Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Ανθρωποκεντρικός εθελοντισμός από τον ΑΒ Βασιλόπουλο Φλώρινας

Με πλήρη επιτυχία για ακόμα μία χρονιά στέφθηκε η ημέρα εθελοντισμού της ΑΒ Βασιλόπουλος του καταστήματος Φλώρινας, την Κυριακή 5 Ιουνίου. Η ιδέα για άλλη μια χρονιά πρωτότυπη, αλλά κυρίως με ανθρωπιστικό ενδιαφέρον. Αθλοπαιδιές και δραστηριότητες με τα παιδιά του Κέντρου Προστασίας Παιδιού Φλώρινας.

Η ημέρα ξεκίνησε με εκκλησιασμό των παιδιών, των συνοδών τους αλλά και όλων των υπαλλήλων του καταστήματος, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Άνω Καλλινίκης Φλώρινας. Τα παιδιά επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο για την μεταφορά τους, ενώ στον ναό τα υποδέχτηκε θερμά ο εφημέριος π. Χρήστος Βασιλειάδης. Μετά το πέρας του εκκλησιασμού, τους μικρούς φίλους και τους συνοδούς τους, περίμενε ένα υπέροχο πρωινό κέρασμα στο προαύλιο του ναού, το οποίο επιμελήθηκαν οι ενορίτες του χωριού. Εκεί τα παιδία είχαν την δυνατότητα να συνομιλήσουν με τον π. Χρήστο και να δεχτούν δώρα.

Στην συνέχεια τόσο υπάλληλοι του καταστήματος όσο και τα παιδιά μεταφέρθηκαν στον αθλητικό χώρο Balladoro για τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικού αγώνα. Μια εκκρεμότητα που είχαν αφήσει μερικά χρόνια πριν, όταν μια αντίστοιχη μέρα είχαν βρεθεί όλοι μαζί στο Κέντρο προστασίας αρκούδας “ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ” στο Νυμφαίο. Τα χαμόγελα περίσσευαν από όλους, ενώ μικροί και μεγάλοι άφησαν τις έγνοιες κατά μέρος αφού κύριο λόγο τώρα είχε η διασκέδαση. Μετά το τέλος του αγώνα, έγινε απονομή μεταλλίων, και ακολούθησε γεύμα για όλους, το οποίο ανέλαβαν να οργανώσουν οι υπάλληλοι του καταστήματος ΑΒ Φλώρινας.

Η ημέρα εθελοντισμού ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση όλων πως “στο μέλλον, σε αντίστοιχη ημέρα, θα ξαναβρεθούμε”….

Το κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος Φλώρινας θα ήθελε να ευχαριστήσει αρχικά τα παιδιά του Κέντρου Προστασίας Παιδιού Φλώρινας και τους συνοδούς τους, για την αποδοχή συμμετοχής τους στην ημέρα εθελοντισμού, καθώς και όλους τους εθελοντές υπαλλήλους, αλλά και όσους τους ακολούθησαν.

Ειδικότερα ευχαριστούμε:
1) τον εφημέριο π. Χρήστο και την ενορία του Αγίου Νικολάου Άνω Καλλινίκης Φλώρινας για την υποδοχή και τη φιλοξενία
2) τα ΚΤΕΛ Φλώρινας για τη δωρεάν μετακίνηση των παιδιών
3) τους υπεύθυνους του Αθλητικού Κέντρου Balladoro για τη δωρεάν παροχή των εγκαταστάσεων
4) τον κ. Μιχαηλίδη Χαράλαμπο για τη δωρεά των μεταλλίων
5) τον Νίκο Κωνσταντινίδη για το φωτορεπορτάζ

1 σχόλιο:

  1. Μέρα εθελοντισμού χωρίς εθελοντική δράση πρώτη φορά ακούω...Μάλλον ήταν μια καλή ευκαιρία να δείξει η εκκλησία την παρουσία της επί παντός επιστητού,να διαφημιστεί το σούπερ μάρκετ,το balladoro και οι λοιποί "χορηγοί"...Μια χαρά πάμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.