Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Βαρυχειμωνιά το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν το 2011 δώσει τη σκυτάλη στο ’12 η κακοκαιρία θα μας συντροφεύει μέχρι τέλους… Βροχές, ασθενείς χιονοπτώσεις, ενισχυμένα μποφόρ και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της τρέχουσας εβδομάδας μέχρι και την Πρωτοχρονιά.

Αναλυτικά η πρόγνωση:
Για την Τετάρτη 28 ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Θα επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών στην Εύβοια και τις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε άνοδο ως προς τη μέγιστη τιμή. Τις πρωινές ώρες στα βόρεια θα σημειωθεί τοπικά παγετός.
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα νοτιοδυτικά θα αυξηθούν, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της Πέμπτης 29 του μήνα. Από το απόγευμα στη νοτιοδυτική χώρα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και το βράδυ στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί. Η θερμοκρασία θα είναι χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Αυξημένες νεφώσεις στα βόρεια αναμένεται για την Παρασκευή. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από τα βόρεια μεταβλητοί 4 τοπικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 μποφόρ. Στα νότια νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία, για την παραμονή και την Πρωτοχρονιά αναμένονται τοπικές βροχές, καταιγίδες στα θαλάσσια-παραθαλάσσια, χιόνια στα ορεινά και βαθμιαία στα βόρεια πεδινά. Οι άνεμοι θα γίνουν τοπικά θυελλώδεις και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από τα βορειοδυτικά την Κυριακή.

Πηγή: www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.