Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Παιχνιδαγωγείο Νο 5 «Από την ιδέα στην Έκφραση»

Για 5η συνεχόμενη χρονιά ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας έχοντας ως στόχο τη συμμετοχή των νέων σε δράσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος και την ανάληψη πρωτοβουλιών που προάγουν την ψυχική υγεία, οργανώνει για 5η συνεχόμενη χρονιά το «Παιχνιδαγωγείο: Από την Ιδέα στην Έκφραση», ένα διήμερο δράσεων γεμάτο φαντασία, δημιουργικότητα και παιχνίδι για τους μικρούς μας φίλους.

Το διήμερο 10 – 11 Ιουνίου είναι αφιερωμένο στους μαθητές του νηπιαγωγείου και του Δημοτικού. Σκοπός μας είναι να ενθαρρύνουμε τη δημιουργικότητα των παιδιών, να ενισχύσουμε την φαντασία τους, την ποιοτική έκφραση τους και να τα ωθήσουμε σε υγιούς τρόπους ψυχαγωγίας. Η μάθηση δεν συντελείται μόνο στα σχολικά θρανία. Οι δημιουργίες, το παιχνίδι, το εικαστικό παιχνίδι είναι τρόποι μάθησης, που συμβάλλουν τόσο στη γνωστική όσο και στην κοινωνική ανάπτυξη.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Παρασκευή 10 Μαΐου 2016 - 18:00 με 21:00

Σημαντική Πληροφορία: Σε περίπτωση κακοκαιρία (βροχόπτωση) η εκδήλωση της Παρασκευής 10 Ιουνίου θα μεταφερθεί στο Ξενοδοχείο LINGOS (Ταράτσα LINGOS)

«Νους υγιείς εν σώματι υγιεί»
Σας προσκαλούμε να αφήσουμε την φαντασία μας ελεύθερη και να δημιουργήσουμε μέσα από τις νέες τεχνολογίες. Επίσης, να μάθουμε την αξία της σωστής διατροφής και να πάρουμε πλούσια δώρα μάθησης.
Δράσεις:
• Εργαστήριο Δημιουργικότητας Καινοτομίας και Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας-Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών) Υπεύθυνος ο Καθηγητής κ. Μπράτιτσης
• Παρουσίαση του Βιβλίου «Το αλφαβητάρι της παιδικής διατροφής» της Διαιτολόγου κα Αστερία Σταματάκη με την υποστήριξη και την ευγενική χορηγία του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ)
Χώρος: Ποτάμι, περιοχή Βαρόσι

Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 – 18:00 με 21:00

«Είναι το παιχνίδι η αρχή…»
• Γίνετε μικροί επιστήμονες εξερευνώντας τη νέα τεχνολογία αλλά και τη τεχνητή νοημοσύνη, (Εργαστήριο Δημιουργικότητας Καινοτομίας και Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας – Παιδαγωγικό τμήμα Νηπιαγωγών)
• Το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού
• Κινητικές Δραστηριότητες
Χώρος: Ποτάμι, περιοχή Βαρόσι

Στις δράσεις συμμετέχουν επίσης με έκθεση Ζωγραφικής η κα Άννα Γαζέα, ο Ερυθρός Σταυρός και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Φλώρινας

Έλα να μάθουμε, να φτιάξουμε, να παίξουμε!!!
Είσοδος Ελεύθερη
Θα υπάρχουν δωρεάν κεράσματα και δροσιστικές γεύσεις για τους μικρούς μας φίλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.