Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Σενάρια για τις «γαλάζιες» βουλευτικές λίστες στη Δυτική Μακεδονία

Πλησιάζοντας προς το χρόνο των εκλογών, τα σενάρια για τις λίστες των κομμάτων δίνουν και παίρνουν. Δύο κυριακάτικες εφημερίδες ασχολήθηκαν με τις «γαλάζιες» λίστες σε όλη την Ελλάδα και τα πιθανά ονόματα υποψηφίων.

Αγγελιοφόρος της Κυριακής
Στην Κοζάνη θέση στη λίστα διεκδικούν ο δικηγόρος και γιος του πρώην βουλευτή Στάθης Κωνσταντινίδης, ο παλιός πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Γιώργος Τοπαλίδης, και ο παλιός γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ Διαμαντής Βαχτσιαβάνος.
Στα Γρεβενά το ψηφοδέλτιο αποτελεί γρίφο: το όνομα του Χρήστου Φώλια εξακολουθεί να ακούγεται, το ίδιο και αυτό του παλιού «καραμανλικού» Γιώργου Βακουφτσή, ενώ ενδιαφέρον για τη λίστα έχουν εκδηλώσει ο πολιτευτής Δημήτρης Καραστέργιος, η αντιδήμαρχος Γρεβενών Κατερίνα Πέτρου και ο πρώην δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Νούτσος.
Στην Καστοριά τα νέα ονόματα είναι του Σταύρου Μαγαλιού, του πρώην δημάρχου Αργους Ορεστικού Νίκου Τοτονίδη και της Μαρίας Αντωνίου και στη Φλώρινα του πρώην γενικού γραμματέα Ιόνιων Νήσων Σωτήρη Βόσδου. Θέση στη λίστα διεκδικούν ο Απόστολος Ασλανίδης και ο πολιτευτής Σταύρος Παπασωτηρίου,

Τύπος της Κυριακής
Στα Γρεβενά η Ν.Δ. έχει καταλήξει στον Θανάση Σδράλλη, προσωπάρχη στη Ν.Δ. και από τους ανθρώπους που βρέθηκαν κοντά στον Α. Σαµαρά από την περίοδο της Πολιτικής Ανοιξης. Τοπικά στελέχη δείχνουν ως υποψήφιο το Βάιο Κόραβο, ενώ στους ενδιαφεροµένους περιλαµβάνονται οι Ιωάννης Γιάτσιος, Ματθαίος Αδάµος και Γιάννης Χάτσιος.
Στην Καστοριά τα νέα πρόσωπα θα είναι, σύµφωνα µε πληροφορίες, οι Πασχάλης Γκέτσιος, Γιώργος Ντίνας και Μαρία Αντωνίου, ενώ στην Κοζάνη η νέα υποψηφιότητα εστιάζεται στο πρόσωπο του Διαµαντή Βαχτσιαβάνου, στελέχους της Ν.Δ. επί σειρά ετών.
Στη Φλώρινα, όπου η Ν.Δ. εκπροσωπείται από τον Στάθη Κωνσταντινίδη, το ψηφοδέλτιο θα ενισχυθεί µε τις υποψηφιότητες του πρώην περιφερειάρχη Σωτήρη Βόσδου και του οικονοµολόγου Σταύρου Παπασωτηρίου.

12 σχόλια:

