Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Τι καιρό θα κάνει ως και την Κυριακή

Σύμφωνα με τη χθεσινή πρόγνωση (29-12-2011) του Περιφερειακού Μετεωρολογικού Κέντρου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»:
* Από σήμερα το μεσημέρι αύξηση νεφώσεων και προς το βράδυ αναμένεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων άνω των 1200μ στην Κεντρική Μακεδονία και σταδιακά μέχρι το πρωί του Σαββάτου και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Στα πεδινά και στα παράκτια καθώς και στις θαλάσσιες περιοχές θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις και τοπικές καταιγίδες. Οι χιονοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν σε περιοχές άνω των 1000μ. και θα αρχίσουν νωρίτερα.
* Το Σάββατο το πρωί και σταδιακά θα αυξηθεί η ένταση των ΒΔ ανέμων στην κοιλάδα του Αξιού («ΒΑΡΔΑΡΗΣ») ενώ στα πόδια της Χαλκιδικής και ανατολικότερα του Σταυρού (ανατ. Ν. Θεσσαλονίκης) οι ενισχυμένοι άνεμοι θα είναι ΒΑ. Τα φαινόμενα θα κατέβουν στα 1000μ ( ενώ στη Δυτική Μακεδονία στα 800μ) αλλά θα σταματήσουν σταδιακά και από δυτικά προς ανατολικά μέσα στο Σάββατο. Λόγω των ενισχυμένων βορείων ανέμων η αίσθηση του κρύου θα είναι εντονότερη, ενώ θα επικρατεί τις πρωινές ώρες και παγετός.
* Ανήμερα την Πρωτοχρονιά αναμένεται «καλός καιρός» (χωρίς φαινόμενα).
* Γενικά οι χιονοπτώσεις θα είναι σε ορεινές περιοχές και δεν αναμένεται να δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα.
Όσοι μετακινηθούν με αυτοκίνητο απαραιτήτως να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Seleo.gr News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.