Οι χριστουγεννιάτικες φωτιές συγκέντρωσαν και πάλι τα βλέμματα χιλιάδων κατοίκων και επισκεπτών της πόλης, που γλέντησαν μέχρι το πρωί υπό τους ήχους των παραδοσιακών χάλκινων και με τη συνοδεία τοπικών παραδοσιακών προϊόντων.










7 σχόλια:

  1. ο βοσκοπουλος ειναι μονο για να τρωει σουβλακια. ειδες ρε την κατασταση των δρομων? ολος ο κοσμος σε εβριζε και εσυ τιποτα. τον πεζοδρομο τον ειδες? που ειναι εκεινο το πολυδιαφημισμενο εκχινιστικο που αγοραστικε για τον πεζοδρομο?
    εισαι πολυ τυχερος που δεν σε αρχισε ο κοσμος στα μπινελικια!!!! ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΕ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ.
    την χθεσινη φαρσοκομωδια να την θυμασαι.... ερχονται εκλογες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χθές ήταν μια από τις καλύτερες νύχτες των φωτιών, άσχετα με την όποια κατάσταση των δρόμων.
    Γλυκό κρύο, άνετη μεταίνηση στους δρόμους, και προπάντων ΚΕΦΙ!!!
    Πώς το λένε;
    "η κρίση θέλει καλή παρέα"

    Γ.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάτι μου λέει ότι οι "φωτιές" για τον Δήμαρχο ανάβουν το 2012. Εκεί θα δούμε θέαμα. Εκεί θα δούμε πολλά πολλά ωραία. Α.... Θα είναι και "φωτιές" με καλή παρέα ..... . I love foties of Florina!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στον χώρο του ξύλινου χωριού έπρεπε να κόβουν εισιτήριο εισόδου σε παγοδρόμιο...ντροπή μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε άλλες περιοχές της χώρας μας, ανάβουν φωτιές του αη Γιαννιού, στις 7 του Γενάρη που γιορτάζει και ο δήμαρχός μας! Φοβάμαι ότι κάπου εκεί κοντά στη γιορτή του, θα του ανάψουν τέτοιες "φωτιές", που καμιά πυροσβεστική δεν θα μπορεί να σβήσει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπραβο στη δημοτικη αρχη. Εν μεσω νηστειας κερνουσατε σουβλακια και κεμπαπια τους επισκεπτες. Μια μερα δουλευουν οι ταβερνες της πολης και καταφερατε να τους π@@@ε. τοσα χρονια με φασολαδα και ελιες και φετος λογω κρισης δεν εγινε η γιορτη τσιπουρου να να φαμε σουβλακια στης φωτιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.