  1. ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΣΤΑΘΗΣ ΓΙΑΤΙ ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ???
    ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΑΝ ΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΞΟΔΕΥΕΤΕ ΑΔΙΚΑ? ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΩΡΑ ΦΤΑΝΕΙ.ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Σωτήριος θα μας σώσει! Πάλι για φράγκα τεμπέλικα πάει! Εμείς όμως φταίμε! Ήρθε η ώρα να εκδικηθούμε! Μαύρο σε όλους που μας μαύρισαν τη ψυχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακου να σου πω κύριε προηγούμενε.
    Δεν λύνεται το πρόβλημα με το δικό σου "μαύρο"
    Άσπρος σκύλος μαύρος σκύλος, όλοι οι σκύλοι μια γενιά...
    Δεν λύνεται το πρόβλημα όταν μαυρίσεις κάποιον από αυτούς που κάποιοι διάλεξαν και σου ε π ι β ά λ ο υ ν να διαλέξεις.
    Κι εσύ πρέπει να διαλέξεις τους τρεις και από αυτούς να διαλέξεις πάλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντε παλι με το λόμπι των Μοναστηριωτών,του Αριστοτέλη FUN CLUB.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. o aslanidhs an thelei einai mesa!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι δουλειά κάνει ο Βόσδου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ 9:24,
    Ενδιαφέρουσα η θεωρητική σου προσέγγιση για τα "περί σκύλων" αλλά το μαύρο πλέον για εμένα έχει καταστεί επιλογή σίγουρη! Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η χώρα αν δεν είχε βουλή θα τα πήγαινε πολύ καλύτερα. Σίγουρα τουλάχιστον θα είχε καταστεί πλουσιώτερη κατά τα ποσά (νόμιμα και κλεμένα) με τα οποία την επιβάρυναν οι 300 κοπρίτες που ανά τετραετία ψηφίζαμε. Επίσης το μόνο μου άγχος δεν είναι για το αν ο Σωτηράκης Βόσδου βρεί πάλι κάποιον σίγουρο μισθό! Ο κόσμος έχει σιχαθεί τους πάντες και κυρίως τους εκπροσώπους του .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μη χτυπιεστε αδικα . Ο Παπασωτηριου ειναι ο αυριανός βουλευτής. Η Φλώρινα χορτασε από τον ανυπαρκτο Σταθη και απο ξαφνικούς κομήτες (Κορτσάρη - Βόσδου). Ασε που ο Σωτηράκης είναι και ανεπαγγελτος. Οπως θα ελεγε και ο μακαριτης ο Γιαννοπουλος ουτε διαχειριστής στην πολυκατοικία του δεν εχει κανει ο ατσαλακωτος Σωτηρακης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ...Αναρωτιέμαι,στο σημείο που έχει φθάσει η χώρα, πώς είναι δυνατόν να έχει τη διάθεση κάποιος να πολιτεύεται, αφού αποφάσεις δεν μπορεί να πάρει, ο ρόλος του βουλευτή είναι ..μάλλον διακοσμητικός..Εδώ που φτάσαμε δεν μπορούν να κάνουν τίποτα οι πολιτικοί αρχηγοί..τι μπορεί να κάνει άραγε ένας βουλευτής;
    Επιπλέον, είναι τόσο πολύ έντονη η απαξίωση στο πρόσωπο των πολιτικών, που με τον καιρό θα κινδυνεύουν να βγουν έξω..τώρα τους προπηλακίζουν και τους απαξιώνουν...αργότερα..τι θα γίνει;
    ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μετά από όλα αυτά που γίνονται, σε όλα αυτά που έχει υποπέσει η χώρα μας και τα πληρώνουν οι απλοί πολίτες...τι λόγο έχουν πια τα κόμματα που είχαν την εξουσία; Όταν όλοι αυτοί που εκπροσωπούν τα τωρινά κόματα ... πάνε στο σπίτι τους..όταν θα είναι τίτλος τιμής να διακρίνεσαι στη πολιτική σκηνή και όχι να εξασφαλίζεις έναν καλό μισθό,γνωριμίες, διασυνδέσεις, κλίκες(γιατί αυτό είναι το κίνητρό τους)..τότε ίσως υπάρξει ελπίδα.Ας μειωθούν οι μισθοί τους στο μισό(και πολύ τους πέφτει το μισό)και να δείτε πόσοι θα κατέβουν..
    Και γιατί άραγε τους ψηφίζαμε τόσα χρόνια;Για την εξυπηρέτηση των μικροσυμφερόντων μας...και δυστυχώς..δεν γινόταν διαφορετικά..ήταν ο μόνος δρόμος..Τώρα όμως πρέπι να αλλάξει αυτό..και θα αλλάξει όταν πάψουμε να ψηφίζουμε αυτούς!
    Και φυσικά πρέπει να ψηφίσουμε..όχι όμως όπως συνήθως γίνεται..παραμονή των εκλογών να συσπειρώνονται οι πολίτες πίσω από τα μεγάλα κόμματα.
    ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άντε να δούμε και τον Σταυράκη βουλευτή και να γελάσουμε κι εμείς οι πικραμένοι. Αυτό με την ΝΔ και τους υποψηφίους της στην Φλώρινα είναι άλυτο μυστήριο. Που τους βρίσκουμε όλους αυτούς; Τόσοι σοβαροί άνθρωποι υπάρχουν. Αλλά θα μου πείτε, μετά από τόσα χρόνια αστειότητας ποιός σοβαρός θα θέλει να ασχοληθεί; κι έτσι εμείς μένουμε με τον Σταθίκα, τον Σωτηράκη, και τον Σταυράκη. Σαν ποντιακό ανέκδοτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ποιος είναι ο Σταυράκης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.