Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Φλώρινα: τόπος του χιονιά, τόπος του ψύχους

Αυτά γνωρίζει όλος ο κόσμος, όλοι οι Έλληνες αλλά κατά ένα παράδοξο τρόπο δεν το γνωρίζει η δημοτική αρχή.
Οι χιλιάδες επισκέπτες που ήρθαν για το πατροπαράδοτο έθιμο των φωτιών είχαν την εντύπωση πως ήρθαν σ’ ένα τόπο που δεν χιονίζει ποτέ και ο ξαφνικός χιονιάς μας βρήκε απροετοίμαστους. Ποτέ στην ζωή μου δεν είδα την πόλη μας σε τέτοια κατάσταση ακόμα και με χειρότερη κακοκαιρία. Τα χωριά μας στην ίδια μοίρα και αυτά. Θα ακούσω δικαιολογίες, πως φταίει ο Καλλικράτης, πως φταίει πάντα κάποιος άλλος και ποτέ εμείς.
Η πολιτική προστασία δεν συνεδρίασε καν για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Την Τετάρτη το βράδυ ήμουν σε ένα κατάστημα στην είσοδο της πόλης για αρκετές ώρες και δεν είδα ούτε ένα εκχιονιστικό μηχάνημα να περνάει, σε αντίθεση με άλλες χρονιές που ο Κάλφας και όχι μόνο δεν σταματούσε όλο το βράδυ. Τα μηχανήματα υπάρχουν και είναι περισσότερα από παλαιότερα χρόνια, κάποιοι θα πουν πως δεν είχαμε οδηγούς. Τώρα χρειάζονται οι απευθείας αναθέσεις κύριοι, για τέτοιες περιπτώσεις θεσμοθετήθηκαν.
Υ.Γ.: Τα λέω αυτά μετά το άναμμα των φωτιών για να μη δυσφημίσω την πόλη μου πριν από το γεγονός αυτό.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΑΪΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

2 σχόλια:

  1. K. ΣΤΑΙΟ εσύ καλά τα λες... η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου όμως θα σου βρει 5000 δικαιολογίες για την σημερινή ανικανότητα της!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βαγγέλη μου εσύ και το 50% των Φλωρινιωτών διαμαρτύρεται για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη. Δυστυχώς το υπόλοιπο 50% που εξέλεξε το Δήμαρχο έχει βάλει το κεφάλι στην άμμο και δεν βλέπει το απέραντο παγοδρόμιο. Έτσι στις επόμενες εκλογές θα ξαναχορέψουν στον πεζόδρομο το βράδυ των εκλογών όποτε και εαν γίνουν. Τι να κάνουμε αυτοί ΕΊΜΑΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.