Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

500 άτομα κατέθεσαν πινακίδες στη Φλώρινα μέσα στο Δεκέμβριο

Κατά δεκάδες συρρέουν καθημερινά πολίτες της Φλώρινας, οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν οικονομικά στη συντήρηση των αυτοκινήτων τους καταθέτοντας τις πινακίδες στην οικεία Εφορία της πόλης.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ως την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011 και μόνο για τον μήνα Δεκέμβριο, στην Εφορία της Φλώρινας έχουν κατατεθεί 396 πινακίδες κυρίως πολυτελών και μεγάλου κυβισμού οχημάτων, αλλά και οχημάτων τα οποία λόγω παλαιότητας απαιτούν μεγαλύτερα τέλη κυκλοφορίας και οι κάτοχοί τους δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά, ενώ έχουν κατατεθεί και 19 πινακίδες φορτηγών αυτοκινήτων.
Η αύξηση των τελών κυκλοφορίας, σε συνδυασμό με την αύξηση της τιμής των καυσίμων, αλλά και το κόστος συντήρησης και λειτουργίας τη δεδομένη χρονική στιγμή, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, οδηγούν πολλούς ιδιοκτήτες αυτοκινήτων επιβατικών ή επαγγελματικών στην ακινητοποίηση των οχημάτων.
Η κατάθεση των πινακίδων θα συνεχιστεί κανονικά και σήμερα 29 και αύριο 30 Δεκεμβρίου, παρά την προγραμματισμένη απεργία των υπαλλήλων, ενώ αύξηση της κατάθεσης αναμένεται και μέχρι την εκπνοή της παράτασης, από ιδιοκτήτες που θα σπεύσουν στην Εφορία την τελευταία στιγμή.
Σε επικοινωνία μας με τον Προϊστάμενο της ΔΟΥ Φλώρινας, Κωνσταντίνο Μπογδάνη, σχετικά με την κατάθεση των πινακίδων, ο κ. Μπογδάνης υπογράμμισε ότι σύμφωνα με προσωρινές εκτιμήσεις ο αριθμός της κατάθεσης είναι υπερδιπλάσιος φέτος, λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης, ενώ όπως μας δήλωσε ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Φλώρινας, Βασίλης Αβραμόπουλος, μόνο κατά τον μήνα Δεκέμβριο στην Υπηρεσία, έχουν κατατεθεί περίπου 70 πινακίδες μικρών και μεγάλων φορτηγών, λόγο των αυξημένων τελών κυκλοφορίας και του κόστους συντήρησης των οχημάτων γενικότερα.

Γιάννης Δ. Νικολτσάνης
Πηγή: εφημερίδα «Πολίτης»

3 σχόλια:

  1. Και ποιος ξερει ποσοι θα ειναι αυτοι που θα κυκλοφορουν χωρις να εχουν πληρωσει τα τελη κυκλοφοριας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και καλα θα κανουν !!!!Οταν καποιος προσπαθει να σε ληστεψει επιβαλλεται να αντισταθεις με καθε μη βιαιο τροπο!Ακου 400 και 600 ευρω !Και διοδια ! Δηλαδη τα τελη ειναι για να πηγαινουμε μονο απο τους καροδρομους? ΟΥΤΕ ΣΕΝΤ ΤΣΑΚΙΣΤΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. re paidia den einai trelo na plironoume teli emeis edo stin florina gia tous karodromous.na po oti pernaei i egnatia nai na pliroso as plirosoun oi nomoi pou exipiretounte apo tin egnatia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.