Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Χριστούγεννα στον… πάγο!

Με τη θερμοκρασία να φτάνει τους -16 βαθμούς Κελσίου, στις 6 το πρωί, υποδέχτηκε η Φλώρινα τα Χριστούγεννα. Η θερμοκρασία αυτή είναι η χαμηλότερη που καταγράφηκε το φετινό χειμώνα, τόσο στη Φλώρινα, όσο και σε όλη τη χώρα.
Ο παγετός δυσκολεύει τις μετακινήσεις μας, οδηγών και πεζών. Οι μεν πρώτοι καλό είναι να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες για παν ενδεχόμενο, οι δε δεύτεροι να προσέχουν τις μετακινήσεις τους ακόμα και μέσα στην πόλη, που θυμίζει παγοδρόμιο σε πολλά σημεία. Μάλιστα, στην ορθοπαιδική κλινική του νοσοκομείου έχουν καταγραφεί τις τελευταίες μέρες δεκάδες περιστατικά καταγμάτων, εξαιτίας πτώσεων.
Αυτή τη στιγμή το θερμόμετρο δείχνει -13 βαθμούς Κελσίου.

12 σχόλια:

  1. ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΠΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΕΠΑΡΚΩΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαράδεκτη η εικόνα για ένα χειμερινό θέρετρο όπως η πόλη της Φλώρινας. Ανεπαρκής ο Δήμαρχος και ο αρμόδιος για τον αποχιονισμό αντιδήμαρχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο Αμμοχώρι-Φλώρινας μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας των Χριστουγέννων ώρα 07:45 π.μ. το θερμόμετρο έδειξε -15. Ας γράψει ο καθένας μας τις θερμοκρασίες στον τόπο που βρισκόταν σήμερα το πρωί και όλες μαζί ας τις κάνουμε ένα κείμενο και να το βγάλουμε πιό έξω, ως υπευθύμιση σε αυτούς που χειρίζονται τις τύχες μας (Προύχοντες, 'Αρχοντες, Κυβερνώντες και μή), ότι εδώ που ζούμε το ΄ΚΟΣΤΟΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ' είναι πολλαπλό, για θέρμανση, ένδυση, υπόδηση, κατασκευή και μετακίνηση. ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν ο δήμαρχος είχε την στοιχειώδη ευθιξία, θα είχε παραιτηθεί. Αλλά φαίνεται τον ενδιαφέρει απλά να πληρώνεται απο τα κρατικά έσοδα, παρά να ενδιαφέρεται για τους συμπολίτες του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σιγά μην του ένοιαξε το "κόστος διαβίωσης".
    Αν μπορούσαν να μας πεθάνουν και να μας θάψουν κιόλας, θα το έκαναν οι μισέλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απαράδεκτη η αντίδραση του Δήμου Φλώρινας στην χιονόπτωση. Μήπως τους αιφνιδίασε ο καιρός;Πρώτη φορά χιονίζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @akritas
    Δεν θα τους κανουμε τη χαρη.Εμεις θα τους θαψουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτοι που έρχονται Φλώρινα, έρχονται για τα χιόνια μας και τις χαμηλες θερμοκρασίες, χαλαρώστε λοιπόν, αφήστε τους να ζήσουν τη κατάσταση αυτή, εμείς όσο μπορούμε προσέχουμε - ξέρουμε - αντέχουμε. Γιορτές έχουμε, χαλαρώστε πιέστε και κανένα τσιπουράκι.'Ολοι πρέπει να προσπαθήσουμε για το καλύτερο του τόπου μας, άρχοντες (ως θεσμοι), υπάλληλοι (ως υπεύθυνοι) και δημότες (συν Θεώ και χείρα κίνει). Χρόνια Πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. συμφωνω με ολους σας. αυτος ειναι ο δημαρχος μας και οι παρατρεχαμενοι του. ασε που θα επρεπε να ντρεπονται οσοι τον ψηφισαν.λες και δεν τον ηξεραν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν ντρέπεστε όλοι εκεί στην Φλώρινα. Σας φταίει ο Δήμσρχος για την κατάντια σας και την μιζέρια σας; Δεν παίρνετε κανένα φτυάρι να καθαρίσετε τα πεζοδρόμια μπροστά από τα μαγαζιά σας; Θέλετε και δούλους; Πως να σας πρωτιμείσουμε για να έρθουμε εκεί. Κουνείστε τον κ.... Καλά χριστούγεννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. esy den trepese na les blakies?? se poia magazia den exoyn katharisi???
    sigoura se ligotera apo osous drolous katarises esy e??
    h den katharizeis tous drolous epidi den katharizoun ta pezodromia??
    12 xronia sthn florina proti fora tosi adiaforia apo dimarxo kai antidimarxo gia apoxionismo!!
    tropi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό που συνέβει φέτος απο πλευράς Δημαρχείας είναι κατάντια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.