Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Ολοκληρώθηκε το DrosopigiRace Bike Marathon 2016

Ο Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας Φλώρινας (Σ.Ο.Χ Φλώρινας) στα πλαίσια του DrosopigiRace διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία τoν πρώτο από τους δυο (2) αγώνες ορεινής ποδηλασίας (mtb) που συμπεριλαμβάνει το DrosopigiRace 2016.

Ο αγώνας κατατάσσεται στην κατηγορία marathon και πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Μαΐου 2016 σε μια απαιτητική και δύσκολη διαδρομή 53 km, με υψομετρική ανάβαση 2014m που κατανεμήθηκε στους ορεινούς όγκους της πόλης, Γυφτοπούλα (Σταυρός), Καλογερίτσα, Παππούς (Ταϊμα), Φτερούγες Νίκης (1033).

Η διοργάνωση είναι πλέον διεθνής και ενταγμένη στο επίσημο πρόγραμμα αγώνων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας για το έτος 2016.
Εκκίνηση έλαβαν 73 αθλητές από την Ελλάδα και την FYROM (6) ανάμεσα τους μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα της ορεινής ποδηλασίας στη Βόρεια Ελλάδα όπως οι Κωνσταντινίδης Κώστας, Αζάς Δημήτρης, Γεωργιάδης Κώστας (Π.Ο ΒΕΛΟΣ – BOTTECCHIA) Διττίπουλος Γιάννης, Μουσούρης Μιλτιάδης (ΠΑΟΚ) και Παπανίκος Δημήτρης (1000 Δέντρα).

Ικανοποιητική ήταν και η συμμετοχή των γυναικών (4) με παρούσα την Πρωταθλήτρια Β. Ελλάδος Κατερίνα Ελευθεριάδου (Βέλος-Bottecchia).

Σε έναν αγώνα διαφήμιση για την ορεινή ποδηλασία, τόσο από οργανωτικής όσο και αγωνιστικής άποψης, σύμφωνα με τα σχόλια του παρατηρητή της Ε.Ο.Π., ο Κωνσταντινίδης μαζί με τους Αζά, Μουσούρη και Levent Rifat της (Oxygen-Ohrid) επικράτησαν καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα με το ιπτάμενο «Βελάκι» – Κωνσταντινίδη να τερματίζει στην πλατεία Γ. Μόδη πρώτος με χρόνο 3.01.22 ακολουθούμενος από τον Rifat 3.08.52 και τρίτο τον Αζά 3.11.45

Ενδεικτικά του βαθμού δυσκολίας του αγώνα ήταν τα σχόλια των πρώτων αθλητών της γενικής κατάταξης Κωνσταντινίδη «Drosopigi Race! Το λες και ”ανωμαλία”!» και Rifat: «Marathon Race Drosopigi Greece Ride of Hell!»

Αξιέπαινη ήταν και η παρουσία των Φλωρινιωτών αθλητών (13) με το Μούσιο Νίκο (Σ.Ο.Χ Φλώρινας) να τερματίζει δεύτερο στην κατηγορία Elite-Ανδρών, τον Τσικάρη Παναγιώτη (A.O. Φλώρινας) πρώτο στην κατηγορία Open 30+, τον Κατσώνη Βασίλη (Yammm Racing Team) δεύτερο στην κατηγορία Open 50+. Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο site της διοργάνωσης www.DrosopigiRace.gr

Σύμφωνα με τα σχόλια του Παρατηρητή της Ε.Ο.Π. ο αγώνας τήρησε όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας που προβλέπετε για μια τέτοια διοργάνωση και αυτό χάρη στην βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας – Τμήμα Τροχαίας Φλώρινας, καθώς και στην πολύτιμη εμπειρία της Λέσχης Ειδικών Αποστολών Φλώρινας η οποία με την πολυπληθή ομάδα της χρειάστηκε να επέμβει με επιτυχία πέντε φορές.

Μια εξαιρετικά δύσκολη και απαιτητική διοργάνωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία χάρη στην πολύτιμη βοήθεια και υποστήριξη του Δήμου Φλώρινας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Διεύθυνσης Δασών, τους οποίους ο Σ.Ο.Χ Φλώρινας ευχαριστεί θερμά.

Επίσης θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε στις εταιρίες χορηγούς του Συλλόγου «Μegamo/X-Mountain» «Αναψυκτικά Φλώρινας-Δινάκη», «Σιδηρόπουλος-Αυτοκίνητα» και «Nikiforos Stil» για τα θαυμάσια μετάλλια που φιλοτέχνησε καθώς και στους υπόλοιπους χορηγούς του αγώνα – «Νερό Βίτσι», «ΒΙΕΜΑΚ», Ζαχαροπλαστείο «Delicious», «Υammm» και «Βιβλιοπωλείο η Γωνιά», όπως και σε όλους στήριξαν την διοργάνωση εθελοντικά.

Ο Σ.ΟΧ. Φλώρινας έχοντας πάντα ως γνώμονα την ευγενή ανάπτυξη των ορεινών αθλημάτων στην πόλη μας, διοργανώνει αγώνες υψηλού επιπέδου συμβάλλοντας στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της πόλης.

Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού ορεινής ποδηλασίας από το σύλλογο μας ορίζεται για τις 13 Νοεμβρίου 2016, στους ορεινούς όγκους της Δροσοπηγής για έναν αγώνα διαφήμιση του Cross-Country.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Γιαζιτζίδης Σάββας

2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για την άψογη διοργάνωση του αγώνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγχαρητήρια για τη διοργάνωση στον ΣΟΧ & Respect για την αναγνώριση της αρτιότητας της διοργάνωσης στον ΑΟΦ.

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.